Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Poradna gynekologa MUDr. Jana Šulce

Poradna

Ilustrační snímek

Na otázky odpovídá

MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Každý šestý pár má dnes problémy s početím, na vině jsou ženy i muži. Na otázky týkající se léčby neplodnosti vám bude odpovídat MUDr. Jan Šulc z Centra reprodukční medicíny GEST. Pomozte bourat společenská tabu v této oblasti.

Nejvíce se ptáte

Poraďte se také

Poraďte se také


Zbývá 1000 znaků.


Toto opatření slouží jako ochrana proti webovým robotům.
Při zapnutém javaskriptu se pole vyplní automaticky.

*Označené položky jsou povinné.

těhotenský test
dobrý den .začátek poslední menstruace jsem měla 15.8.paní doktorka mi aplikovala injekci po které bych měla do 10 dnu dostat menstruaci .dnes je to 6.den a zatím nic.mohu si udělat gravitest?děkuji
helena
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Injekce na vyvolání menstruace gravitest neovlivní. Takže si ho klidně můžete udělat

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý deň, 24.7.2017 som bola na kyretáži, MA v 9tt. Mám endometriózu, a tak sme sa rozhodli počkať len na prvý menzes a začať sa snažiť. Ten som mala pred cca mesiacom. O tri dni by som mala dostať menzes opäť a včera som si skúsila urobiť tehu test a vyšla mi slabučká druhá čiarka. Chcem sa opýtať, či môžem mať ešte zvýšené HCG z toho prvého tehu, ktoré skončilo v júli, alebo to je začiatok nového??? Za odpoveď ďakujem.
Marta
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Hladina HCG po přerušeném těhotenství bývá pozitivní obvykle maximálně 4-5 týdnů. Existují ale výjimky.

Spíše si tedy myslím, že jde o pozitivitu z těhotenství nového. Více řekne opakovaný test a pak UZ

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Zdravím, přitelkýně mi piše že jí bolí v podbřišku a že si myslí že je těhotná. Spali jsme spolu dvakrát. Poprvé před 7 dny. Sex probéhl s kondomem. A k ejakulaci došlo když jsem v ní nebyl. Je možnost aby byla těhotná a aby ty příznáky přišly tak brzo ?
adam123
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Bolesti v podbřišku nepatří mezi typické časné těhotenské příznaky. Početí ale i s kondomem nelze vyloučit. Více řekne gravitest za cca týden

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den, přítel do mě nevynikl, ale udělal se mi na bříško. Už dva dny jsem měla menstruovat, prsa mě bolí i podbřišek. Je možné, že bych mohla otěhotnět?
Tereza
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Těhotenství není vyloučeno. Více řekne gravitest

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý večer, uz asi dva týdny me trápí zánět močových cest. Léčila jsem to urologickym čajem a na nejakou dobu to zmizelo, ted se mi to zase vratilo, ale je to mnohem menší. Myslite si ze bych mohla být těhotná? Slyšela jsem ze některé těhotne to tak měli. Děkuji
Martina
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Rozhodně nejde o běžný těhotenský příznak. Podezření na těhotenství snadno potvrdíte/vyvrátíte volně prodejným testem z moče.

Každopádně byste ale tyto potíže měla řešit se svým praktickým lékařem

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobry den 7.9.17 som mala s priatelom sex dva krat za sebou to nechal dnu po tyzdni sa to zopakovalo znovu teraz su to uz 10 dni od prveho styku mam strasne zavraty ziadne ine priznaky ...kedy je dobre urobit si test ?? A je mozne ze som v tom ???
Luccy
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Těhotenství nelze vyloučit. Test z moče ho spolehlivě prokáže po 2 týdnech od početí

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
V 19. srpna jsem měla pohlavní styk. V pátek 8. září mi začala migréna i se zvracenim. Může to být příznak těhotenství? Mám už asi dva, tři dny zpozděnou periodu. Včera jsem si dělala dva testy a dnes jeden a všechny zatím negativní. Můžu být těhotná?
Vendula
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Vzhledem  negativním testům je těhotenství počaté 19.8. extrémně nepravděpodobné

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den, pane doktore,
chtěla bych se prosím zeptat, je možné, aby žena byla těhotná, a přesto měla menstruaci? Měla jsem s přítelem pouze jednou přerušovaný pohlavní styk, udělala jsem si cca za měsíc těhotenský test, který vyšel negativně. Kamarádkám se stalo, že jedna z nich menstruovala do 3. měsíce a ta druhá dokonce do 5., těhotenské testy jim těhotenský neukázaly. Je možné, aby testy zklamaly a ještě při těhotenství probíhala normální menstruace? Děkuji předem za Vaši odpověď.
Kamila
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Menstruace se opravdu někdy v prvních měsících  těhotenství může objevit. Negativní test ale početí vylučuje. K eliminaci chyby doporučuji vždy raději testovat 2x v odstupu 1-2 dní, ne dříve než 2 týdny po styku a s testy různých výrobců

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den,
cca v půlce srpna jsem pozval svou nejlepší kamarádku, kterou tajně miluji, na prázdninový víkend k sobě, bohužel se musím přiznat, že jsem ji oba dva dny několikrát donutil k opakovanému styku, který si nepřála. Vždycky jsem vyvrcholil mimo její tělo, aby neotěhotněla. Nicméně si v pondělí šla do lékárny pro tabletu po, EllaOne. V pondělí večer jsem se s ní znovu snažil mít styk, opět závěr mimo tělo, i když mi výslovně řekla, že se to po užití tablety nemá dělat, že to pak prý již nemusí účinkovat na ten poslední styk. Je nešťastná z toho, že mohla otěhotnět. Je to možné i přesto, že dostala ten stejný měsíc menstruaci a to dokonce dvakrát krátce po sobě, a třikrát si udělala těhotenský test (poslední dnes ráno), který vyšel negativně? Vím, že jsem udělal chybu tím, že jsem jí ke všemu přinutil a chtěl bych to napravit. Máme testům věřit nebo je třeba se objednat k lékaři? Děkuji za odpověď.
Kuba
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Testy jsou hodně spolehlivé. Jsou-li v odstupu dvou a více týdnů od styku negativní, početí je extrémně nepravděpodobné

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den prosím mám dotaz už asi 14 dní trpím mikozou 16.8 jsem měla nechráněny pohlavní styk dnes jsem si dělala těhotenský test mám 5 dni zpoždění menstruace a druhá čárka se objevila slabě je možne že bych mohla být těhotná nebo TT ovlivnila mikoza děkuji
Petra
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Mykózy výsledek testu neovlivňuje. Velmi pravděpodobně jste těhotná. Doporučuji proto opatrnost při volbě léků na mykózu

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den mám k vám prosbu 19.8.2017 mi zaváděli pětidenní blastocystu 1.8 jsem měla poslední menstruaci 28.8. mi dělali hcg výsledek ráno 88 večer 129 a dnes 6.9 hcg 2495.5 je to v pořádku děkuji vám moc za odpověď s pozdravem Mikešová Daniela
Daniela
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Jsou to jednoznačně příznivé výsledky svědčící pro těhotenství.

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den.
Ráda bych se poradila,se svým přítelem jsme měli sex( moje poprvé) bohužel jsme se dozvěděli,že prasknul kondom moc pozdě,je nám oboum 16, spali jsme spolu těsně před mojí MS..poté jsem jí dostala za 5 dní,ale byla slabá.
Svěřila jsem se mámě a ta za 14 dní koupila těhotenský test,oba dva testy vyšli negativně ale jsem čím dál tím víc unavená,chodím každou chvíli čůrat ( I když mám pocit,že mám plnu měchýř,tak jsou to třeba 3 kapičky) furt bych pořád něco jedla,hodně často měním nálady,začala jsem mít výtoky, máma mi říká,že těhotná být nemůžu,když testy vyšli negativně,dřív jsem měla hodně bolestivou MS ale od prvního styku se to změnilo, měla jsem hodně nepravidelnou MS.. Je možnost,že můžu být těhotná? Nebo si to jenom moc připouštím? Děkuji předem!
Kristýna
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den

Při dvou negativních testy v odstupu 2 týdnů od styku je těhotenství extrémně nepravděpodobné

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den,
ráda bych Vás požádala o radu. Před třemi měsíci se nám s přítelem při sexu stala "nehoda" a to ta, že nám praskl kondom. Do hodiny jsem měla postinor. Ještě tentýž měsíc jsem měla v normálním termínu menstruaci, další měsíc taktéž a minulý taktéž. Teď čekám na menstruaci v tomto měsíci. Přijde mi ale že mám nějak "nafouklé" břicho. Je možné, že jsem těhotná a má cenu dělat těhotenský test? Žádné jiné příznaky nemám.
Děkuji. - otázka upravena poradcem
Lucie
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Těhotenství e vysoce nepravděpodobné, ale testem určitě nic nezkazíte - jistota je jistota

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den, pane doktore,
14. srpna jsem měla nechráněný pohlav. styk, vyvrcholení mimo tělo. Druhý den jsem dostala menstruaci, která trvala 5 dní, byla standardní. 24. srpna jsem opět dostala menstruaci, která trvala cca 3-4 dny. 28. srpna (14 dní od styku) jsem si udělala první test, byl negativní. Dnes, 3 týdny od styku, 4. září, jsem si test zopakovala, opět negativní výsledek. Existuje možnost, že jsem i přesto těhotná? Děkuji za odpověď.
Jana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

2 negativní testy prakticky vylučují otěhotnění 14. srpna

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den, mám pozitivní tehotenský test cárka sílí jako podle ucebnice, ale docetla jsem se, ze to muze způsobovat i cysta? je to mozné?Mít 8tehu testu pozitivnich skrz cystu a sílících. Resim to spise z pohledu, ze priteli bylo kdysi receno, ze je neplodny s býv. partnerkou a přitom ja jsem otěhotněla za 3 mesice. Je mozné, ze se neplodnost v prubehu let meni?
silvie
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Cysta nemůže způsobit pozitivitu těhotenského testu.

Plodnost se v průběhu života mění - obvykle spíše k horšímu, ale někdy je vývoj i opačný

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den,
17.srpna jsme měli s manželem nechráněný pohlavní styk. Menstruaci jsem dostala 28.srpna. Těhotenský test mě vyšel negativní. Udělala jsem si test brzo, nebo mu můžu věřit? Za odpověď děkuji
Petra
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

14 dní po styku můžete testu věřit

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den,chtěla jsem se zeptat..13.8 jsem měla s přítelem nechráněný pohlavní styk a tak jsem si udělala včera ráno 1.9. Těhotenský test a byl negativní a zkusila jsem ho i večer a byl taky negativní.ale od včerejšího rána než jsem si udělala těhotenský test,který vyšel negativně mám takové tlaky v břiše,neměla jsem chuť k jídlu a k tomu zimnici,tak jsem se chtěla zeptat esi to mohou být příznaky těhotenství.,popř.esi bych mohla být těhotná.
Děkují za odpověď
Veronika
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

S ohledem na uvedené negativní testy považuji otěhotnění 13.8. za vysoce nepravděpodobné

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den,
Mám dotaz k těhotenství...
17.7 jsem měla nechráněný pohlavní styk, podle menstruačního kalendáře to bylo den po skončení plodných dnů, cca 8h po styku jsem užila tabletku postinor, asi týden na to se dostavilo velmi slabé krvácení zhruba v očekávaném termínu menstruace, 4.8 jsem si dělala digitální těhotenský test který vyšel negativně, dnes je 1.9 a z důvodu že se mi vůbec nedostavila menstruace jsem znovu provedla těhotenský test-vyšel negativně. menstruační cyklus mám dlouhý, běžně plus minus 31dní. Mohlo tedy tuto nepravidelnost ovlinit i požití tablety postinor? Těhotenství lze jistě vyloučit po dvou negativních testech? Příznaky těhotenství nemám. Děkuji
Děkuji za odpověď
Sarka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den

Dva negativní testy vylučují těhotenství počaté před 2 týdny a dříve

Postinor cyklus poměrně často "rozhodí"

MUD. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den, měla bych otázku ohledně těhotenství. Užívám už půl roku HA Linddynete 20. Začala jsem brát nové platíčko prášků, které jsem dobrala. Poté jsem kvůli dovolené nasadila ihned nové platíčko, které jsem také dobrala, ale ve 2. týdnu jsem zapomněla jednu pilulku. Bohužel to přesáhlo 12 hodin. Zapomenutý prášek jsem si vzala ve chvíli kdy jsem si chybu uvědomila a další v normální dobu. Od zapomenuté pilulky jsem měla několikrát pohlavní styk. Chráněný i přerušovaný. K ejakulaci do pochvy ani v jedno případě nedošlo. I přesto se obávám těhotenství. Nyní jsem 2 dny před MS a trápí mě nafouklý podbřišek a lehké křeče. Myslíte si, že by bylo možné těhotenství? Předem děkuji za odpověď.
Michaela
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Myslím, že nejde o příznaky těhotenství. Jistotu může přinést po 2 týdnech od styku gravitest

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den, Na oddálení menses jsem měla přípravek noretisteron. Po jeho vysazení se do čtyř dnů se menses nedostavil. Udělala jsem si těhotenský test a ten vyšel pozitivní. Chci se zeptat, zda může noretisteron sfalšovat těhotenský test. A popřípadě pokud jsem byla těhotná před nasazením noretisteronu, může se stát něco plodu?
Děkuji
Jana K
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Norethisteron nemůže zapříčinit pozitivitu těhotenského testu. Jste tedy těhotná.

Užívání Nortehisteronu na počátku těhotenství představuje podle mne pro plod jen malé riziko, přesně se ale může vyjádřit jen genetik

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den,
s přítelkyní jsem měl sex chráněný kondomem, který neprasknul. 20 dní po styku byl těhotenský test jasně negativní bez duchů a zhruba 35 dní po styku dostala menstruaci. Přesto se bojím že by mohla být potencionálně těhotná.
Michal Novák
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
již zodpovězeno
těhotenský test
Dobrý den. S přítelkyní jsme měli kondomem chráněný sex, který neprasknul. Těhotenské testy 15 i 20 dnů po styku vyšly negativně bez duchů a zhruba 35 dnů po styku dostala přítelkyne menstruaci. Může být těhotná ?
Michal Novák
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Těhotenství je při 2 negativních testech extrémně nepravděpodobné

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobry den, 14. den po menstruaci jsem mela pohl. styk,ale sjel kondom (bez ejakulatu) a zustal uvnitr,ale nakraji a ihned jsme ho vyndali. Pote jsme na novy kondom dali pharmatex. Dnes je to dvacaty den, testy z moci vysly negativne a krevni test z 15. dne po styku vysel take negativne. Nicmene se stale obavam, jelikoz mam menstruaci velice nepravidelnou 40-64 dni. Je otehotneni stale mozne,ci uz mohu byt vklidu? Predem dekuji za odpoved.
Ela
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

S ohledem na negativní testy můžete být v klidu

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobriden pane dochtore udelala sem si tehotensky test jedna sem ukazala silna c?ka a ta druha hudne viditelna c?ka muzu byt tehotna - otázka upravena poradcem
S
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den

Ano, pravděpodobně jste těhotná.

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat, za jak dlouho po pohlavním styku je možné poznat těhotenství u ženy ve věku 40 let, jestliže pohlavní styk proběhl cca 11 a 12 den cyklu. Jaké jsou příznaky těhotenství. Děkuji za odpověď
Kamila
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Test z moče odhalí početí po 12-14 dnech, test z krve o cca 2 dny dříve. Příznaky jsou velmi různorodé - častější močení, bolest prsů, nevolnost, změna chutí, zintenzivnění čichu, aj., aj. Často si ale žena nevšimne jakékoli změny.

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den pane doktore, chtěla bych se Vás zeptat. Rodila jsem kvůli hypoxii plodu akutním císařským řezem, ale nakonec bylo miminko naprosto v pořádku a jizva je podle UZ naprosto v pořádku. Za jak dlouho je možné se začít snažit o další miminko? A je možné mít po císařském řezu i více dětí (4,5)? Jaký na to máte názor? Děkuji mockrát za odpověď! :-)
Hana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Po císařském řezu doporučuji další snahu o početí po roce. Není důvod, proč byste nemohla mít více dětí.

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den pane doktore, chtěla bych se zeptat po jak dlouhé době od pohlavního styku lze udělat těhotenský test? Už dva mi vyšli negativní cca po 18 dnech od pohlavního styku,i když jsem měla ovulační dny jsem už z toho zoufalá, protože menstruace stále nepřišla(zpoždění týden) a jsem v zahraničí, takže se tu musím spoléhat pouze na testy. Je nějaká naděje? Moc děkuji za odpověď.
Natálie
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den

Jsou-li dva testy v odstupu více než 2 týdny od styku negativní, je těhotenství počaté z této soulože extrémně nepravděpodobné

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den,
1.4. jsem měla nechráněný sex, ale on se neudělal. 9.4. jsem dostala menstruaci, ale od té doby nic. Je možné, že bych mohla být těhotná? TT jsem si dělala 23.5. a vyšel negativní. Žádné změny na sobě nevidím, chutě a nevolnosti také nemám. Jen na to pořád myslím, jestli by to bylo možné, nebo ne, prostě jsem paranoidní. Bohužel jsem v zahraničí, v ČR bych to řešila hned..
Co myslíte? Děkuji za odpověď.
Alena
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

S ohledem na negativní test považuji těhotenství za vysoce nepravděpodobné

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, s přítelem se snažíme o miminko 18.6.-19.6.2017 proběhla ovulace kdy jsme tedy měli styk. 3.7.2017 měla dorazit menstruace ale stále nepřišla, mám tedy 3 dny spoždění,dnes odpoledne jsem si dělala test a vyšel negativně.( Podbřišek mě bolí, natekly mi prsa a jsem abnormálně unavená) Myslíte že je na test ještě brzy nebo mám věřit tomu že se nám to zase nepovedlo? Děkuji moc za odpověď. Andrea
Andrea
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Test by měl početí po 2 týdnech spolehlivě prokázat. Takže buď jste otěhotněla později nebo to opět nevyšlo

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den prosimvas chtěla bych že zeptat už mám třetí týden zpoždění MS dělala sem si testy ale.oba dva byli negativní gs mimi to byli můžu být i tak těhotná? Příznaky němam žádné....
Saska
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Při negativních testech je těhotenství hodně nepravděpodobné

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den,
už dva měsíce jsem neměla menstruaci, nyní jsem brala Proveru a menstruace se dostavila, krvácení je slabé. Chci se zeptat kdy je vhodné udělat si test těhotenství z moče?
Děkuji
Michaela
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Pokud se menstruace po Proveře objevila, těhotná spíše nejste. Test má význam po 2 týdnech od možného početí

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den. Měla bych dotaz. Jsem.dnes 11dpo a na těhotenském testu s cítil.10 se mi objevil svetlonce růžový dušík. Vim, že asi napisete, ze je to.moc brzy testovat,takhle krátce po ovulaci, ale já pokaždé toto měla na začátku těhotenství i když mi zbývalo třeba i 4-5 dní do ms. Jen s tím rozdílem, že to bylo víc viditelné na testu a každý den byla čárka o něco silnější. Ted se mi stalo, že mi 10 tkový test i jiných značek ukázal strašně slaboučce, že je to vidět z větší blízkosti na světle, ale od 8dpo, byl viditelný,druhý den 10dpo míň a dnes jsem 11dpo a opět míň viditelný. Může to být třeba ještě nízkým HCG? Že to takhle testy ukazují střídavě? Děkuji moc za odpověď.
Laura
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Intenzita zbarvení testů z moče závisí na řadě okolností - například na koncentraci moče. Proto je obtížné na jejich základě cokoli odhadovat. Buď bych doporučil několik dní vyčkat nebo testy z moče nahraďte krevními testy

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobry den pane doktore,
mela jsem nechraneny pohlavni styk, po nem jsem okamzite uzila postinor, menstruace prisla do tydne- 26 den cyklu asi i z duvodu postinoru. 10 dni po styku jsem sla na test z krve hcg, zarazil me ale vysledek <2 UIU, kdyz vim ze kdyz jsem se nechavala testovat treba pred rokem tak jsem mela vzdy <0,6UIU.
Nevite co to znamena ? muze to byt zacinaji tehotenstvii? nebo jak je mozne ze se hladina o proti jindy tak zvysila?
Od te menstruace po postinoru jsem zacala brat antikoncepci Ayreen.

Dekuji za odpoved
- otázka upravena poradcem
Lea
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Jde jen o to, jak mají negativní hodnoty v laboratoři nastavené. O těhotenství se nejedná

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý deň,
menštruácia mi tento mesiac neprišla, ale namiesto toho mám 3tí deň špinenie (hnedý a niekedy taký krvavý výtok do červena) a urobila som si tehotenský test, ktorý vyšiel pozitívne. Aká je pravdepodobnosť, že som tehotná??? Nechcem si robiť veľké ilúzie, nakoľko mám endometriózu a už len jeden vaječník a vajcovod a aj na tom vaječníku endocystu podľa lekára. Tak neviem, či sa stal zázrak, alebo tá endometrióza môže spôsobovať pozitivitu testu. Test som si robila poobede a vyšla mi výrazna druhá čiarka, žiaden "duch". Cez víkend plánujem test zopakovať, ak aj ten bude pozitívny, treba ísť hneď k lekárovi???? - otázka upravena poradcem
ema
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Je-li test pozitivní, jste s vysokou pravděpodobností opravdu těhotná. Endometrióza nemůže způsobit pozitivitu testu. Určitě test zopakujte a lékaře navštivte co nejdříve

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den, ráda bych se Vás zeptala, zda jde z plazmy a z cytologie zjistit rané těhotenství? Na cytologii si budu teprve volat a na plazmě jsem jim řekla, že jsem užila Postinor 2, ale že podle testu nejsem těhotná a už jsem tam od té doby byla dvakrát a nic něříkali, tak se Vás na to chci zeptat. Děkuji za odpověď.
Anonym
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Z cytologie těhotenství zjistit spolehlivě nelze. Stanovením HCG v krvi lze těhotenství odhalit po cca 10-12 dnech od početí (krev se skládá z krvinek a plasmy, test se provádí z plasmy).

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrýyden,10.6.2017 jsem mela dostat menstruac,delala jsem si digitalni test a normalní tehotensky test ktere mi ukázaly pozitivní výsledek,dnes mi byla odebrana krev a výsledek je negativní ale ja na sobe pocituji že jsem tehotná a strašně si to přeji.Je možné že jsem tehotná jen krátce a krev je zatim negativní?Děkuji
Dagmar Marešová
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Je-li negativní test z krve, není dost dobře možné, aby byl pozitivní test z moče. Může jít o tzv. těhotenskou ztrátu, při které byl test z moče pozitivní a nyní by již, stejně jako test z krve, byl negativní. Další možností je chyba testu

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den,
je mi 18. let, poslední menstruaci jsem měla 20.4-27.4. , 28.4. jsem ěla nechráněný pohlavní styk, ( přítel se však do mě neudělal). dnes 5.6 jsem si dělala těhotenský test a vyšel negativní, ale menstruac stále nikde.. je možné , že bych byla těhotná i přes negativní test ? předem děkuji za odpověď. - otázka upravena poradcem
Marketa
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Při negativním testu je těhotenství starší než 2 týdny  vysoce nepravděpodobné. Vždy ale pro jistotu doporučuji test opakovat

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den..před menstruací dne 8.5.2017 jsem měla nechráněný pohlavní styk...menstruaci jsem dostala 13.5.2017 , kdy si můžu udělat tehotenský test? V lekarně jsem si koupila test,který můžu použít 5 den po oplození a to je prosím kdy?
Petra
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Nedá se to přesně odhadnout. K oplození může dojít v den styku ale třeba i za 3-4 dny po něm.  Takže si test dnes můžete udělat a informace by měla být jednoznačná

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý deň prajem, obraciam sa na Vas s prosbou o radu. Menštruaciu mavam pravidelne, naposledy som ju mala 2.aprila , dalšia mi mala prisť 29. aprila, no neprišla. Bola som u gynekologa a ten mi po ultrazvukovom vyšetrení povedal, že zatial v maternici nič nevidí, ale podla sliznice usudzuje, že sa jedna o graviditu, pretože velkost sliznice je normalne 12mm , moja je zvačšena na 17mm. požiadal ma aby som prišla znovu 30. mája, no v noci mi prišli komplikacie, takže som navštívila lekara už dnes. Zobudila som sa na intenzívnu bolesť podbruška a hlavy. Ráno ked som vstala, zistila som že som začala krvacať, ale velmi slabučko, dokonca striedavo. Raz zo mna vytieklo troška krvičky, potom asi dve hodiny nič, len špinenie, potom sa mi znova spustilo troška a tak to pokračuje doteraz. Krv je hnedkastej farby, nie taka ako ma byt, podbruško stale bolí. lekar povedal že v maternici stale nič nevidí a zobral mi krv, musím čakat na vysledky. Je možné že sa jedná o mimomaternicové tehotenstvo?
Kačka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Příčin opoždění krvácení, potíží i UZ nálezu může být celá řada - těhotenství v děloze, mimoděložní těhotenství, hormonální "rozhození", aj. Zda jste či nejste těhotná lze snadno zjistit gravitestem z moči - trochu nechápu, proč ho lékař neudělal nebo nedoporučil. Dá se volně koupit v každé lékárně. Bude-li test pozitivní a bolesti by zesílily, určitě ihned vyhledejte lékaře, případně i na pohotovosti -mimoděložní těhotenství by pak bylo poměrně pravděpodobné

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobře, děkuji za odpověď.
Styk - 5.2.
TT - 17.4. a 21.4. (negativní)
Vnitřní ultrazvuk - 26.4.
Je tedy určitě možné vyloučit těhotenství?
- otázka upravena poradcem
Karolína
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Pokud byste otěhotněla 5.2., musel by být těhotenský test v dubnu jasně pozitivní. Těhotenství počaté v únoru tedy považuji za vyloučené

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den, paní doktorka mi brala krev a dělala testy na prolaktin. Lze z tohoto testu zjistit těhotenství?
Krev byla braná 80 dní po styku. - otázka upravena poradcem
Karolína
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Z výsledku testu na prolaktin nelze na těhotenství usuzovat. Ze stejného vzorku krve ale není problém provést gravitest, tedy vyšetřit hladinu HCG. Je třeba to ale zaškrtnout na žádance pro laboratoř.

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den, chtěla bych se zeptat. je mi 21let a necelých 7 let jsem brala antikoncepci, půl roku se snažíme o miminko a poslední MS byla 29.3.17. byla jsem u gynekoložky a na ultrazvuku byla vidět kulička jako gestační váček a paní doktorka mi řekla že jsem na 90% nejspíše v raném těhotenství ale že se musí ještě vzít krev. v krvi jsem měla hladinu hcg 1 a prý těhotná nejsem. chtěla bych se zeptat jestli mohu i přesto být těhotná pokud bych byla těhotná jen krátce ? před poslední MS jsem měla rozestup 50dní. Děkuji za odpověď Lucie
Lucie
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Hodnota HCG 1 se bere jako negativní a vylučuje těhotenství starší než 10-12 dní. Mladší těhotenství nezachytí. To ovšem ale není ani vidět na UZ

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Zdravím zase já s testem po 2 dnech. Ráda bych se ujistila, je tedy absolutně nejvyšší pravděpodobnost vadnost testu a není možné prokázat graviditu testem 2 dny po styku ? Čemu se vyvarovat aby dalši test nemohl mít falešný výsledek ?
Aneta
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

2 dny po styku nelze těhotenství testem prokázat.

Chyby testů jsou velmi velmi vzácné. Nekupujte levné testy a postupujte dle návodu

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Zdravím, psala jsem příspěvek "Zdravím, 8. proběhl chráněný styk s prezervativem (zdál se neporušený), ale již ten den jsem pocítila bolesti břicha a den na to zvracení. 10. mi vyšel pozitivní test. Je něco takového možné ? děkuji", díky za odpověď. Problém je to, že šlo o moje poprvé takže předchozí není možné. Menzes se měl dostavit 9. Bylo by vysvětlení na tohle ? - otázka upravena poradcem
Aneta
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Potíže mohou mít řadu příčin - blížící se menses, ovulace, prasklá cysta, drobné poranění, aj. Vysvětlením pozitivity testu je obtížnější. Může jít  o jeho chybu nebo o špatný odečet - například při nedodržení doporučené doby pro odčítání. Některé testy mohou být také falešně pozitivní zachycením  zvýšení hladiny LH kolem ovulace - to ale, protože čekáte menses, nejspíše není tento případ. Doporučil bych test, pokud nepřijdou menses, zopakovat..

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobry den. 17/3jsem,podstoupila lsk s chromopertubaci. Nasledna menzes se nedostavila,tehotenstvi potvrzeno z nekolika tt i krve. Utz prazdny. Tyden po ocekavanem datu menstruace dorazila. Dr zhodnotil jako biochemicke a ranny potrat. Naridil sledovat hladinu hcg.prvotni byla 61,po menstruaci 16,nalez v deloze 12mm. o 4dny pozdeji 14.1nalez v deloze 6mm. Dnes po tydnu od posledniho odberu opet nalez stejny ale hcg stouplo na 18. a dalsi odber jdu zase za,tyden.ovsem od posledni menstruace byl i nechraneny styk,je moznost ze bych byla zase tehotna? Po pripade,jestli existuje jiná moznost nez kyretaz.. nechci znova ppd narkozu. A hlavne si nemuzu dovolit jit na nemocenskou,jelikoz jsem ve zkusebni dobe... dekuji za odpověď
Alena
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Úplně se nedokážu zorientovat ve Vámi uváděných datech. Takže je těžké to spolehlivě posoudit. Spíše se ale o nové těhotenství nejedná. Test může být pozitivní až za 10-12 dní po styku.  Vše se stále může vyřešit samo bez jakéhokoli zákroku. Další postup se ale musí odvíjet od dalšího vyšetření HCG - zvolil bych odstup cca 2 týdnů - a také od UZ nálezu.

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Děkuji za odpověď, zda může být pár dni před ms další ovulace. Jak jste psal, že může ovu test odhalit i graviditu, že záleží na citlivosti teh. testu, tak já právě zkoušela 3 různé značky s citlivostí 10 a vždy 5 dní před oček. ms, 11DPO, se tam něco už malinko objevilo. Dnes jsem 13 DPO a jak jsem.psala pozitivní ovu test byl 19.4. , pak slabá čárka a 20.4. zase pozitivní. A ted znovu. Myslíte, že by se ještě tedy mohlo jednat o pravděp.o těhotenství i když ještě ted nic test neukazuje. Děkuji za odpověď.
Laura
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Opravdu je to těžké odhadnout. Jasnou odpověď by přinesl test z krve.

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den, děkuji za odpověď, kterou jste mi dal na otázku, zda může proběhnout třetí ovulace, pár dní před ms. Psal jste, že to lze spíš prokázat UTZ, ale bohužel můj gynekolog má ted dovolenou, takže to asi už nezjistím. Psal jste také, že by,se v tomto případě, když je to pár dní před očekávanou MS, mohlo jednat i o těhotenství. Musím Vám dát za pravdu, že už 2x při otěhotnění mi ovul. test ukázal těhotenství, jen tedy s tím, že většinou 11DPO, už jsem měla viditelnou čárku i na teh. testu a dokonce při obou tehotenstvych,. Ted čekám ms 6.5.2017 pozitivní test na ovulaci byl 19.4.a pak zeslábl a odpoledne 20.4.byl opět pozitivní. Tudíž bych podle druhého ovul.poz.testu musela být dnes již 13DPO a na teh..testu ani známka něčeho,což už jak jsem psala, ten 11DPO něco se ukázalo. Ov. test nyní ukazuje skoro pozitivitu. Včera dopoledne byl pozitivní, večer slabší a dnes dopoledne skoro pozitivní. Myslíte, že bych mohla tedy být těhotná? když 13DPO na teh. t nic není? Děkuji za odpověď
Laura
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Záleží na citlivosti gravitestu. Zvážil bych test z krve. U něj jde jasně odlišit LH (známka blížící se ovulace) od HCG (průkaz těhotenství)

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den s přítelem se snažíme o miminko stala se taková situace v ponděli jsme měli styk a hned v uterý jsem dostala menstruaci znamená to že se nám další pokus nepovedl a těhotná nejsem ?
Marci
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

S vysokou pravděpodobností jste opravdu neotěhotněla. 100% jistotu může přinést gravitest po 2 týdnech

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý deň, už 22 dní mi mešká menštruácia. S manželom sme nemali nechránený pohlavný styk, používame kondómy a nevšimli sme si že by sa stala nejaká nehoda. Robila som si už asi 5 tehotenských testov od dvoch rôznych značiek, jeden z nich mal citlivosť 10ui/ml a druhý 25. Na žiadnom z tých testov sa neobjavil ani náznak druhej čiarky. Posledný som si robila včera, teda keď mi menštruácia meškala 21 dní. Môžu sa tie testy mýliť? Je možné aby som bola tehotná a mala tak nízku hladinu toho hormónu že to ani jeden neodhalí? Nemám nevoľnosti, nepozorujem zmenu chutí, mám boľavé prsia ako pred menštruáciou, ale nie je to silná bolesť a myslím že nie sú väčšené. Práve končím vysokoškolské štúdium a som trocha v strese a kvôli obavám z tehotenstva ešte vo väčšom strese. Doktorku mám na Slovensku, teraz som v BRne a čas na návštevu Slovenska budem mať až o tri týždne. Urobili by mi v ČR vyšetrenie aspoň z krvi, aj keď mám len európsku kartičku poistenca? ďakujem
Marcela
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Testy jsou hodně spolehlivé. Takže na 99,9% těhotná nejste

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den, doktorka me poslala na CT vyšetření a ted mám strach ze jsem těhotná. Poznají na CT ze jsem těhotná? A jak velký to je problém? Dekuji
Niki
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Hodně záleží na tom, proč a v jakém rozsahu je CT plánováno. Těhotenství snadno prokážete/vyloučíte gravitestem. Pokud jste těhotná, určitě o tom lékařku, která doporučila CT, informujte

MUDr. Jan Šulc






mobilní verze