Chilli con carne
Pro 4 osoby
Příprava: 65 minut (10 minut + 45 minut vaření + 10 minut odpočinutí)
- 2 lžíce olivového oleje
- 100 g cibule + 3 stroužky česneku
- 500 g mletého telecího nebo krůtího masa
- 1-2 lžičky chilli koření, 1 lžička kmínu
- 1 lžíce mleté sladké papriky
- 1 zelená paprika
- 400 g konzervovaných drcených rajčat
- 250-300 ml vody
- 400 g steril. tmavých fazolí
- 150 g sterilované kukuřice
- 1 lžička třtinového cukru na dochucení
- V hlubší pánvi rozpálíme olej a vsypeme nakrájenou cibuli a česnek a opékáme, dokud nezesklovatí. Přidáme maso, chilli koření a kmín, mícháme a opékáme tak, aby bylo maso stejnoměrně opečené a začalo se oddělovat.
- Posypeme mletou paprikou, promícháme a zalijeme sterilovanými rajčaty a vodou. Osolíme, opepříme a dusíme na mírném plameni pod poklicí asi 20 minut. Nakonec přidáme nakrájenou papriku, fazole a dusíme asi 10 minut. Během dušení podle potřeby podlijeme trochou vody a dochutíme cukrem a solí. Nakonec přidáme kukuřici, necháme přejít varem a stáhneme z ohně. Před podáváním necháme asi 10 minut stát, aby se chutě propojily.
DENNÍ JÍDELNÍČEK
Snídaně: 150 g bílého jogurtu + 100 g 1 160 kJ banánu + 2 lžíce vlašských ořechů
Svačina: 30 g celozrnných tyčinek s mořskou solí Silueta + 150 g kedlubny (518 kJ)
Oběd: 1 porce chilli con carne (1 750 kJ)
Svačina: 200 g okurkového salátu s biokysem + 1 plátek knäckebrotu (340 kJ)
Večeře: 200 g pečeného pangasa + 150 g šopského salátu (1 145 kJ)
CELKEM: 4 913 kJ