Doporučujeme

Pórkový kotlík

- 400 g vepřového ramínka, sůl, bílý pepř, 1 velká cibule, 40 g oleje, 1/2 lžíce škrobu, 1 velký pórek, lžička kmínu, 2 stroužky česneku, kostka hovězího bujónu rozpuštěná v 1/2 l vody, 1dcl červeného vína

Na rozpáleném oleji osmahneme cibuli, přidáme kostky masa a opečeme. Zasypeme škrobem, podlijeme vínem a polovinou rozpuštěného bujónu. Potom přidáme pórek. Osolíme, opepříme, posypeme kmínem a vmícháme prolisovaný česnek. Zalijeme zbytkem hovězího bujónu. Přiklopené dusíme na mírném ohni do měkka. Nakonec vmícháme omytou, jemně sekanou petrželku.
Jako přílohu podáváme dlouhozrnnou rýži nebo brambory.

Pórkový kotlík


  • Vybrali jsme pro Vás