Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Poradna gynekologa MUDr. Jana Šulce

Poradna

Ilustrační snímek

Na otázky odpovídá

MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Každý šestý pár má dnes problémy s početím, na vině jsou ženy i muži. Na otázky týkající se léčby neplodnosti vám bude odpovídat MUDr. Jan Šulc z Centra reprodukční medicíny GEST. Pomozte bourat společenská tabu v této oblasti. (V době od 14.1. do 21.1.2018 je lékař na dovolené, odpovídat bude až následující týden).

Nejvíce se ptáte

Poraďte se také

Poraďte se také


Zbývá 1000 znaků.


Toto opatření slouží jako ochrana proti webovým robotům.
Při zapnutém javaskriptu se pole vyplní automaticky.

*Označené položky jsou povinné.

těhotenský test
Dobrý den pane doktore,
18.den po styku jsem si udělala těhotenský test s citlivostí 10 a vyšel negativní. Za pár dní jsem dostala menstruaci. Mohu toto považovat za spolehlivý znak toho, že nejsem těhotná? Děkuji za odpověď.
Ola
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Těhotná na 99,9% nejste
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
různé
Dobrý den pane doktore,
Můžu považovat těhotenský test značky mamatest s citlivostí 10 18. Den po styku z ranní moci za spolehlivý? Vyšel mi negativně. Děkuji za odpověď.
Iveta
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Tyto testy jsou vysoce spolehlivé. Těhotná tedy s vysokou pravděpodobností nejste. Chcete-li max jistotu, vždy doporučuji test v odstupu 1-2 dní opakovat s testem jiného výrobce
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobrý den,
mám dotaz jsem 13 dní po rizikovém styku, vyšla mi na testu velmi slabá sotva viditelná druhá čárka, co to prosím znamená?
Adélka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Nelze vyloučit, že jste těhotná. Může jít o normálně se vyvíjející těhotenství, které vzniklo až třeba dva dny po styku nebo také o tzv. časnou ztrátu. Další možností je chyba nebo ne zcela správné provedení testu. Doporučuji test zopakovat za 2-3 dny.
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobrý den,
jaká je spolehlivost výsledku těhotenských testů? V případě, že vyjde pozitivní jaká je pravděpodobnost, že jsem skutečně těhotná.
Iva
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Testy jsou hodně spolehlivé. Máte-li pozitivní test, jste na 99,9% těhotná
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobrý den pane doktore,
Chtěla jsem se zeptat, v jakých případech je možné mít HCG v krvi, ale nebýt těhotná. Proč je ta odchylka 0-5. Děkuji za odpověď.
- otázka upravena poradcem
Barbora
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Hormon HCG není v krvi  mimo těhotenství přítomný. Odchylka 0-5 je dána metodikou testu

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den pane doktore, chtěla jsem se zeptat, zda-li se dá negativní těhotenský test moci 14.den po styku považovat za spolehlivý. Citlivost má 10ml. Děkuji za odpověď.
Ornela
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Test by po 2 týdnech od styku měl být spolehlivý. Pro maximální jistotu doporučuji vždy testovat 2x s testem různých výrobců

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den,
chci se zeptat, zda je možné abych byla těhotná i přes negativní těhotenské testy z moče a potom co se menstruace po styku dostavila? mám týden do druhé menstruace po styku
Tereza
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Pokud byste byla těhotná, musely by to testy v odstupu 2-3 týdnů po početí spolehlivě odhalit

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den,
po 5 týdnech od pohlavního styku jsem byla na gynekologii. Doktorka mi udělala ultrazvuk přes pochvu. Bylo mi řečeno, že děloha je v pořádku, není zvětšená. Moje otázka zní, jestli je možné, aby po těch 5-ti týdnech bylo vidět těhotenství prostřednictvím ultrazvuku přes pochvu?
Anonym
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Po 5 týdnech od rizikového styku by správně se vyvíjející těhotenství v děloze muselo být při UZ vyšetření rozpoznáno. Ovšem nemuselo by být odhaleno těhotenství mimoděložní. Jednoduše lze ale vyloučit/potvrdit testem z moče.

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den pane doktore,
je mi 18 let a před 14 dny jsem měla bohužel nechráněný pohlavní styk. (Antikoncepci mám už předepsanou a čekám jen, kdy to dostanu, abych mohla začít tablety brát)
Teď ležím doma se vysokou sedimentací a čekám na výsledky kvůli EB viru. Tento týden jsem měla mít měsíčky, ale zatím jsem je nedostala. (Zpoždění u mě není neobvyklé)
Místo krve mám slabý narůžovělý výtok, občas mě trochu pobolívá v podbřišku a cítím se lehce "nafouklá". Četla jsem, že toto mohou být příznaky počátku těhotenství. Je to možné? Nebo se může stát, že jsou příznaky způsobeny nemocí, kterou právě mám. Děkuji moc - otázka upravena poradcem
Lucie
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Obojí je možné. Těhotenství snadnou vyloučíte/potvrdíte testem  moče. Je volně prodejný v každé lékárně

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Pane doktore, můžu považovat negativní těhotenský krev z moci 12. Den po styku s citlivostí 10 ml za spolehlivý? Krevní test z 10. dne po styku vyšel s hodnotou pod 2 ml.
Lucie
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Pravděpodobně těhotná nejste. Testy byly ale provedeny hraničně brzy. Je třeba počítat s tím, že k oplodnění může dojít i za den či dva, případně i déle po styku. Takže doporučuji pro jistotu test zopakovat

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den pane doktore,
10 dní od nechráněného styku se v mém krevním testu ukázala hladina 1.2 HCG. Sestra řekla, že je to negativní od 0-5 a nula to není nikdy, nemám se s tím stresovat. Menstruaci mám dostat až za cca 14 dní. Muze jít o těhotenství? - otázka upravena poradcem
Monika
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
již zodpovězeno
těhotenský test
Dobrý den pane doktore. 10 dní po nechráněném styku jsem byla na krevním testu HCG. Hodnota je 1,2. Sestra mi řekla, že HCG nulové nikdy není a že do 5 je hodnota negativní, tudíž těhotná nejsem. Dá se tomuto věřit? Nebo mám zkusit ještě testy?
Monika
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Jako negativní výsledek se opravdu bere 5 a méně jednotek.

10 dní po styku ale může být ještě na test brzy. Je třeba si uvědomit, že k oplození může dojít i třeba za dva dny po styku. Takže doporučuji test ještě za několik dní pro jistotu zopakovat

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den pane doktore,
Chtěla jsem se zeptat. Dnes je 10. Den od nechráněného styku. Je to můj 18.den cyklu, cyklus mám dlouhý cca 33 dní. Už několik dní mě trápí bílý hustý výtok. Mám pocit mokra, dnes jsem z čípku vydolovala nažloutlý hustý hlen, je trochu natazitelny, tvoří husté cucky bez zápachu, bez pálení. Čípek je tvrdý a celkem daleko. Těhotenský test jsem dělala dnes a vyšel negativně. Může jít o těhotenství? - otázka upravena poradcem
Dana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Otěhotnění považuji za nepravděpodobné.

Výtok určitě není příznakem těhotenství.

Na test ale ještě může být brzy. Doporučuji ho zopakovat za 4-5 dní

MUDr. Jan Šulc 

těhotenský test
Dobrý den pane doktore,

Chtěla jsem se zeptat. 1.1. (9.Dc) jsme se s přítelem mazlili. Ke styku nedošlo, ale měla jsem obavy z toho, jestli do mě nedostal prsty preejakulát(před tím nějak ukoval) Cyklus mám cca 33 dni. Od 6.dne cyklu do teď se u mě objevuje krémový hustý bílý výtok bez zápachu, občas na kalhotkách, občas jen uvnitř. Dnes 10. Den po "styku" jsem si dělala těhotenský test moči s citlivostí 10 ml a vyšel negativní. Mám to považovat za spolehlivé nebo mám radši dělat další? Děkuji za odpověď. - otázka upravena poradcem
Agata
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Raději doporučuji test ještě zopakovat v odstupu minimálně 2 týdnů od potenciálního otěhotnění. Početí ale považuji za hodně nepravděpodobné

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý večer vážený pane doktore,

chtěla jsem se zeptat, za jakou nejkratší dobu od styku je spolehlivý těhotenský test za 1) z krve a za 2) z moči.
Děkuji za odpověď. - otázka upravena poradcem
Dana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Test z krve odhalí těhotenství za 10-12 dní po styku, z moče o cca 2 dny později.

Je třeba si uvědomit, že někdy dojde k početí již v řádu hodin po styku, jindy třeba až za 2 i více dní

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den pane doktore,
chtěla jsem se zeptat jak spolehlivé podle vás jsou domácí krevní těhotenské testy. Jsou spolehlivější než testy z moči? A je pravda, že podle nich lze graviditu detekovat již 8. den po početí?
Děkuji za odpověď. - otázka upravena poradcem
karolína
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

S domácími testy z krve nemám zkušenosti a nemám o nich ani dost informací.

8 dní po početí je hraniční termín, kdy těhotenství dokáže prokázat test z krve v laboratoři.

MUDr. Jan Šulc

P.S. Ještě upozorňuji, že k početí, tedy k oplození vajíčka, může dojít i desítky hodin po styku

těhotenský test
K Vaší odpovědi je to už měsíc od pohl. styku, nevím kdy mám ovulaci, ale včera a dnes jsem si dělala testy a oba byly negativní. MS se dostavila od 23.12-27.12. Ptám se proto, že mě bolí žaludek (břicho) byla jsem u obvodní doktroky a testy krve mám v pořádku. Proto se ptám jestli to nemůže být těhotenství nebo něco gynekologického.
Anonym
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Uplynul-li od posledního styku měsíc a testy provedené a hodnocené dle návodu jsou negativní, těhotná nejste. Zda může jít o nějaký gynekologický problém nedokážu na dálku posoudit. Neustanou-li potíže, navštivte gynekologa

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den,
chtěla bych se jen zeptat. 4 roky jsem brala HA. Pak jsem otěhotněla, antikoncepci jsem ihned po zjištění vysadila. Bohužel těhotenství neprobíhalo dobře a skončilo. Na co se ale chci zeptat, ha jsem vysadila a už nenasadila. Měla jsem jednu menstruaci, vše probíhalo standardně. Teď se chci jen zeptat, jak vysoká je pravděpodobnost otěhotnění, když Ha neberu 2 měsíce? Sex máme nechráněný. Miminko bychom chtěli. Dnes jsem měla dostat menstruaci, zatím nic. Mám hodně citlivé bradavky. Děkuji za odpověď. - otázka upravena poradcem
Janča
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den

Odhadnou pravděpodobnost početí je obtížné. Hodně záleží na Vašem věku. Zda jste či nejste těhotná Vám může pomoci zjistit test z moče - dá se koupit v každé lékárně

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den,
chci se zeptat dělala jsem si 2 těhotenské testy před očekávanou menstruací a byly negativní, a 3 test jsem si dělala den po vynechání menstruace a byl negativní, potom později po vyhodnocení se udělal "duch" ale píšou že po odečtu se to už nemá brát a o týden později jsem dostala menstruaci, která trvala obvykle 4 dny. Chci se zeptat jestli je nějaká těhotenství nebo můžu být klidná

K Vaší odpovědi je to už měsíc od pohl. styku, nevím kdy mám ovulaci, ale včera a dnes jsem si dělala testy a oba byly negativní. MS se dostavila od 23.12-27.12. Ptám se proto, že mě bolí žaludek (břicho) byla jsem u obvodní doktroky a testy krve mám v pořádku. Proto se ptám jestli to nemůže být těhotenství nebo něco gynekologického.
- otázka upravena poradcem
Anonym
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Nejspíše těhotná nejste. Test ale může odhalit/vyloučit početí po 2 týdnech od styku. Vy nepíšete, kdy jste měla styk. Raději tedy doporučuji ještě 1 test

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den,
chci se zeptat dělala jsem si 2 těhotenské testy před očekávanou menstruací a byly negativní, a 3 test jsem si dělala den po vynechání menstruace a byl negativní, potom později po vyhodnocení se udělal "duch" ale píšou že po odečtu se to už nemá brát a o týden později jsem dostala menstruaci, která trvala obvykle 4 dny. Chci se zeptat jestli je nějaká těhotenství nebo můžu být klidná, že nejsem. - otázka upravena poradcem
Anonym
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Nejspíše těhotná nejste. Test ale může odhalit/vyloučit početí po 2 týdnech od styku. Vy nepíšete, kdy jste měla styk. Raději tedy doporučuji ještě 1 test

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
dobrý den chtěla sem se zeptat dělala sem si 4krat tehotensky test a vyšel pozitivní byli tam dvě čárky jedna slabá a druha silná jsem těhotná
Michaela
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Ano, jste těhotná

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den pane doktorko,
jaké jsou příznaky těhotenství po cca 14 dnech od pohlavního styku. Před menstruací mě cca 7-10 dní bolí prsa, nyní je to cca 15_20 dní před menstruací. Je mi 41 let. Je možné ,že jsem těhotná. Děkuji - otázka upravena poradcem
Iveta
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Mezi nejčastější těhotenské příznaky patří bolesti prsů, častější močení, přecitlivělost na různé pachy, podivné chuťové vjemy. Za nejlepší řešení považuji těhotenský test z moče, který se dá koupit v každé lékárně

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Vážený pane doktore,

chci se zeptat, zda je možné, aby test 15 týdnu od styku vycházel stále negativní? Zkoušela jsem testy dva od různého výrobce a oba negativní. Děkuji za odpověď - otázka upravena poradcem
Petra
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Pokud byste byla těhotná, musí být testy pozitivní

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den. chtěla by jsem se zeptat dělala jsem si těhotenský testy dohromady tři všechny mě vyšli pozitivní, za 3 dny jsem dostala menstruaci můžu byt těhotná nebo se testy pletou chtěla jsem jít ke svému lékaři ale má čas až za měsíc .
Darina
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Testy jsou hodně spolehlivé. Otázkou  je, zda se těhotenství správně vyvíjí. Může jít o tzv. časnou ztrátu ale též třeba o mimoděložní těhotenství. Také může těhotenstvi i přes krvácení normálně pokračovat. Lékař by si na Vás určitě měl najít čas a upřesnit, o co se jedná (UZ vyšetření, stanovení hladiny HCG z krve).

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den, je spolehlivé si udělat těhotenský test před menstruaci, nebo mám čekat až po "vynechané menstruaci". Někde jsem četla, že těhotenské testy udělané před menstruaci nemusí být platné.

K tomuto dotazu, menstruaci mám dostat 17.12. a test jsem si dělala 12.12. s citlivostí 25 a byl negativní a dneska 14.12. jsem si dělala s citlivostí 10 a taky negativní. Můžu teda věřit že nejsem těhotná, nebo mám čekat až do termínu menstruace a test zopakovat? Četka jsem že zvýšená hladina HCG se projeví až po vynechání menstruace. - otázka upravena poradcem
Anonym
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Test je spolehlivý po 2 týdnech od styku. Na menstruaci není třeba čekat

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den, je spolehlivé si udělat těhotenský test před menstruaci, nebo mám čekat až po "vynechané menstruaci". Někde jsem četla, že těhotenské testy udělané před menstruaci nemusí být platné.

Ještě chci dodat, že styk byl den po předchozí menstruaci. - otázka upravena poradcem
Anonym
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Test je spolehlivý po 2 týdnech od styku

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den, je spolehlivé si udělat těhotenský test před menstruaci, nebo mám čekat až po "vynechané menstruaci". Někde jsem četla, že těhotenské testy udělané před menstruaci nemusí být platné. - otázka upravena poradcem
Anonym
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Záleží na tom, kdy byl pohlavní styk. Test může odhalit těhotenství po 2 týdnech od styku, tedy často i před termínem očekávané menstruace

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den, dneska je to teda 16 den od požití tbl Ellaone a od mazlení s partnerem, dělala jsem si těhotenský test, je negativní, můžu mu teda věřit a těhotná nejsem nebo je to brzy po těch 16 dnech a mám si ho za pár dní udělat znovu?
Květa
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

16 dní je dostatečně dlouhá doba. Těhotná s vysokou pravděpodobností nejste. Chcete-li maximální jistotu, vždy doporučuji test zopakovat s produktem jiného výrobce

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den, mám bolesti žaludku a chci se zeptat jestli to mám připisovat příznakům těhotenství a nebo jde jen o překyselení nebo např. zánět? (16 den od styku)
Katka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Obojí je možné. Spíše bych se ale přikláněl k nějakému žaludečnímu problému. Rozhodnout snadno může těhotenský test

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den chtěla bych vědět jestli mohu 100% věřit těhotenskému testu který je dělaný před dnem očekávané menstruace či nikoli. Menstruaci jsem měla 17.11 s přítelem jsme měli nechráněný pohlavní styk 29. a 30.11 ten den jsem si dělala i ovulační test a vycházela by mi ovulace protože byly dvě stejně silné čárky. Vím že sem asi blázen a měla bych počkat na den očekávané MS což je v pátek ale i tak sem zkoušla dříve a vyšel negativní. Podivně mě totiž píchá na pravé straně jakoby vaječním a šíleně mě bolí bederní páteř :( JInak na prsou nic nepocituju ani nikde jinde jen ikdyž mám hlad sním toho strašně málo... Mám tedy ještě zkoušet nebo věřit negativitě? dělala jsem testy s citlivostí 10 ale ne z raní moči po probuzení ale až později.
Anonym
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Po 2 týdnech od styku by test měl těhotenství jasně prokázat.

MUD. Jan Šulc

těhotenský test
Těhotenský test můžu udělat i přes den nebo je lepší počkat na ranní moč?
Johana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Test je možno udělat i přes den.

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den, za jak dlouho po pohlavním styku si můžu udělat těhotenský test, když menstruace skončila 24.11 a styk byl den poté?
Olga
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Doporučuji 2 týdny po styku

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat za jak dlouho po nechráněném styku mohu díky těhotenskému testu z moči spolehlivě poznat, že jsem těhotná či ne? Děkuji - otázka upravena poradcem
PETRA
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Dle citlivosti testu a dle toho, zda byl styk před nebo v termínu ovulace za 10-14 dní po styku

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den,
je možné, abych byla těhotná a test mi to neukázal na konci 11. týdne od rizikového styku? (konkrétně měla jsem styk někdy kolem 7. září a nevěděla bych to ještě nyní z testu?
děkuji za odpověď - otázka upravena poradcem
Monika
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

11 týdnů od rizikového styku musí test být pozitivní. Chcete-li maximální jistotu, tedy vyloučení teoretické možnosti vadného testu, opakujte s testem jiného výrobce

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den,
chci se zeptat, když si nechám po 10-12 dnech od pohlavního styku vyšetřit krev na HCG hormon, bude ten výsledek 100% nebo se má poté odebrat znovu krev či udělat těhotenský test? - otázka upravena poradcem
Tereza
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Odběr krve na HCG = těhotenský test. Je-li 12 dní po styku negativní, je těhotenství vysoce nepravděpodobné

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
dobry den muže myt žena těhotenske příznaky a přitom při udělaní testu je vysledek negativni mužu byt těhotna děkuji
lucie
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

V některých případech může žena pociťovat např. změny chuti nebo intenzívní vnímání pachů a vůní již krátce před pozitivitou testu. Klasické potíže, jako je bolest prsů, nevolnost, zvracení, se objevují ale až s pozitivitou testu. Takže doporučuji test  zopakovat. v odstupu několika dní

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
to jem ještě já pane doktore děkuji za odpověd, a k doktorce jdu ve stredu, myslite že těhotná jsem ? přiznaky žadné zatím nemám akorád mě už boli hodně prsa už od té doby co jsem to nedistala, děkuji ms už nemám 2 měsíce .
terka.p
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Při opakovaném nálezu 2 čárek na testu těhotná jistě jste. Je ale třeba posoudit, zda se těhotenství správně vyvíjí

MUDr. Jan Šulp

těhotenský test
Dobrý den . pane doktore chci se zeptat nemám už dva měsíce menstrulaci poslední menstrulaci jsem měla 22.9 ,a tyden po tom jsem si dělala test a vyšel pozitivní dvě čarky jedna silna a druhe skoro stejna, ale dneska jsem si dělala dalši test a byli tam taky dvě čarky ale jedna byla slabší vadí to ? nebo není něco v pořáfku ?? ještě předtím jsem dělala asi 5 testu a čarky byli skoro stejné nevte čím to muže být ´že ted je čarka slabší? nemuže to být jinou značkou testu ? děkuji za odpověd
terka.p
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Intenzita barvení testovací čárky má jen orientační význam. Nelze tedy jen z toho usuzovat, zda je vše v pořádku či není. Doporučuji návštěvu lékaře a UZ vyšetření, případně test z krve

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den, pane doktore, kolik dní po píchnutí Ovitrelle 6500 IU vyprchá HCG z těla, aby nebyla čárka na těhotenském testu? Děkuji
Eva
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Je to individuální. Obvykle hladina HCG klesne pod běžnými testy detekovatelnou hladinu do týdne, někdy to ale může být i 10, výjimečně i více dní

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den,
chci se zeptat za kolik dnů od pohlavního styku se dá zjistit z odběru krve na hsg hormon těhotenství? - otázka upravena poradcem
Eva
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Těhotenským testem z krve, tedy stanovením hladiny HCG, se dá těhotenství prokázat za 10-12 dní po oplození

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den,

můžu věřit 14 dnů po pohlavním styku těhotenskému testu, vyšel negativní. Kdy nejdříve je vhodné test provést, menstruaci jsem měla dostat dnes a nedostala jsem ji.

Děkuji - otázka upravena poradcem
Magda
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

14 dní po styku by měl test těhotenství spolehlivě prokázat. Pro jistotu ale raději doporučuji testovat 2x s testy různých výrobců

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den pane doktore chci se zeptat měla jsem asi dva týdny zpoždění s menstruaci a 16.11 jsme s přítelem měli nechráněný pohlavní styk a den po té se hned ráno měsíčky dostavily ale trvali jenom 2 dny .. je možnost že bych mohla být těhotná ? i když těhotenský test jsem si po týdnu zpoždění dělala a vyšel mi negativní... mohu tedy být těhotná ? děkuji za odpověď
tereza
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Těhotenství je hodně nepravděpodobné, ale ne zcela vyloučené. Test doporučuji pro jistotu zopakovat. Spolehlivý výsledek je až za 12-14 dní po styku

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den , pane doktore to jsem ještě já poslení ms jsem měla 22. 9 2017, a testu jsem si dělala 5 a všechny byli pozitivní 3 byli od značky mamatest a dva od značky pepino všechny vyšli stejně, myslíte že to bude teda těhotenství a že to nebude nic jiného děkuji psal ste že to muže byt Některé testy by mohly zachytit výrazný vzestup hormonu LH před ovulací děkuji moc
terka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Rozhodně se jedná o těhotenství

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den , pane doktore chci se zeptat zda dokaže pozitivní těhotenský test ukazat i něco jiného než těhotenství děkuji
terka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Většina těhotenských  testů  prokazuje pouze a jenom těhotenství.

Některé testy by mohly zachytit výrazný vzestup hormonu LH před ovulací

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat ohledně antikoncepce a potenciálního těhotenství - je možné, že antikoncepce (tedy látky v ní obsažené) mohou nějakým způsobem ovlivnit výsledek těhotenského testu? Na tuto otázku jsem se ptala již v lékárně, bohužel mi bylo řečeno, že netuší, proto se obracím na Vás.
Dělala jsem si v časovém odstupu několik testů - všechny s negativním výsledkem, proto se ptám, velmi mě děsí představa možného těhotenství, o kterém bych nevěděla a pokračovala v braní antikoncepce.
Děkuji mnohokrát za Váš čas i odpověď. - otázka upravena poradcem
Markéta
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Látky obsažené v antikoncepci nemohou ovlivnit výsledek těhotenského testu

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den pane doktore, chci se zeptat po kolika týdnech test musí prokázat/vyvrátit těhotenství ? Někdo říká že se pozitivni test může prokázat až za 6 týdnů od početí.. Je to pravda ? Nebo jen záleží na citlivosti testu?

Děkuji za odpověď. - otázka upravena poradcem
Katrija
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Testy z moče dokáží dle své citlivosti  spolehlivě prokázat těhotenství po 12 - 14 dnech od početí.

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den, pane doktore chtěla bych se zeptat zda si těhotenský test mužu udělat i kdýž špiním. Zánět nemám a menstruace mi skončila přesto sem tam mám špinave kalhotky od krve a pobolívají mi prsa. Moje mamka to měla když byla těhotna semnou. děkuji za odpověd
kristýna
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Těhotenský test si můžete udělat, i když slabě krvácíte

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den,
před týdnem jsem měla své poprvé. Přítel se však do mě nedostal, neměli jsme kondom. Je možné, že můžu otěhotnět? Podle menstruace to nepoznám, mám ji velice nepravidelnou. - otázka upravena poradcem
Katka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Otěhotnění je hodně nepravděpodobné. Jistotu může po dvou týdnech přinést volně prodejný test z moče.

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den,mám nepravidelnou menstruaci je mi 48 a půl gynekolog mě řekl že se už může jednat o menopauzu.Měla jsem nechráněný styk.udělala jsem si tři testy vyšly negativně poslední byl 20 dní od styku můžu se na testy spolehnout?
Hanka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Na opakované negativní testy se můžete spolehnout. Navíc ve 48 letech je otěhotnění extrémně nepravděpodobné

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den,

potřebovala bych se poradit. Minulý měsíc jsem vysadila antikoncepci NuvaRing po dvou týdnech užívání - neustálé nevolnosti, necitlivost končetin, pocit na zvracení, motání hlavy, ochablost, ospalost, apatie. Menstruaci jsem dostala v celku normálně. Od té doby antikoncepci neužívám, ale s partnerem sexuálně žiju. Těhotenský test jsem si dělala, ale byl negativní. Menstruaci jsem tento měsíc ještě nedostala, na gynekologii jdu až koncem měsíce. Chtěla bych se zeptat, zda jsou i jiné metody na zjištění těhotenství, krom gynekologické prohlídky a těhu testu, které jsou také relevantní.

Předem děkuji za odpověď.

S pozdravem

Hope - otázka upravena poradcem
Hope
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Těhotenství lze prokázat gynekologickým vyšetřením - obvykle až za 4-5 týdnů po početí, ultrazvukovým vyšetřením - 3 týdny po početí, testem z moče po 10-14 dnech po početí a testem z krve ještě o několik dní dříve

MUDr. Jan Šulc






mobilní verze