Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Poradna gynekologa MUDr. Jana Šulce

Poradna

Ilustrační snímek

Na otázky odpovídá

MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Každý šestý pár má dnes problémy s početím, na vině jsou ženy i muži. Na otázky týkající se léčby neplodnosti vám bude odpovídat MUDr. Jan Šulc z Centra reprodukční medicíny GEST. Pomozte bourat společenská tabu v této oblasti. (V době od 28.7. - 19.8. 2018 je lékař na dovolené, odpovídat bude až následující týden).

Nejvíce se ptáte

Poraďte se také

Poraďte se také


Zbývá 1000 znaků.


Toto opatření slouží jako ochrana proti webovým robotům.
Při zapnutém javaskriptu se pole vyplní automaticky.

*Označené položky jsou povinné.

různé
Dobrý den, s přítelem jsem jako antikoncepci použili jen kondom, který neprask a přítel si dával dostatečný pozor. Jen to bylo moje poprvé a teď mám strach, že jsem v tom. Jsou to 3 dny, právě mám ovulaci, mám citlivá prsa, jsem ospalá. Můžu být těhotná, nebo si to jen namlouvám ze strachu? Nemůžu si dovolit otěhotnět. Kdy je vhodný čas na těhotenský test? Děkuji za Vaši odpověď
Alžběta
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Jak je uvedeno v záhlaví odpovědny, jsem do 20.8. na dovolené. Mám jen omezenou možnost připojení k internetu. Proto nemůžu na Vaši otázku odpovědět. Bude-li to ještě aktuální po 20.8., položte svůj dotaz znovu.
Děkuji za pochopení.
MUDr. Jan Šulc
různé
dobry den pan doktor chcela som sa spitat mam mali problem pocasom mi neco kope v bruchu e neviem ci som tehotna ele tet som mala menzes aj tak mi stale kope v bruchu neco aj mam priznaki ket stavam mi je zle napina ma na vracane aj nekedi mam nervi neviem coto moze bit a potom som sa nejedla tak us mi eni tak zle nebolo ani mi nekopelo v bruchu a to kope kazdich 5 , 10 minut prosom poradite mi coto je somnou
dajana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Jak je uvedeno v záhlaví odpovědny, jsem do 20.8. na dovolené. Mám jen omezenou možnost připojení k internetu. Proto nemůžu na Vaši otázku odpovědět. Bude-li to ještě aktuální po 20.8., položte svůj dotaz znovu.
Děkuji za pochopení.
MUDr. Jan Šulc
různé
Dobrý den.
Den zpět jsem měla první pohlavní styk v období menstruace, avšak končila mi.
Přítel se do mě neudělal, ale je zde možné otěhotnění?
Hana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Jak je uvedeno v záhlaví odpovědny, jsem do 20.8. na dovolené. Mám jen omezenou možnost připojení k internetu. Proto nemůžu na Vaši otázku odpovědět. Bude-li to ještě aktuální po 20.8., položte svůj dotaz znovu.
Děkuji za pochopení.
MUDr. Jan Šulc
různé
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat na riziko nákazou virem HPV. Můj partner si na dovolené na 10 minut vypůjčil ještě mokré plavky od svého otce. Později zjistil, že matka trpěla nákazou HPV a dokonce podstoupila operaci. Je možné, že by otec byl přenašečem a partner se mohl nakazit?
Děkuji za odpověď
Lenka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Jak je uvedeno v záhlaví odpovědny, jsem do 20.8. na dovolené. Mám jen omezenou možnost připojení k internetu. Proto nemůžu na Vaši otázku odpovědět. Bude-li to ještě aktuální po 20.8., položte svůj dotaz znovu.
Děkuji za pochopení.
MUDr. Jan Šulc
různé
Dobrý den, měla jsem s přítelem takovou tu dlouhou noc. Vše v tu noc bylo v pohodě, ale druhý den jsem si nemohla skoro sednout. Cca 3 dny potom mě přítel jen uspokojoval prsty a pak se objevila krev. Nechala jsem to plavat že to třeba bude ještě něco k té noci, ale cca 2 dny po uspokojení jsme měli pohlavní styk po kterém opět krev a zdálo se mi že je toho víc, ale vždy jen jakoby výtok a potom už nic. Je mi 16 let a beru antikoncepci Jangee. Měla jsem týden před menstruací. Děkuji za odpověď
Tereza
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Jak je uvedeno v záhlaví odpovědny, jsem do 20.8. na dovolené. Mám jen omezenou možnost připojení k internetu. Proto nemůžu na Vaši otázku odpovědět. Bude-li to ještě aktuální po 20.8., položte svůj dotaz znovu.
Děkuji za pochopení.
MUDr. Jan Šulc
různé
Dodrý den. Užívám hormonální antikoncepci Qlaira. Bohužel jsem jeden prášek užila až po 13 hodinách, co jsme si ho měla vzít (místo v osm večer jsem ho užila v devět ráno). Byl to 6. prášek z balení, poslední pohlavní styk jsem měla den před tímto opomenutím. Je nějaká šance otěhotnět? V lekárně mi řekli, že je nesmysl, aby pilulka působila zpětně. Ale v příbalovém letáku této antikoncepce je důrazně řečeno, že pokud si zapomenu vzít pilulku 3 - 9 a měla jsem sedm dnů před tímto opomenutím pohlavní styk, tak že k otěhotnění může dojít. Jak mám tedy postupovat? Děkuji za radu.
M. V.
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Jak je uvedeno v záhlaví odpovědny, jsem do 20.8. na dovolené. Mám jen omezenou možnost připojení k internetu. Proto nemůžu na Vaši otázku odpovědět. Bude-li to ještě aktuální po 20.8., položte svůj dotaz znovu.
Děkuji za pochopení.
MUDr. Jan Šulc
různé
Dobrý den. na dovolenou jsem si od sveho gynekologa nechala napsat Norethisteron na odsun menstrace. Při jeho uživani sem měla několikrat po pohlavnim styku hnědo krvavy výtok. Mohlo to byt zpusobeno těmia hormonama ? Je mi 45 let ještě nikdy se mi toto nestalo Děkuji za odpověd

hanah
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Jak je uvedeno v záhlaví odpovědny, jsem do 20.8. na dovolené. Mám jen omezenou možnost připojení k internetu. Proto nemůžu na Vaši otázku odpovědět. Bude-li to ještě aktuální po 20.8., položte svůj dotaz znovu.
Děkuji za pochopení.
MUDr. Jan Šulc
různé
Dobrý den, ráda bych se Vás zeptala- kojím svou 3,5 měsíční dceru, po porodu jsem ještě nemenstruovala. Před dvěmi dny jsme s manželem měli pohlavní styk, kdy nám praskl kondom. Po 28 hodinách od styku jsem užila dvě tabletky postinoru 2. Jaká je asi procentuální možnost, že bych i přesto mohla být těhotná? Momentálně si to vůbec neumím představit. Děkuji Sára
Sára
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Jak je uvedeno v záhlaví odpovědny, jsem do 20.8. na dovolené. Mám jen omezenou možnost připojení k internetu. Proto nemůžu na Vaši otázku odpovědět. Bude-li to ještě aktuální po 20.8., položte svůj dotaz znovu.
Děkuji za pochopení.
MUDr. Jan Šulc
různé
Dobrý den, je mi 20 let a v roce 2016 mi byla zjištěna tzv. pánevní endometrioza. Byla jsem na laparoskopii a od té doby beru nepřerušovaně antikoncepci Verezana. Rozhodla jsem se, že jí úplně vysadím, ale bojíme, aby se mi endometrioza opět nevrátila...
TK
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Jak je uvedeno v záhlaví odpovědny, jsem do 20.8. na dovolené. Mám jen omezenou možnost připojení k internetu. Proto nemůžu na Vaši otázku odpovědět. Bude-li to ještě aktuální po 20.8., položte svůj dotaz znovu.
Děkuji za pochopení.
MUDr. Jan Šulc
různé
Dobrý den, podstoupila jsem laparoskopii - mimoděložní těhotenství, odebrán pravý vejcovod. Dle zprávy je levý vejcovod bez patologického nálezu. Znamená to, že je plně funkční? Ptám se z důvodu, že mi moje paní doktorka doporučila laparoskopii, aby mi zjistili průchodnost levého vejcovodu, já jsem však žila v domnění, že je vše v pořádku, (viz výše), ona však tvrdí, že se v případě, který jsem popsala (odstranění poškozeného vejcovodu), neprovádí vyšetření toho druhého. Nicméně i operatér mi po zákroku řekl, že je druhý vejcovod v pořádku. Zajímá mě tedy termín "bez patologického nálezu". Děkuji - otázka upravena poradcem
Věra
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Jak je uvedeno v záhlaví odpovědny, jsem do 20.8. na dovolené. Mám jen omezenou možnost připojení k internetu. Proto nemůžu na Vaši otázku odpovědět. Bude-li to ještě aktuální po 20.8., položte svůj dotaz znovu.
Děkuji za pochopení.
MUDr. Jan Šulc
různé
Dobrý den,
je mi 17 let a po pohlavním styku mám docela silné krvácení, používám HA a jsem očkovaná proti rakovině děložního čípku. Krvácení většinou ustane do pár minut, ale poté i dva dny špiním a na spodním prádle nacházím i lehké špinění od krve. Co by to podle vás mohlo znamenat? K lékaři jsem objednaná. Děkuji za vaši odpověď.
Šárka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Jak je uvedeno v záhlaví odpovědny, jsem do 20.8. na dovolené. Mám jen omezenou možnost připojení k internetu. Proto nemůžu na Vaši otázku odpovědět. Bude-li to ještě aktuální po 20.8., položte svůj dotaz znovu.
Děkuji za pochopení.
MUDr. Jan Šulc
různé
Dobrý den.
Měl jsem s přítelkyní sex, pro ní poprvé. Byl jsem v ní celej, ale nekrvácela ani jí to nebolelo. Je možné že je ještě panna? A jak se to dá poznat bez vyšetření? (Jestli to teda jde) Děkuju
Láďa
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Jak je uvedeno v záhlaví odpovědny, jsem do 20.8. na dovolené. Mám jen omezenou možnost připojení k internetu. Proto nemůžu na Vaši otázku odpovědět. Bude-li to ještě aktuální po 20.8., položte svůj dotaz znovu.
Děkuji za pochopení.
MUDr. Jan Šulc
různé
Dobrý den,
s přítelem jsme měli nechráněný sex a on se mi udělal na břicho. Utřela jsem si to kapesníkem. Je možné abych otěhotněla když jsem si nemytou rukou sáhla na pochvu? A nemohlo něco ztéct z břicha když jsem se poté myla?
Vlaďka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Jak je uvedeno v záhlaví odpovědny, jsem do 20.8. na dovolené. Mám jen omezenou možnost připojení k internetu. Proto nemůžu na Vaši otázku odpovědět. Bude-li to ještě aktuální po 20.8., položte svůj dotaz znovu.
Děkuji za pochopení.
MUDr. Jan Šulc
různé
Dobrý deň,
zistili mi alergiu na spermie, chcela by som sa opýtať, či to mám vrodené, alebo po čase som to mohla získať?
Nakoľko už s partnerom mám jedno dieťatko a zrazu mi gynekológ povedal takú správu.
Ďakujem
Bibiana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Jak je uvedeno v záhlaví odpovědny, jsem do 20.8. na dovolené. Mám jen omezenou možnost připojení k internetu. Proto nemůžu na Vaši otázku odpovědět. Bude-li to ještě aktuální po 20.8., položte svůj dotaz znovu.
Děkuji za pochopení.
MUDr. Jan Šulc
různé
Dobrý den pane doktore. Můj dotaz: Na zadní straně dutiny děložní mám myom cca 5 cm orientovaný přes stěnu dělohy do dutiny břišní, za rok vyrostl o cca 2,5 cm. Beru antikoncepci Yadine, mám silné a bolestivé krvácení a málo železa, které musím dodávat formou tablet. Je mi 43 let, dvě děti. Ještě mne čeká speciální ultrazvuk, a pak rozhodnutí, co dále. Pokud mi bude navržena operace, dá se při tomto uložení a velikosti myomu udělat laparoskopicky či jinak při zachování dělohy? Předpokládám, že o vaječnících se bavit nemusíme, ty bych ráda ponechala na místě. Jak dlouhá je asi rekonvalescence při laparo operaci a při klasice? Případné další zdravotní komplikace ? Jak se díváte na další užívání antikoncepce? Můj gynekolog mi doporučil zatím Yadine brát, abych nezačala nefunkčně krvácet. Děkuji. D.
Dana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Jak je uvedeno v záhlaví odpovědny, jsem do 20.8. na dovolené. Mám jen omezenou možnost připojení k internetu. Proto nemůžu na Vaši otázku odpovědět. Bude-li to ještě aktuální po 20.8., položte svůj dotaz znovu.
Děkuji za pochopení.
MUDr. Jan Šulc
různé
Dobrý den, potřebovala bych poradit. Užívám nyní již 5 plato antikoncepce Mywy a minulý měsíc jsem dostala měsíčky již po 14 dnech od těch minulých a to po brigádě, takže jsem si myslela, že je to z únavy. Poté jsem je zase dostala do dalších 14 dnu když jsem užívala 4 bílé prášky. Dnes jsem měsíčky zase dostala po 17 dnech od těch minulých. Měla jsem teď dva dny virózu, takže jsem zvracela a měla průjem, takže bylo mé tělo opět vyčerpané. Myslíte si, že je to tím vyčerpáním nebo čím by to mohlo být? Nevím jestli se to samo zpraví nebo mám raději kontaktovat svou lékařku. Předem děkuji za odpověď.
Týna
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Jak je uvedeno v záhlaví odpovědny, jsem do 20.8. na dovolené. Mám jen omezenou možnost připojení k internetu. Proto nemůžu na Vaši otázku odpovědět. Bude-li to ještě aktuální po 20.8., položte svůj dotaz znovu.
Děkuji za pochopení.
MUDr. Jan Šulc
různé
dobry den chci jse zeptat plně kojim mam dvou mesičniho sina mam prsa same hrudky a bulky pred mesicem jsem byla na ultrazvuku prsu vsechno v pořadku tět jsem si zas nahmatala kousek od bradavky takovou jakoby bulku tvrdou moc se bojim jestli jse nejedna o neco zhoubneho jemi 26 let nevim jestli mam jit zas na ultrazvuk nebo co mam delat dekuji
eva
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Jak je uvedeno v záhlaví odpovědny, jsem do 20.8. na dovolené. Mám jen omezenou možnost připojení k internetu. Proto nemůžu na Vaši otázku odpovědět. Bude-li to ještě aktuální po 20.8., položte svůj dotaz znovu.
Děkuji za pochopení.
MUDr. Jan Šulc
různé
Dobrý den pane doktore, s partnerem jsme měli sex a druhý den na to jsem začala špinit. Nyní je to čtvrtý den a trocha špinění je stále. Letos už takové špinění bylo a na ultrazvuku u gynekologa nic nebylo, takže se to nijak neřešilo. Nevím jestli ještě počkat nebo opět jít na gynekologii. Děkuji za radu
ŽANET
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Jak je uvedeno v záhlaví odpovědny, jsem do 20.8. na dovolené. Mám jen omezenou možnost připojení k internetu. Proto nemůžu na Vaši otázku odpovědět. Bude-li to ještě aktuální po 20.8., položte svůj dotaz znovu.
Děkuji za pochopení.
MUDr. Jan Šulc
různé
Dobrý deň,

chcela by som sa opýtať v ktorom týždni sa najskôr robí plánovaný cisársky rez zo zdravotných dôvodov matky?

Už dva týždne mám veľké bolesti nohy spojené so spina bifida a neurologička odporúča cisársky rez v čo možno najskoršom termíne. Na jednu nohu už nedostúpim chodím o barle, a bolesti prechádzajú postupne aj do druhej nohy. Teraz končím 33 týždeň. V 30+6 tt zodpovedala veľkosť bábätka na 33 +4 tt a odhadovaná váha 2291g.

Je možné spraviť cisársky rez už po ukončenom 37 týždni? neohrozí to nejako bábo? a ako skoro sa plánuje termín dopredu?

Ďakujem za info
Lucia
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Jak je uvedeno v záhlaví odpovědny, jsem do 20.8. na dovolené. Mám jen omezenou možnost připojení k internetu. Proto nemůžu na Vaši otázku odpovědět. Bude-li to ještě aktuální po 20.8., položte svůj dotaz znovu.
Děkuji za pochopení.
MUDr. Jan Šulc
různé
Dobrý den
tak asi 29 června jsem měla sex ale přítelovy furt vyklouzaval ven ale chvilku tam byl ale nevystříkal se do mě nemám od té doby menstruaci myslíte že můžu být těhotná ?
anonym
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Jak je uvedeno v záhlaví odpovědny, jsem do 20.8. na dovolené. Mám jen omezenou možnost připojení k internetu. Proto nemůžu na Vaši otázku odpovědět. Bude-li to ještě aktuální po 20.8., položte svůj dotaz znovu.
Děkuji za pochopení.
MUDr. Jan Šulc
různé
Dobry den, uz som vam tu pisala to ze som bola na testoch po 13tich rokoch. Minuly tyzden som volala na dermatovenerologiu a opytala som sa ci su testy po tak vela rokoch spolahlive a odpovedala mi na to sestricka a vsetko mi vysvetlila, podla vas ma aj sestricka dermatovenerologie rovnake skusenosti ako doktorka takze mozem doverovat tonu co mi hovorila? Dakujem a dakujem aj za predosle odpovede.
Erika
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Jak je uvedeno v záhlaví odpovědny, jsem do 20.8. na dovolené. Mám jen omezenou možnost připojení k internetu. Proto nemůžu na Vaši otázku odpovědět. Bude-li to ještě aktuální po 20.8., položte svůj dotaz znovu.
Děkuji za pochopení.
MUDr. Jan Šulc
různé
Dobrý deň.
Dočítala som sa totižto rôzne informácie o predejakulačnej tekutine, avšak neviem, čo z toho je pravda. Niektoré zdroje uvádzajú, že obshauje spermie, avšak mŕtve- teda tie, ktoré nedokážu vajíčko oplodniť, iné zasa že predejakulát spermie neobsahuje vôbec..
Dá sa otehotnieť z predejakulátu, keď partner pred tým (v daný deň) neejakuloval ?
Ďakujem.
Jana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Jak je uvedeno v záhlaví odpovědny, jsem do 20.8. na dovolené. Mám jen omezenou možnost připojení k internetu. Proto nemůžu na Vaši otázku odpovědět. Bude-li to ještě aktuální po 20.8., položte svůj dotaz znovu.
Děkuji za pochopení.
MUDr. Jan Šulc
různé
Dobrý den,
Už delší dobu mě trápí přesahující malé stydké pysky. Na gynekologii mi bylo řečeno, že je to normální a že jsou na tom některé ženy daleko hůř než já a nemám se kvůli tomu proto trápit, ale nejde na to jen tak přestat myslet. Někdy mi to brání i v pohybu. Před 5 lety jsem brala antibiotika, protože mi dva týdny neklesala vysoká teplota a tehdy začaly mé intimní problémy. Nejen, že mě to tam po dobrání antibiotik svědilo, ale moje stydké pysky zarudly a zvětšily se. Moje doktorka se mi tam dívala, ale pokud si dobře vzpomínám, nic mi nediagnostikovala, jen doporučila mazat nějakým krémem (na název si bohužel nevzpomínám) Od té doby jsem se tím denně trápila. Moje stydké pysky se dokonce i při chůzi třely o kalhotky a způsobovaly mi znatelnou bolest a nepohodlí. Za celou tu dobu jsem vyzkoušela několik způsobů, jak schovat malé pysky uvnitř těch velkých, od zalepování vagíny lepenkou až po tření pysků ručníkem směrem jak se utírá. Teď praktikuji vytáhnutí velkých stydkých pysků směrem nahoru a dání k sobě, tak aby, co nejlépe zakryly ty malé. Ale bohužel ani toto není řešení pro všechny situace. Pysky se opět dostanou ven při dřepnutí nebo při menším roztažením nohou. Taky záleží na suchosti nebo vlhkosti, kterou v té době mám. Když jí mám suchou, jsou uvnitř klidně celý den, ale někdy ji mám vlhkou a tření mě trápí celý den. Ještě musím dodat, že po používání antibiotik se u mě začal objevovat bílý hrudkovitý výtok, který jsem přede všemi 4,5 roku tajila. Gynekoložka mi v čtrnácti objevila kvasinkovou infekci, na kterou mi úplně doporučené léky nepomohly. Teď se léčím doporučeným Polygynaxem už 8 dní a pořád se to nezlepšuje. Poté mám brát ještě Gynimun na obnovení pH a odstranění zápachu, ale moje malé stydké pysky se nezměnšují zpátky do normálu.
Nenapadá vás příčina? Existuje na to nějaký lék nebo se s tím prostě budu muset naučit žít? Doopravdy mě to hrozně trápí, nemůžu pořádně sportovat. Děkuji za odpověď.
Kiki
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Jak je uvedeno v záhlaví odpovědny, jsem do 20.8. na dovolené. Mám jen omezenou možnost připojení k internetu. Proto nemůžu na Vaši otázku odpovědět. Bude-li to ještě aktuální po 20.8., položte svůj dotaz znovu.
Děkuji za pochopení.
MUDr. Jan Šulc
různé
dobry den muzu se zeptat co to znamena ovarium vpravo s df 17 mm a ovarium vlevo s df 17 mm a deloha avfi s ee do 9 mm -trojlistym a da se pritom otehotnet prirozene dekuji za odpoved
miluse liskovska
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Jak je uvedeno v záhlaví odpovědny, jsem do 20.8. na dovolené. Mám jen omezenou možnost připojení k internetu. Proto nemůžu na Vaši otázku odpovědět. Bude-li to ještě aktuální po 20.8., položte svůj dotaz znovu.
Děkuji za pochopení.
MUDr. Jan Šulc
různé
Dobrý deň, mám na vás pár otázok. Včera sme s mojím priateľom mali náš prvý pohlavný styk bez akejkoľvek ochrany, (išlo teda o nechránený pohlavný styk) je možné, že by som mohla otehotnieť, keď sa do mňa neurobil, ale urobil sa na mňa? (predtým, než sme mali spolu pohlavný styk, sme mali orálny sex) Mohlo sa stať, že nejaké množstvo ejakulátu sa dostalo aj do mňa? Predom ďakujem za odozvu.
Lea
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Jak je uvedeno v záhlaví odpovědny, jsem do 20.8. na dovolené. Mám jen omezenou možnost připojení k internetu. Proto nemůžu na Vaši otázku odpovědět. Bude-li to ještě aktuální po 20.8., položte svůj dotaz znovu.
Děkuji za pochopení.
MUDr. Jan Šulc
různé
Dobrý deň, pán doktor,

Manželov (43r.) spermiogram Spermie s fragmentovanou DNA: 30%,
Normálne spermie: 0,0%; Defekt hlavičky: 100%; Defekt strednej časti: 36%; Defekt bičíka: 32%; Reziduálna cytoplazma: 6%; Teratozoospermický index TZI: 1,740
Spolu progresívne sperm.: 51%,Spolu motilné sperm.: 73%

Ja (40r.) PCO bilat.; AMH 8,44 ng/ml, S-Luteinizačný h. 11,45 IU/I, S-FHS 7,54 IU/I, S-Prolaktín 5,94 ng/ml, Estradiol 255,8 pmol/l, Progest. 1,43 nmol/l, Testost. 1,57 nmol/l - odber 21.DC.

Máme spoločné dieťa (r.2008), počaté prirodzene, pôrod spontánny.

Podstúpené IVF 03/2018 KP Menopur 150 + Cetrotide - zisk 15 oocytov, ISCI+MACS 14 - použité mrazené spermie z dôvodu odcestovania manžela, pred OPU elevácia Pg - embryá sa mrazili na 6.deň: XB2, CB 2-3, 9x deg., KET 2E - HCG - negat.

Teraz nám navrhli DLHÝ protokol - Menopur 150.

Čítala som som, že pre ženy v mojom veku a s PCO nie je dlhý protokol vhodný.
Chcem sa opýtať na Váš názor ohľadom navrhovaného dlhého protokolu a absolvovaného neúspešného IVF (KET) s krátkym protokolom.
Ďakujem.
Livia
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Jak je uvedeno v záhlaví odpovědny, jsem do 20.8. na dovolené. Mám jen omezenou možnost připojení k internetu. Proto nemůžu na Vaši otázku odpovědět. Bude-li to ještě aktuální po 20.8., položte svůj dotaz znovu.
Děkuji za pochopení.
MUDr. Jan Šulc
různé
Dobrý den, poslední menses 8.7.2018, 3.8.2018 pozitivní TT, dnes HCG 134, ale děložní sliznice jen 6mm. Není sliznice nízká? Díky
Iva
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Jak je uvedeno v záhlaví odpovědny, jsem do 20.8. na dovolené. Mám jen omezenou možnost připojení k internetu. Proto nemůžu na Vaši otázku odpovědět. Bude-li to ještě aktuální po 20.8., položte svůj dotaz znovu.
Děkuji za pochopení.
MUDr. Jan Šulc
různé
Dobry den, rada bych se zeptala, ohledne Rh faktoru.
V 19 letech jsem mela samovolny potrat zakoncen kyretáži. Mam Ab negativni. Injekci jsem nedostala. Nikdo se mě neptal na skupinu otce. Nyni po deseti letech jsem potratila opet, tentokrat bez kyretaze. Zajima me zda po potratu a kyretazi se mohlo stat ze se krev smichala a zustaly mi protilátky ktere ted napadly druhe tehotenstvi? Samozrejme vse za predpokladu ze otec prvniho byl plus. Jak nyní postupovat? Testy krve by ukázaly protilátky? Da se to jeste zachranit abych byla schopna donosit dite? Moc dekuji za odpoved
Anna
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Jak je uvedeno v záhlaví odpovědny, jsem do 20.8. na dovolené. Mám jen omezenou možnost připojení k internetu. Proto nemůžu na Vaši otázku odpovědět. Bude-li to ještě aktuální po 20.8., položte svůj dotaz znovu.
Děkuji za pochopení.
MUDr. Jan Šulc
různé
Dobrý den, 13.8.2018 jdu na odstranění polypu. 20.8.2018 mám dovolenou a chtěla bych jít taky do bazénu. Můžu alespoň s tamponem? Děkuji
Jarka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Jak je uvedeno v záhlaví odpovědny, jsem do 20.8. na dovolené. Mám jen omezenou možnost připojení k internetu. Proto nemůžu na Vaši otázku odpovědět. Bude-li to ještě aktuální po 20.8., položte svůj dotaz znovu.
Děkuji za pochopení.
MUDr. Jan Šulc
různé
Dobrý den,
Chci se zeptat zda je možné otěhotnět když se partner neudělal do vaginy ale na klitoris? Je možné že se nějaká spermie mohla dostat dovnitř (otrela jsem se cca 5 minut po).
Děkuji
Iva
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Jak je uvedeno v záhlaví odpovědny, jsem do 20.8. na dovolené. Mám jen omezenou možnost připojení k internetu. Proto nemůžu na Vaši otázku odpovědět. Bude-li to ještě aktuální po 20.8., položte svůj dotaz znovu.
Děkuji za pochopení.
MUDr. Jan Šulc
různé
Dobrý den,snažíme se téměř rok o miminko. před 3 dny jsem měla dostat menstruaci, dělala jsem si včera TT a vyšel pozitivní. Dnes ale začínám slabě krvácet ( růžový slabý výtok, není to ani na intimku..), myslíte že mám testu věřit?
Anonym
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Jak je uvedeno v záhlaví odpovědny, jsem do 20.8. na dovolené. Mám jen omezenou možnost připojení k internetu. Proto nemůžu na Vaši otázku odpovědět. Bude-li to ještě aktuální po 20.8., položte svůj dotaz znovu.
Děkuji za pochopení.
MUDr. Jan Šulc
různé
Dobrý den,
již 5 let se snažíme o dítě, ale bez úspěchu. Nynimamza sebou různé druhy vyšetření (imunologie, hormonální, průchodnost cest s použitím kontrastní látky, partnerům spermiogram). Vše je v pořádku.
Lékařka mi nabídla možnost inseminace, která má ale dle ni úspěšnost jen asi 7 %. Dále pak IVF. Překvapila me ale cena, která je asi 30 tis. Měla jsem za to, ze první dva pokusy hradí pojišťovna. Je mi 32 let.
Je toto standardní cena? Liší se výrazněji ceny na jednotlivých pracovištích?
Předem dekuji
Monika
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Jak je uvedeno v záhlaví odpovědny, jsem do 20.8. na dovolené. Mám jen omezenou možnost připojení k internetu. Proto nemůžu na Vaši otázku odpovědět. Bude-li to ještě aktuální po 20.8., položte svůj dotaz znovu.
Děkuji za pochopení.
MUDr. Jan Šulc
různé
Dobrý den, můžete mi prosím poradit. 28.7. jsem dobrala poslední tabletku z plata antikoncepce Cleonity. (tedy placebo). Bohužel jsem neměla další antikoncepci, tak jsem byla nucena 29.7. vynechat první prášek z nového plata. Ten jsem užila 30.7. V úterý nechráněný pohlavní styk. Prosím je možné říci, jaká je možnost otěhotnět. Moc děkuji Ivna
Martin
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Jak je uvedeno v záhlaví odpovědny, jsem do 20.8. na dovolené. Mám jen omezenou možnost připojení k internetu. Proto nemůžu na Vaši otázku odpovědět. Bude-li to ještě aktuální po 20.8., položte svůj dotaz znovu.
Děkuji za pochopení.
MUDr. Jan Šulc
různé
Dobrý den,
před třemi dny mi byl odstraněn polyp na děložním hrdle,pro jistotu přepisuji ze zprávy - Ablatio polypi cervicis uteri et abrasio cavi cervicis uteri separata. Včera a dnes dopoledne jsem už ani nešpinila, dnes odpoledne mírné krvácení, jasná červená krev. Je to důvod ke znepokojení? Jak dlouho po tomto výkonu může špinit, krvácet? Děkuji za odpověď.
Michaela
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Jak je uvedeno v záhlaví odpovědny, jsem do 20.8. na dovolené. Mám jen omezenou možnost připojení k internetu. Proto nemůžu na Vaši otázku odpovědět. Bude-li to ještě aktuální po 20.8., položte svůj dotaz znovu.
Děkuji za pochopení.
MUDr. Jan Šulc
různé
dobrý den , pane doktore jsme těhotná jsem ve 12 týdnu těhotenstvi , oběvili se i kvasinky doktorka mi na to dala lek jmenem Dafnegin nemuže ten lek ubližit miminku ? děuji za odpověd
terezkaaa
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Jak je uvedeno v záhlaví odpovědny, jsem do 20.8. na dovolené. Mám jen omezenou možnost připojení k internetu. Proto nemůžu na Vaši otázku odpovědět. Bude-li to ještě aktuální po 20.8., položte svůj dotaz znovu.
Děkuji za pochopení.
MUDr. Jan Šulc
různé
Dobrý den

beru antikoncepci Stodette a v jejím příbalovém letáku se píše, že se má uchovávat do 30°C, ale o spodní hranici se nic nepíše. Můžu tedy balení uchovávat v lednici, kde je asi 5°C?
Olivie
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Jak je uvedeno v záhlaví odpovědny, jsem do 20.8. na dovolené. Mám jen omezenou možnost připojení k internetu. Proto nemůžu na Vaši otázku odpovědět. Bude-li to ještě aktuální po 20.8., položte svůj dotaz znovu.
Děkuji za pochopení.
MUDr. Jan Šulc
různé
Dobrý den pane doktore,

beru perorální antikoncepci 21+7. Minulý měsíc jsem měla střevní potíže, 21. tabletku jsem tedy považovala za nevstřebanou(podle příbalového letáku) a tabletu z nového plata jsem si tedy vzala o den dříve- tedy v podstatě 7. den a ne 8. den. 1. pilulku jsem si tedy vzala v sobotu a ne v neděli, jako obvykle. Dá se to nějak upravit, abych začínala zase v neděli? Nebo teď musím začínat vždy v sobotu? Děkuji za odpověď.
Dana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Jak je uvedeno v záhlaví odpovědny, jsem do 20.8. na dovolené. Mám jen omezenou možnost připojení k internetu. Proto nemůžu na Vaši otázku odpovědět. Bude-li to ještě aktuální po 20.8., položte svůj dotaz znovu.
Děkuji za pochopení.
MUDr. Jan Šulc
různé
Ještě mám doplňující otázku, je možné aby první porevizní menstruace byla slabší a trvala třeba jen 2-3 dny?
Karolína
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Jak je uvedeno v záhlaví odpovědny, jsem do 20.8. na dovolené. Mám jen omezenou možnost připojení k internetu. Proto nemůžu na Vaši otázku odpovědět. Bude-li to ještě aktuální po 20.8., položte svůj dotaz znovu.
Děkuji za pochopení.
MUDr. Jan Šulc
různé
Dobrý den,

momentálně jsem po 7 týdnech od revize po zamlklem tehotenstvi dostala prvni menstruaci, rádi bychom se začali o mimi snazit co nejdrive, je moznost zacit uz po prvni menstruaci nebo je lepsi pockat a zacit az po druhe menstruaci od revize? Dekuji mockrát
Karolína
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Jak je uvedeno v záhlaví odpovědny, jsem do 20.8. na dovolené. Mám jen omezenou možnost připojení k internetu. Proto nemůžu na Vaši otázku odpovědět. Bude-li to ještě aktuální po 20.8., položte svůj dotaz znovu.
Děkuji za pochopení.
MUDr. Jan Šulc
různé
Dobry den pane doktore, mam takovy proble. Mam desnou hruzu z gynekologie jako oboru. Bohuzel mam tu smulu ze jsem zena... Uz několikrát jsem se chtěla na první prohlídku objednat, bohužel to nejde. Strach je vždycky silnejsi a nikdo me ho nedokaze zbavit. Ani rodice, ani doktori, nikdo. Jsem ještě mlada, doted se to bez gynekologa obeslo. Samozrejme vim, ze jsou prev. prohlídky dulezite a desim se, ze jednou budu starsi a budu muset chodit na vysetreni prsu. To se asi zhroutim, jestli ten strach do te doby neprekonam. (Myslim si, ze ne) Jenomze tak se zase budu bat rakoviny. Reknete mi, jsou i v dnesni době zeny, které nechodi na prev. prohlídky ani po 45? Jedine co by me přinutilo objednat se by byly nejake potize.Jsem jedina zena, která ma z gynekologie takovou hruzu? Pomohlo by mi, kdybych vedela ze v tom nejsem sama. Dekuji za odpověď.
x
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Jak je uvedeno v záhlaví odpovědny, jsem do 20.8. na dovolené. Mám jen omezenou možnost připojení k internetu. Proto nemůžu na Vaši otázku odpovědět. Bude-li to ještě aktuální po 20.8., položte svůj dotaz znovu.
Děkuji za pochopení.
MUDr. Jan Šulc
různé
Dobrý den, pane doktore. Je mi 27 a v posledním roce se u mě objevilo lehoučké mimomenstruační krvácení. Podle mé gynekoložky jde o špinění spojené s ovulací (což jí věřím). Spolu s tím občas pociťuji i další "příznaky" ovulace. Jednoduše řečeno, začala jsem ovulaci cítit a vnímat. Ve stejnou dobu se u mě začal projevovat zvláštní stav, který bych popsala jako fyzickou touhu po otěhotnění. Moje hlava už tak přesvědčená o tom, že je to dobrý nápad, není. Je možné, že to spolu nějak souvisí? Respektive, že je obojí důsledkem nějakého "vrcholu plodnosti"? - otázka upravena poradcem
Diana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Jak je uvedeno v záhlaví odpovědny, jsem do 20.8. na dovolené. Mám jen omezenou možnost připojení k internetu. Proto nemůžu na Vaši otázku odpovědět. Bude-li to ještě aktuální po 20.8., položte svůj dotaz znovu.
Děkuji za pochopení.
MUDr. Jan Šulc
různé
Dobrý večer pane doktore, potřebovala bych poradit ohledně horm. ant. Dcera bere yadine. Antikoncepce ji vyhovuje jen ted nechce mit v tom vedru menstruaci. Může začít brát další blistr hned po sobě. Zajímá mě ještě jestli může dojít k malému krvácení nebo špinění . Děkuji Veselá
Jiřina Veselá
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Jak je uvedeno v záhlaví odpovědny, jsem do 20.8. na dovolené. Mám jen omezenou možnost připojení k internetu. Proto nemůžu na Vaši otázku odpovědět. Bude-li to ještě aktuální po 20.8., položte svůj dotaz znovu.
Děkuji za pochopení.
MUDr. Jan Šulc
různé
Dobrý den, chtěla bych se zeptat do teď jsem nebyla u gynekologa(chci se tedy zeptat i na první návštěvu) jak probíhá.. ale poslední dobou mám silnější menstruaci, z toho první dny je mi i zle a dokonce pár hodin jsem schopná jen ležet a je mi až na zvracení vždycky usnu a potom je mi už dobře ale kdyby ne tak asi vrhnu.Prostě menstruaci už nějakou dobu mám a nejsem schopná se odhodlat na tampony nebo kalíšek nebo jsem hodně slyšela o posouvání menstruace antikoncepcí..Jinak je mi 17. Tak se chci zeptat tipy jakou antikoncepci používát aby vyhovovala.. jasně bude to individuální jen prostě jak říkám do teď jsem byla tak nějak v pohodě ale poslední dobou bych asi něco změnila a tak.. jen se odhodlat.Děkuji
A taky nikdy na sobě nepoznám začátek menstruace..nemám žádné bolesti a tyhle věci což je taky dost nepříjemné že.. prostě od kamarádek čím dál tím víc slyším že oddalují ms antikoncepcí a nebo chodí na nějaké injekce jednou za tři měsíce a mají klid..
Katka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Jak je uvedeno v záhlaví odpovědny, jsem do 20.8. na dovolené. Mám jen omezenou možnost připojení k internetu. Proto nemůžu na Vaši otázku odpovědět. Bude-li to ještě aktuální po 20.8., položte svůj dotaz znovu.
Děkuji za pochopení.
MUDr. Jan Šulc
různé
Dobrý deň. Prosím o radu. Mám 39 rokov a FSH odoberaný vo folikulárnej fáze 19. Na MR uterus myomatozus, folikulárnu štruktúru ovárií s abnormálne veľkým dominantým folikulom, resp. simplexnou cystou. Môže ísť pri tomto náleze o ovariálne zlyhávanie alebo mohla byť hodnota FSH ovplyvnená užvaním HAK (Vexya). Odber FSH robený na začiatku druhého cyklu po dobratí Hak. Ďakujem
Stella
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Jak je uvedeno v záhlaví odpovědny, jsem do 20.8. na dovolené. Mám jen omezenou možnost připojení k internetu. Proto nemůžu na Vaši otázku odpovědět. Bude-li to ještě aktuální po 20.8., položte svůj dotaz znovu.
Děkuji za pochopení.
MUDr. Jan Šulc
různé
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli při užívání antikoncepce jangee jsem chraňená i v době užívání placeba? Děkuji, Nikola.
Nikola
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Jak je uvedeno v záhlaví odpovědny, jsem do 20.8. na dovolené. Mám jen omezenou možnost připojení k internetu. Proto nemůžu na Vaši otázku odpovědět. Bude-li to ještě aktuální po 20.8., položte svůj dotaz znovu.
Děkuji za pochopení.
MUDr. Jan Šulc
různé
Dobrý den, začala jsem brát antikoncepci zhurba v 17 nyní mi je 21. Přestala jsem je brát v 19 a znovu začala brát ze zdravotních důvodů ve 20. Chtěla bych je vysadit. Neuškodí to organismu a celkově tělu když se berou takhle hormony nepravidelně? Děkuji
Tereza
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Jak je uvedeno v záhlaví odpovědny, jsem do 20.8. na dovolené. Mám jen omezenou možnost připojení k internetu. Proto nemůžu na Vaši otázku odpovědět. Bude-li to ještě aktuální po 20.8., položte svůj dotaz znovu.
Děkuji za pochopení.
MUDr. Jan Šulc
různé
dobrý den , pane doktore jsem ve 11 týdnu těhitenství a oběvil se mi slabší vytok , doktorka mi předapsala čipky které začnu brát v pondělí . nemuže do té doby vytok nějak ubližit miminku ? děkuji
terezkaaa
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Jak je uvedeno v záhlaví odpovědny, jsem do 20.8. na dovolené. Mám jen omezenou možnost připojení k internetu. Proto nemůžu na Vaši otázku odpovědět. Bude-li to ještě aktuální po 20.8., položte svůj dotaz znovu.
Děkuji za pochopení.
MUDr. Jan Šulc
různé
Dobrý deň,
posledné menštruáciu som mala 3 - 7. 5.2018, 31.5-4.6.2018, 28.6-2.7.2018. a dnes som stále ešte menštruáciu nedostala. Test je negatívny, v podstate k styku v v tomto období ani nedošlo. pravdou je že som aj nervózna a mám tzv. vnútorný stres, cítila som už že MS by mohla prísť, ale stále nie. Ako dlho môže meškať normálne? Viem, že sa to stáva.
Dakujem za odpoved!
Anička
anička
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Jak je uvedeno v záhlaví odpovědny, jsem do 20.8. na dovolené. Mám jen omezenou možnost připojení k internetu. Proto nemůžu na Vaši otázku odpovědět. Bude-li to ještě aktuální po 20.8., položte svůj dotaz znovu.
Děkuji za pochopení.
MUDr. Jan Šulc
různé
dobrý den, na konci srpna mi bude 23 let a bojím se klimakteria v mladém věku, jak to u některých žen bývá. Kdysi jsem četla případ: babička měla menopauzu ve 30, matka v 26 a dcera ve 23. To byla sice otázka dědičnosti. To v mém případě nehrozí, ale říkám si, když má klimakterium v mládí přijít, nejsou nejohroženější právě ženy mezi 23a25 lety? Menzes jsem dostala před třináctým rokem a je ukázkově pravidelný. Myslite,ze kdybych měla ve 23 přestat menstruovat, že bych už teď pociťovala klimaktericky syndrom? Jak vlastně probíhá přechod u žen kolem 20. roku? Jde o klasické klimakterium nebo menstruace přestane z měsíce na měsíc a už neprijde? Mockrát dekuji za vysvětlení a hezky den.
Marie
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Myslím, že Vaše obavy, máte-li pravidelný cyklus, jsou zbytečné. Domnívám se, že menstruovat nepřestanete. Více by případně řeklo vyšetření hormonálních hladin, především stanovení AMH
MUDr. Jan Šulc
různé
Dobrý den. Hodnota AMH 9.7... o to pro mě, jako zatím bez den ou, znamená?? Ovuluji či budu mít problém s početím? Děkuji
Iva (30)
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Takto poměrně vysoká hodnota AMH je obvykle signálem polycystických vaječníků. Otěhotnění by se ale mělo  podařit.
MUDr. Jan Šulc