Doporučujeme

Pórkový salát s jogurtem

- 2 pórky, 100 g mraženého hrášku, 100 g eidamu, 50 g půlek vlašských ořechů, 50 g sójových klíčků, sůl, bílý pepř. Zálivka: 2 lžíce majonézy, 1/8 l bílého jogurtu, 4 lžíce bílého vinného octa, 4 lžíce olivového oleje, 1 lžička moučkového cukru, 2 lžíce zakysané smetany.

Pórek podélně rozpůlíme a nakrájíme na půlcentimetrové proužky. Sýr nakrájíme na nudličky. Jádra ořechů omyjeme studenou vodou, vysušíme a pokapeme trochou octa. Sójové klíčky omyjeme a osušíme. Proužky pórku a rozmražený hrášek krátce povaříme v osolené vodě, slijeme, propláchneme studenou vodou a promícháme s nudličkami sýra, ořechy a dáme na hodinu do lednice. Z octa, olivového oleje, moučkového cukru, soli a pepře rozmícháme hladkou směs, vmícháme majonézu, jogurt a zakysanou smetanu.
Vychlazený salát rozložíme na talíře, zakapeme zálivkou a posypeme sójovými klíčky.
Podáváme s tousty z bílé veky.
(z časopisu Dobrou chuť!)

Pórkový salát


  • Vybrali jsme pro Vás