Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Poradna gynekologa MUDr. Jana Šulce

Poradna

Ilustrační snímek

Na otázky odpovídá

MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Každý šestý pár má dnes problémy s početím, na vině jsou ženy i muži. Na otázky týkající se léčby neplodnosti vám bude odpovídat MUDr. Jan Šulc z Centra reprodukční medicíny GEST. Pomozte bourat společenská tabu v této oblasti. (V době od 28.7. - 19.8. 2018 je lékař na dovolené, odpovídat bude až následující týden).

Nejvíce se ptáte

Poraďte se také

Poraďte se také


Zbývá 1000 znaků.


Toto opatření slouží jako ochrana proti webovým robotům.
Při zapnutém javaskriptu se pole vyplní automaticky.

*Označené položky jsou povinné.

různé
Dobrý den, jaký máte názor na přípravek Semmax ( https://afrodiziaka.heureka.cz/semmax-volume-60-kaps/specifikace/#section ) ? Myslíte, že by mohl být účinný a podpořit tvorbu a kvalitu ejakulátu? Případně, znáte nebo doporučil byste vy něco jiného ? Děkuji.
Káča
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
K podobným stravovým doplňkům jsem poměrně skeptický
MUDr. Jan Šulc
různé
Dobrý den, nedávno jsem se dotazovala na zjistitelnost spermií po styku v reprodukčních orgánech ženy.
Pokud budu mít tedy večer styk a druhý den ráno se dostavím na gynekologii, budou při běžné gynekologické prohlídce ultrazvukem (vaginální sondou) spermie v pochvě viditelné? I jejich stav (pohyb) ? Děkuji za doplnění.
Kamila
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Bez stěru a jeho mikroskopického  vyhodnocení nebudou spermie viditelné
MUDr. Jan Šulc
různé
Dobry den.
Pritel si preje, abych otehotnela tak, ze vystrikne sperma do bot na podpatku a ja v nich budu stat deset minut a pak se nabere sperma strikackou a da se do me. Je to prosim realne na otehotneni? Tim, ze v tom budu stat, nerozslapu spermie nebo neposkodim? Jaka je prosim sance na otehotneni? Vtip to neni. Dekuji. Hanka
Hanka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
S podobným postupem jsem se ještě nesetkal. Spermie nejspíše nějak dramaticky nepoškodíte a otěhotnění asi bude možné, ale celé mi to přijde "poněkud ujeté". Pozor ale na to, aby spermie byly vstříkunté jen do pochvy - nikoli až do dělohy. V tom případě by hrozily vážné komplikace.
MUDr. Jan Šulc
různé
Zdravim pane doktore, boleli, palili a svedeli me prsa, krome teda inych priznaku, byla mi zjistena extremni hypotyreoza, mohli byt potize s prsama tehle priciny, take byl zaznamenam silne zysený luteinizacny hormon, moze to nejak ovplyvnit cyklus, mam pocit, ze ovuluju kazdy mesic, mam dokonca silnou bolest, menstruace take prisla nacas. Dekuji mockrát za odpoved.
Katka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Samotná hypotyreóza nemívá zásadnější vliv na prsy. Často ale bývá spojená s vyšší hladinou prolaktinu, který podobný efekt na prsy má.
Pokud jde o LH, je důležité, který den cyklu byla hladina měřena. Uprostřed cyklu je vyšší hladina známkou blížící se ovulace. Šlo-li o odběr mezi 2 .a 5. dnem, může být vysoká hladina LH známkou PCO syndromu a může  být  i příčinou problémů s ovulací.
MUDr. Jan Šulc
různé
Dobry den pan doktor, uzivam lieky na znizenou cinnost stitne zlazy, mala som pohlavny styk 4-5 den cyklu, dala som si uz len polovicnu vaginalnu cipku spermicid pharmatex, nakolko som doma viac nemala, ovulacia mi chodi na 14-16den (ciry elasticky hlien, bolest na jednej strane), dlzka cyklov 30 dni....v tomto cykle som nedopatrenim zabudla uzivat lieky, myslite si, ze to mohla byt pricina toho, ze som neotehotnela, mam z toho vycitky svedomia, ci som nieco nesposobila, tehotenske testy negativne, mozem sa este spytat kolko preziju spermie v tele zeny, po internete je vela nezmyslov, dakujem za vas cas a ochotu
Maria Lackova
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Neotěhotněla jste nejspíše proto, že 4.-5.den cyklu je na početí hodně brzy. I vynechání léků může mít na plodnost negativní vliv.
Doba, po kterou přežívají spermie v genitálu ženy, závisí na mnoha okolnostech - především na jejich kvalitě. Obvykle se uvádí u normálního spermiogramu 2 dny, výjimkou není ani doba o 1-2 dny delší. Maximum je, pokud vím, 7 dní, to je ale extrém 
MUDr. Jan Šulc
různé
Dobrý den,
Co prosím znamená zkratka v lékařské zprávě
:

Kolpo: LGL na PP BE + P

Byla jsem před 8 dny na ionizaci čípku středně těžká cervikalni dysplazie

Děkuji
Veronika
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Zkratky jsou "hrob". Měly by se užívat uvážlivě. Lékař by, když je užívá a dává pacientovi nález do ruky, měl vysvětlit, co znamenají.
LGL je podle mne low grade léze čili poškození nízkého stupně. U ostatních zkratek nevím, co znamenají
MUDr. Jan Šulc
P.S. Nejspíše jste byla na konizaci nikoli na ionizaci čípku
různé
Dobrý den, podle výsledků před začátkem braní antikoncepce už několik let po operaci byl testo 3,553 a při braní HA 1,8. Je to podle vás hodně? Nebo to není nic strašného? Děkuji
Tereza
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den
Není to podle mne nic dramatického
MUDr. Jan Šulc
různé
Dobrý den, ještě bych měla jeden dotaz ke včerejšímu. Je pro ženu nějak škodlivé, když ma hladinu mužských hormonů vyšší? Když beru antikoncepci, tak je mám v normě, ale chci ji vysadit a braní antiandrogenu jste mi nedoporučoval. Tak chci vědět jestli si tím nějak neublížim, případně jestli nebude problém potom otěhotnět. Jiné problémy jsem neměla tedy aspoň si žádné nevybavuji, jen jsem je měla zvýšené. Děkuji
Tereza
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Záleží  na tom, o jaký přesně mužský pohlavní hormon jde. Jedná-li se o testosteron a není-li jeho hladina  výrazně zvýšená a nečiní-li obtíže, žádné nebezpečí podle mne nehrozí. Pokud jde o otěhotnění, je to složitější. Především záleží na tom, zda žena ovuluje. Vyšší hladiny testosteronu bývají někdy spojené s anovulací. Pak může být s početím problém.
Opakuji ale, že by se měl vyjádřit také endokrinolog po stránce fungování nadledvinek
MUDr. Jan Šulc
různé
Dobrý den, psala jsem dotaz ohledně antiandrogenů. Takže nemam jinou možnost než pokračovat v braní antikoncepce? Kdyz je tedy nevhodné to brát bez antikoncepce? Bylo mi řečeno že bych je brala jen v období cyklu.
Jednou bych chtěla určitě otěhotnět a to s antikoncepcí nejde. Tak jaké řešení by potom bylo? Děkuji
Tereza
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Antiandrogeny mohou mít negativní dopad na vývoj plodu. Takže se v těhotenství většinou nesmí užívat. V době snahy o početí byste pokud možno neměla užívat žádné léky. Samozřejmě ale záleží kromě pohledu gynekologa i na názoru endokrinologa, který by Vás měl sledovat po stránce funkce nadledvinek.
MUDr. Jan Šulc
různé
Dobrý den, jaký máte názor na braní antiandrogenů? Jsem 6 let po operaci nadledvinky a i po operaci mám zvýšené mužské hormony. Je lepší brát antikoncepci nebo antiandrogeny? Beru antikoncepci, ale chtěla bych ji vysadit. Tak mě zajímá jaký na to máte názor. Děkuji
Tereza
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Záleží na tom, zda Vám vyšší hladina mužských pohlavních hormonů dělá nějaké potíže.
Většina hormonálních antikoncepcí má antiandrogenní efekt - některý přípravek výraznější, jiný méně výrazný.
Zátěž těla užíváním antikoncepce je podle mne nižší než u antiandrogenů.
Užívání většiny antiandrogenů bez antikoncepce není vhodné.
MUDr. Jan Šulc
různé
Dobrý den, je mi 30 let a mám extrémně velké poprsí, tudíž nejsem prsa schopna si sama vyšetřit, zdá se mi, že je v nich všechno možné. Před pár měsíci mě začalo bolet velmi nepříjemně prso, až mi vrhly slzy - bolest hlavně u bradavky. Pak byl pár týdnů klid a pak se to občas opakovalo. Dnes jsem zjistila, že mám na pravém prsu - spodní pravá část - modřinu o velikosti cca 8-10cm. Určitě jsem se neuhodila a modřina je na pohmat nebolestivá. Je třeba plašit, zajít k lékaři a nechat si napsat nějaké vyšetření? Velice děkuji za odpověď.
Monika
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Ano, doporučuji navštívit lékaře, byť nejspíše nejde o nic vážného. Přesně posoudit, o co se jedná, je možné jen na základě vyšetření
MUDr. Jan Šulc
různé
Dobrý den, ako obvykle prebieha ovulácia? Najprv su bolesti a potom taký hlienový výtok alebo opačne, najprv výtok a potom bolesti? dakujem
iva
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Změny hlenu obvykle předchází ovulaci. 
MUDr. Jan Šulc
různé
Dobrý den gynekolog mi předepsal orgametril na posunutí menstruace chtěla jsem se zeptat zda můžu první tabletu užít hned večer nebo jestli musím dodržet ráno=večer potřebuji to začít brát ihned děkuji za odpověd
Kamila
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Můžete začít hned večer
MUDr. Jan Šulc
různé
Dobrý deň pán doktor, dcérka 10,5 ročná dostala menštruáciu prvú. Chcela by som sa opýtať či je to pravda s rastom, že dievčatá po prvej menštruácii rastú minimálne? Momentálne má 150 cm.

A este by som mala ak môžem jednu otázku. Dcéra sa venuje synchronizovanému plávaniu. Keď majú tréningy vo vode bolo by možné používanie mini tamponov. Ďakujem Pekný deň
Karolína
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Dívky normálně rostou i po prvních menstruacích.
Minitampony můžete zkusit.
MUDr. Jan Šulc
různé
Dobrý den, počas menzes používam tampony aj v noci, takže počas spánku mám tampon cca 8 hod. Je to v poriadku, nehrozí nič? vdaka
ema
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Tampony jsou různé. Nedoporučuji překračovat maximální doporučenou  dobu zavedení, která je uvedená na návodu
MUDr. Jan Šulc
různé
Dobrý deň, chcela by som sa opýtať či sa dá nejako vybieliť tmavá pokožka okolo pohlavných orgánov a konečníka? Sú na to nejake bezpečné prípravky? Skúšala som citrónovú šťavu ale nemalo to žiadny efekt. Mohol by pomôcť peroxid vodíka 3%? Ďakujem.
Aneta
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Žádný podobný prostředek neznám. Peroxid bych nezkoušel
MUDr. Jan Šulc
různé
Dobrý den,
před několika lety mi byly zjištěny papilomaviry na čípku. Dlouhodobě beze změn, domluvili jsme se s lékařem na konizaci. Ve specializovaném centru mi ještě doporučili vakcínu cervarix, první očkování před zákrokem.
Každopádně - ochrana kondom prý je cca 60 %.
Co ale používat, když muži po čtyřicítce už mívají problém udržet erekci a jednoduše to není nač navléknout :-(
Lucie
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Můžete užít pesar. Určitou ochranu také může poskytnout. partner může užít Viagru či podobné přípravky povzbuzující erekci
MUDr. Jan Šulc
různé
Dobrý den,mám vnučku,která nemá potřebu jít ráno se vyčůrat. Jde třeba až 2hod. po probuzení. Je to v pořádku? Děkuji za odpověď.
Pavla
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Nepřijde mi na tom nic a tak neobvyklého. 
MUDr. Jan Šulc
různé
Dobrý den pane doktore,
již dříve jsem se Vás dotazovala jak řešit problém s prasklinou na poševní hrazi, kdy jste mi doporučil, že lepší by byla osobní konzultace. Je možné se k Vám tedy objednat a na jakém tel. čísle? Předem moc děkuji a přeji krásný den Dna
Dana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Bohužel  Vám aktuálně nemohu svoji péči nabídnout.
MUDr. Jan Šulc
různé
Zdravím, p. doktor, dopĺňam info ohľadom mojej otázky, či je potrebná ochrana pri pohl. styku pri užívaní climenu, ktorý beriem cca rok podľa Vašej rady z dôvodu androg. alopécie. Takže čo sa týka veku, o mesiac budem mať 49 rokov a výsledky cca spred roka, keď som začala užívať HST: - S-fT4-12,02, S-PROG menej ako 0,16, S-PRL 7,82, S-FSH 91,26, AMH menej ako 0,01, S-LH 48,69, S E2 60,69). Vopred ďakujem za odpoveď.
andy
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Ochrana před početím není třeba (věk, vysoké FSH)
MUDr. Jan Šulc
různé
Opätovne Vás zdravím. Prosila som Vás opakovane o radu ohľadom HST pri androg. alopécii. Beriem Climen, ktorý však na Slovensku už nedostanem, tak ste mi poradil Femoston. Mám však na Vás ešte dotaz, či je potrebná ochrana pri pohl. styku.
Vopred ďakujem.
andy
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Ani Climen ani Femoston nejsou spolehlivou antikoncepcí. Zda je či není potřeba antiko ochrana záleží na Vašem věku
MUDr. Jan Šulc
různé
Dobrý den, měli jsme s přítelem přerušovaný sex, 2x za sebou. Pote jsem zjistila, ze jsem byla pravdepodobne v ovulaci. Do 72 hod jsem použila postinor. Dnes je to tyden a citim prsa o velikost vetši, všimla jsem si i narůžověleho výtoku. Je možné už takhle brzo urcit, že jsem těhotná? Menzes očekávám za týden, chtěla bych se pouze uklidnit. Děkuji
Alena
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Jak je uvedeno v záhlaví odpovědny, jsem do 20.8. na dovolené. Mám jen omezenou možnost připojení k internetu. Proto nemůžu na Vaši otázku odpovědět. Bude-li to ještě aktuální po 20.8., položte svůj dotaz znovu.
Děkuji za pochopení.
MUDr. Jan Šulc
různé
Dobrý den, jsem ve 31tt a včera po pohlavním styku s přítelem mě začalo bolet na pravé straně v podbřišku (při sexu mi tam přítel na chvíli víc tiskl moji nohu než jsem ho stačila upozornit). Bolest není velká, ale pořád neustává, tak jsem se chtěla zeptat, zda není miminko nějak ohrožené (celý den kope jako obvykle). Děkuji za odpověď.
Mája
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Jak je uvedeno v záhlaví odpovědny, jsem do 20.8. na dovolené. Mám jen omezenou možnost připojení k internetu. Proto nemůžu na Vaši otázku odpovědět. Bude-li to ještě aktuální po 20.8., položte svůj dotaz znovu.
Děkuji za pochopení.
MUDr. Jan Šulc
různé
Dobrý den,

jak je to s hrazením u pojištovny v případě KET? V mrázáku máme 7 6-ti deníích embrii (čekáme na vysledky PGD). Na odběru vajíček jsem byla jednou. Zůstavají mi další 2 pokusy na IVF?
Děkuji předem
Aneta
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Jak je uvedeno v záhlaví odpovědny, jsem do 20.8. na dovolené. Mám jen omezenou možnost připojení k internetu. Proto nemůžu na Vaši otázku odpovědět. Bude-li to ještě aktuální po 20.8., položte svůj dotaz znovu.
Děkuji za pochopení.
MUDr. Jan Šulc
různé
Pěkný den, měla jsem dvakrát za sebou Mirenu, po vyjmutí jsem nezačala už enstruovat..je mi 51 let a mám časté návaly horka ale nic hrozného, jinak bez příznaků..je vhodné užívat ACTIVELLE který mi lékařka doporučila?! Po přečtení letáčku se mi dost nechce, ale návalů bych se ráda zbavila. Děkuji
Monika
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Jak je uvedeno v záhlaví odpovědny, jsem do 20.8. na dovolené. Mám jen omezenou možnost připojení k internetu. Proto nemůžu na Vaši otázku odpovědět. Bude-li to ještě aktuální po 20.8., položte svůj dotaz znovu.
Děkuji za pochopení.
MUDr. Jan Šulc
různé
Dobrý den pane doktore,chtěla jsem se zeptat když jsem přišla zhruba před měsícem o panenství 3 zásuny do mě přítelovým penisem a následně ho ze mě vyndal protože jsem krvácela je možné abych krvácela teď znovu při sexu?? děkuji za odpověď
Barča
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Jak je uvedeno v záhlaví odpovědny, jsem do 20.8. na dovolené. Mám jen omezenou možnost připojení k internetu. Proto nemůžu na Vaši otázku odpovědět. Bude-li to ještě aktuální po 20.8., položte svůj dotaz znovu.
Děkuji za pochopení.
MUDr. Jan Šulc
různé
doby den us 22 dni mi meska menstruacia a tehotenski test je negativni mam mensie bolesti v podbrusku mozem byt tehotna za odpoved dakujem
anna
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Jak je uvedeno v záhlaví odpovědny, jsem do 20.8. na dovolené. Mám jen omezenou možnost připojení k internetu. Proto nemůžu na Vaši otázku odpovědět. Bude-li to ještě aktuální po 20.8., položte svůj dotaz znovu.
Děkuji za pochopení.
MUDr. Jan Šulc
různé
doby den mam na vas taku otasku us 22 dni mi meska menses robyla som si test ale bol negativni mam zvlasne pukanie pod bruskom ako pred mestruaciov virazne sa mi zvatsilo brusko us som objednana u ginekologa ale aj tak som zvedava na vas nazor mozem bit tehotna aj ked test bol negativni
Anna Conkova
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Jak je uvedeno v záhlaví odpovědny, jsem do 20.8. na dovolené. Mám jen omezenou možnost připojení k internetu. Proto nemůžu na Vaši otázku odpovědět. Bude-li to ještě aktuální po 20.8., položte svůj dotaz znovu.
Děkuji za pochopení.
MUDr. Jan Šulc
různé
Měla jsem nechráněný styk s klukem, který však ve mně ani pořádně nebyl a udělal se mimo. Mám strach, že i tak se mohlo něco dostat dovnitř. MS jsem měla dostat 2 dny po aktu (cca mezi 1. až 3. srpnem) a dodnes (16.8.) pořád nic. U mě je normální mít zpoždění. Ale po tomto mě to děsí. Můžu být těhotná?
KV99
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Jak je uvedeno v záhlaví odpovědny, jsem do 20.8. na dovolené. Mám jen omezenou možnost připojení k internetu. Proto nemůžu na Vaši otázku odpovědět. Bude-li to ještě aktuální po 20.8., položte svůj dotaz znovu.
Děkuji za pochopení.
MUDr. Jan Šulc
různé
Dobrý den,
po dvou letech jsem změnila značku antikoncepce. Po první měsíci, když jsem brala novu jsem to nedostala. Je to normální? Těhotenský test jsem si dělala a vyšel negativně.
D2kuji za odpověď.
Julie
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Jak je uvedeno v záhlaví odpovědny, jsem do 20.8. na dovolené. Mám jen omezenou možnost připojení k internetu. Proto nemůžu na Vaši otázku odpovědět. Bude-li to ještě aktuální po 20.8., položte svůj dotaz znovu.
Děkuji za pochopení.
MUDr. Jan Šulc
různé
Dobrý den, s přítelem jsem jako antikoncepci použili jen kondom, který neprask a přítel si dával dostatečný pozor. Jen to bylo moje poprvé a teď mám strach, že jsem v tom. Jsou to 3 dny, právě mám ovulaci, mám citlivá prsa, jsem ospalá. Můžu být těhotná, nebo si to jen namlouvám ze strachu? Nemůžu si dovolit otěhotnět. Kdy je vhodný čas na těhotenský test? Děkuji za Vaši odpověď
Alžběta
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Jak je uvedeno v záhlaví odpovědny, jsem do 20.8. na dovolené. Mám jen omezenou možnost připojení k internetu. Proto nemůžu na Vaši otázku odpovědět. Bude-li to ještě aktuální po 20.8., položte svůj dotaz znovu.
Děkuji za pochopení.
MUDr. Jan Šulc
různé
dobry den pan doktor chcela som sa spitat mam mali problem pocasom mi neco kope v bruchu e neviem ci som tehotna ele tet som mala menzes aj tak mi stale kope v bruchu neco aj mam priznaki ket stavam mi je zle napina ma na vracane aj nekedi mam nervi neviem coto moze bit a potom som sa nejedla tak us mi eni tak zle nebolo ani mi nekopelo v bruchu a to kope kazdich 5 , 10 minut prosom poradite mi coto je somnou
dajana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Jak je uvedeno v záhlaví odpovědny, jsem do 20.8. na dovolené. Mám jen omezenou možnost připojení k internetu. Proto nemůžu na Vaši otázku odpovědět. Bude-li to ještě aktuální po 20.8., položte svůj dotaz znovu.
Děkuji za pochopení.
MUDr. Jan Šulc
různé
Dobrý den.
Den zpět jsem měla první pohlavní styk v období menstruace, avšak končila mi.
Přítel se do mě neudělal, ale je zde možné otěhotnění?
Hana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Jak je uvedeno v záhlaví odpovědny, jsem do 20.8. na dovolené. Mám jen omezenou možnost připojení k internetu. Proto nemůžu na Vaši otázku odpovědět. Bude-li to ještě aktuální po 20.8., položte svůj dotaz znovu.
Děkuji za pochopení.
MUDr. Jan Šulc
různé
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat na riziko nákazou virem HPV. Můj partner si na dovolené na 10 minut vypůjčil ještě mokré plavky od svého otce. Později zjistil, že matka trpěla nákazou HPV a dokonce podstoupila operaci. Je možné, že by otec byl přenašečem a partner se mohl nakazit?
Děkuji za odpověď
Lenka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Jak je uvedeno v záhlaví odpovědny, jsem do 20.8. na dovolené. Mám jen omezenou možnost připojení k internetu. Proto nemůžu na Vaši otázku odpovědět. Bude-li to ještě aktuální po 20.8., položte svůj dotaz znovu.
Děkuji za pochopení.
MUDr. Jan Šulc
různé
Dobrý den, měla jsem s přítelem takovou tu dlouhou noc. Vše v tu noc bylo v pohodě, ale druhý den jsem si nemohla skoro sednout. Cca 3 dny potom mě přítel jen uspokojoval prsty a pak se objevila krev. Nechala jsem to plavat že to třeba bude ještě něco k té noci, ale cca 2 dny po uspokojení jsme měli pohlavní styk po kterém opět krev a zdálo se mi že je toho víc, ale vždy jen jakoby výtok a potom už nic. Je mi 16 let a beru antikoncepci Jangee. Měla jsem týden před menstruací. Děkuji za odpověď
Tereza
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Jak je uvedeno v záhlaví odpovědny, jsem do 20.8. na dovolené. Mám jen omezenou možnost připojení k internetu. Proto nemůžu na Vaši otázku odpovědět. Bude-li to ještě aktuální po 20.8., položte svůj dotaz znovu.
Děkuji za pochopení.
MUDr. Jan Šulc
různé
Dodrý den. Užívám hormonální antikoncepci Qlaira. Bohužel jsem jeden prášek užila až po 13 hodinách, co jsme si ho měla vzít (místo v osm večer jsem ho užila v devět ráno). Byl to 6. prášek z balení, poslední pohlavní styk jsem měla den před tímto opomenutím. Je nějaká šance otěhotnět? V lekárně mi řekli, že je nesmysl, aby pilulka působila zpětně. Ale v příbalovém letáku této antikoncepce je důrazně řečeno, že pokud si zapomenu vzít pilulku 3 - 9 a měla jsem sedm dnů před tímto opomenutím pohlavní styk, tak že k otěhotnění může dojít. Jak mám tedy postupovat? Děkuji za radu.
M. V.
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Jak je uvedeno v záhlaví odpovědny, jsem do 20.8. na dovolené. Mám jen omezenou možnost připojení k internetu. Proto nemůžu na Vaši otázku odpovědět. Bude-li to ještě aktuální po 20.8., položte svůj dotaz znovu.
Děkuji za pochopení.
MUDr. Jan Šulc
různé
Dobrý den. na dovolenou jsem si od sveho gynekologa nechala napsat Norethisteron na odsun menstrace. Při jeho uživani sem měla několikrat po pohlavnim styku hnědo krvavy výtok. Mohlo to byt zpusobeno těmia hormonama ? Je mi 45 let ještě nikdy se mi toto nestalo Děkuji za odpověd

hanah
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Jak je uvedeno v záhlaví odpovědny, jsem do 20.8. na dovolené. Mám jen omezenou možnost připojení k internetu. Proto nemůžu na Vaši otázku odpovědět. Bude-li to ještě aktuální po 20.8., položte svůj dotaz znovu.
Děkuji za pochopení.
MUDr. Jan Šulc
různé
Dobrý den, ráda bych se Vás zeptala- kojím svou 3,5 měsíční dceru, po porodu jsem ještě nemenstruovala. Před dvěmi dny jsme s manželem měli pohlavní styk, kdy nám praskl kondom. Po 28 hodinách od styku jsem užila dvě tabletky postinoru 2. Jaká je asi procentuální možnost, že bych i přesto mohla být těhotná? Momentálně si to vůbec neumím představit. Děkuji Sára
Sára
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Jak je uvedeno v záhlaví odpovědny, jsem do 20.8. na dovolené. Mám jen omezenou možnost připojení k internetu. Proto nemůžu na Vaši otázku odpovědět. Bude-li to ještě aktuální po 20.8., položte svůj dotaz znovu.
Děkuji za pochopení.
MUDr. Jan Šulc
různé
Dobrý den, je mi 20 let a v roce 2016 mi byla zjištěna tzv. pánevní endometrioza. Byla jsem na laparoskopii a od té doby beru nepřerušovaně antikoncepci Verezana. Rozhodla jsem se, že jí úplně vysadím, ale bojíme, aby se mi endometrioza opět nevrátila...
TK
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Jak je uvedeno v záhlaví odpovědny, jsem do 20.8. na dovolené. Mám jen omezenou možnost připojení k internetu. Proto nemůžu na Vaši otázku odpovědět. Bude-li to ještě aktuální po 20.8., položte svůj dotaz znovu.
Děkuji za pochopení.
MUDr. Jan Šulc
různé
Dobrý den, podstoupila jsem laparoskopii - mimoděložní těhotenství, odebrán pravý vejcovod. Dle zprávy je levý vejcovod bez patologického nálezu. Znamená to, že je plně funkční? Ptám se z důvodu, že mi moje paní doktorka doporučila laparoskopii, aby mi zjistili průchodnost levého vejcovodu, já jsem však žila v domnění, že je vše v pořádku, (viz výše), ona však tvrdí, že se v případě, který jsem popsala (odstranění poškozeného vejcovodu), neprovádí vyšetření toho druhého. Nicméně i operatér mi po zákroku řekl, že je druhý vejcovod v pořádku. Zajímá mě tedy termín "bez patologického nálezu". Děkuji - otázka upravena poradcem
Věra
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Jak je uvedeno v záhlaví odpovědny, jsem do 20.8. na dovolené. Mám jen omezenou možnost připojení k internetu. Proto nemůžu na Vaši otázku odpovědět. Bude-li to ještě aktuální po 20.8., položte svůj dotaz znovu.
Děkuji za pochopení.
MUDr. Jan Šulc
různé
Dobrý den,
je mi 17 let a po pohlavním styku mám docela silné krvácení, používám HA a jsem očkovaná proti rakovině děložního čípku. Krvácení většinou ustane do pár minut, ale poté i dva dny špiním a na spodním prádle nacházím i lehké špinění od krve. Co by to podle vás mohlo znamenat? K lékaři jsem objednaná. Děkuji za vaši odpověď.
Šárka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Jak je uvedeno v záhlaví odpovědny, jsem do 20.8. na dovolené. Mám jen omezenou možnost připojení k internetu. Proto nemůžu na Vaši otázku odpovědět. Bude-li to ještě aktuální po 20.8., položte svůj dotaz znovu.
Děkuji za pochopení.
MUDr. Jan Šulc
různé
Dobrý den.
Měl jsem s přítelkyní sex, pro ní poprvé. Byl jsem v ní celej, ale nekrvácela ani jí to nebolelo. Je možné že je ještě panna? A jak se to dá poznat bez vyšetření? (Jestli to teda jde) Děkuju
Láďa
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Jak je uvedeno v záhlaví odpovědny, jsem do 20.8. na dovolené. Mám jen omezenou možnost připojení k internetu. Proto nemůžu na Vaši otázku odpovědět. Bude-li to ještě aktuální po 20.8., položte svůj dotaz znovu.
Děkuji za pochopení.
MUDr. Jan Šulc
různé
Dobrý den,
s přítelem jsme měli nechráněný sex a on se mi udělal na břicho. Utřela jsem si to kapesníkem. Je možné abych otěhotněla když jsem si nemytou rukou sáhla na pochvu? A nemohlo něco ztéct z břicha když jsem se poté myla?
Vlaďka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Jak je uvedeno v záhlaví odpovědny, jsem do 20.8. na dovolené. Mám jen omezenou možnost připojení k internetu. Proto nemůžu na Vaši otázku odpovědět. Bude-li to ještě aktuální po 20.8., položte svůj dotaz znovu.
Děkuji za pochopení.
MUDr. Jan Šulc
různé
Dobrý deň,
zistili mi alergiu na spermie, chcela by som sa opýtať, či to mám vrodené, alebo po čase som to mohla získať?
Nakoľko už s partnerom mám jedno dieťatko a zrazu mi gynekológ povedal takú správu.
Ďakujem
Bibiana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Jak je uvedeno v záhlaví odpovědny, jsem do 20.8. na dovolené. Mám jen omezenou možnost připojení k internetu. Proto nemůžu na Vaši otázku odpovědět. Bude-li to ještě aktuální po 20.8., položte svůj dotaz znovu.
Děkuji za pochopení.
MUDr. Jan Šulc
různé
Dobrý den pane doktore. Můj dotaz: Na zadní straně dutiny děložní mám myom cca 5 cm orientovaný přes stěnu dělohy do dutiny břišní, za rok vyrostl o cca 2,5 cm. Beru antikoncepci Yadine, mám silné a bolestivé krvácení a málo železa, které musím dodávat formou tablet. Je mi 43 let, dvě děti. Ještě mne čeká speciální ultrazvuk, a pak rozhodnutí, co dále. Pokud mi bude navržena operace, dá se při tomto uložení a velikosti myomu udělat laparoskopicky či jinak při zachování dělohy? Předpokládám, že o vaječnících se bavit nemusíme, ty bych ráda ponechala na místě. Jak dlouhá je asi rekonvalescence při laparo operaci a při klasice? Případné další zdravotní komplikace ? Jak se díváte na další užívání antikoncepce? Můj gynekolog mi doporučil zatím Yadine brát, abych nezačala nefunkčně krvácet. Děkuji. D.
Dana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Jak je uvedeno v záhlaví odpovědny, jsem do 20.8. na dovolené. Mám jen omezenou možnost připojení k internetu. Proto nemůžu na Vaši otázku odpovědět. Bude-li to ještě aktuální po 20.8., položte svůj dotaz znovu.
Děkuji za pochopení.
MUDr. Jan Šulc
různé
Dobrý den, potřebovala bych poradit. Užívám nyní již 5 plato antikoncepce Mywy a minulý měsíc jsem dostala měsíčky již po 14 dnech od těch minulých a to po brigádě, takže jsem si myslela, že je to z únavy. Poté jsem je zase dostala do dalších 14 dnu když jsem užívala 4 bílé prášky. Dnes jsem měsíčky zase dostala po 17 dnech od těch minulých. Měla jsem teď dva dny virózu, takže jsem zvracela a měla průjem, takže bylo mé tělo opět vyčerpané. Myslíte si, že je to tím vyčerpáním nebo čím by to mohlo být? Nevím jestli se to samo zpraví nebo mám raději kontaktovat svou lékařku. Předem děkuji za odpověď.
Týna
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Jak je uvedeno v záhlaví odpovědny, jsem do 20.8. na dovolené. Mám jen omezenou možnost připojení k internetu. Proto nemůžu na Vaši otázku odpovědět. Bude-li to ještě aktuální po 20.8., položte svůj dotaz znovu.
Děkuji za pochopení.
MUDr. Jan Šulc
různé
dobry den chci jse zeptat plně kojim mam dvou mesičniho sina mam prsa same hrudky a bulky pred mesicem jsem byla na ultrazvuku prsu vsechno v pořadku tět jsem si zas nahmatala kousek od bradavky takovou jakoby bulku tvrdou moc se bojim jestli jse nejedna o neco zhoubneho jemi 26 let nevim jestli mam jit zas na ultrazvuk nebo co mam delat dekuji
eva
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Jak je uvedeno v záhlaví odpovědny, jsem do 20.8. na dovolené. Mám jen omezenou možnost připojení k internetu. Proto nemůžu na Vaši otázku odpovědět. Bude-li to ještě aktuální po 20.8., položte svůj dotaz znovu.
Děkuji za pochopení.
MUDr. Jan Šulc
různé
Dobrý den pane doktore, s partnerem jsme měli sex a druhý den na to jsem začala špinit. Nyní je to čtvrtý den a trocha špinění je stále. Letos už takové špinění bylo a na ultrazvuku u gynekologa nic nebylo, takže se to nijak neřešilo. Nevím jestli ještě počkat nebo opět jít na gynekologii. Děkuji za radu
ŽANET
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Jak je uvedeno v záhlaví odpovědny, jsem do 20.8. na dovolené. Mám jen omezenou možnost připojení k internetu. Proto nemůžu na Vaši otázku odpovědět. Bude-li to ještě aktuální po 20.8., položte svůj dotaz znovu.
Děkuji za pochopení.
MUDr. Jan Šulc
různé
Dobrý deň,

chcela by som sa opýtať v ktorom týždni sa najskôr robí plánovaný cisársky rez zo zdravotných dôvodov matky?

Už dva týždne mám veľké bolesti nohy spojené so spina bifida a neurologička odporúča cisársky rez v čo možno najskoršom termíne. Na jednu nohu už nedostúpim chodím o barle, a bolesti prechádzajú postupne aj do druhej nohy. Teraz končím 33 týždeň. V 30+6 tt zodpovedala veľkosť bábätka na 33 +4 tt a odhadovaná váha 2291g.

Je možné spraviť cisársky rez už po ukončenom 37 týždni? neohrozí to nejako bábo? a ako skoro sa plánuje termín dopredu?

Ďakujem za info
Lucia
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Jak je uvedeno v záhlaví odpovědny, jsem do 20.8. na dovolené. Mám jen omezenou možnost připojení k internetu. Proto nemůžu na Vaši otázku odpovědět. Bude-li to ještě aktuální po 20.8., položte svůj dotaz znovu.
Děkuji za pochopení.
MUDr. Jan Šulc
různé
Dobrý den
tak asi 29 června jsem měla sex ale přítelovy furt vyklouzaval ven ale chvilku tam byl ale nevystříkal se do mě nemám od té doby menstruaci myslíte že můžu být těhotná ?
anonym
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Jak je uvedeno v záhlaví odpovědny, jsem do 20.8. na dovolené. Mám jen omezenou možnost připojení k internetu. Proto nemůžu na Vaši otázku odpovědět. Bude-li to ještě aktuální po 20.8., položte svůj dotaz znovu.
Děkuji za pochopení.
MUDr. Jan Šulc