Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Vaříme polévky

Nekvalitní potraviny: Mohou opravdu poškodit zdraví?

17.3.2012  2:00
Lidé se nechávají nalákat zejména na štíhlou linii a zdravý životní styl. V mnoha takto propagovaných produktech však najdete příliš mnoho cukru, málo vlákniny a často také dost kalorií. 

Bezmasé jídlo není nuda, tvrdí šéfkuchaři. Zkuste, jestli vás nehoupou

8.3.2012  2:01
Pro masožravce tělem i duší je vegetariánská kuchyně něčím, co by ochutnali leda v případě, že by jim hrozila smrt hladem. Bezmasé pokrmy však dávno nejsou výsadou hrstky výstředníků, ale... 

Bez jódu chátráme. Stačí dvakrát týdně mořská ryba, radí odborníci

5.3.2012  12:14
Dvakrát týdně porce mořských ryb nebo konzerva sardinek pokryjí potřeby dospělého člověka na příjem jódu, radí odborníci ze Státního zdravotního ústavu při příležitosti úterního Dne jódu. V... 

Zelná, tomatová, brokolicová nebo kuřecí. Polévky zahřejí i nasytí

3.3.2012  4:20
Zahřejí, pomáhají při nastydnutí i kocovině a hlavně skvěle chutnají. Ne nadarmo se říká, že polévka je grunt. A naše recepty vás v tom jen utvrdí.  

Vařila jsem pro Romana Vaňka. Připálila jsem maso, ale vylízal talíř

1.3.2012  4:57
Pozvala jsem kulinářského guru a šéfa Pražského kulinářského institutu Romana Vaňka na oběd, který jsem připravila přesně podle jeho kuchařky. A jak to dopadlo? Telecí na paprice jsem sice... 

Amorova prsa a Venušino pohlazení. Valentýnské menu pro vaši lásku

14.2.2012  5:44
Jestli si chcete užít Valentýna v intimním prostředí domova, máme pro vás tip na sváteční zamilované menu, které vás slavnostně naladí. Pochutnají si jak milovníci masa, tak ti, kdo se neobejdou... 

Horoskop na den svatého Valentýna: Štír chce sex, Býk dobré jídlo...

14.2.2012  0:27
Ať už Valentýn jako svátek zamilovaných slavíte, nebo nenávidíte, před komercí s ním spojenou neutečete. Proč tedy nevyužít příležitost a nestrávit s partnerem mimořádné chvíle? Poradíme vám,... 

Kaki, fenykl, romanesco, batáty. Co s nimi v kuchyni?

10.2.2012  1:55
Určitě jste už v regálech obchodů s ovocem a zeleninou narazili na plody roztodivných barev a tvarů, u kterých jste ani netušili, co jsou zač. Lákalo by vás je koupit, ale netušíte, jak je v... 

Děti na stopě zločinu a další víkendová povyražení

10.2.2012  1:09
Je čas veselic a masopustů. Pokud ale vaše děti maškary netáhnou, možná se jim bude líbit neobvyklá hra na detektiva. Vezměte je do brněnského Mendelova muzea a vydejte se s nimi po stopách... 

Oběd jedním šmahem pro celou rodinu. Od miminka po tátu

4.2.2012  14:31
Větší věkové rozdíly v rodině nemusejí znamenat, že strávíte půl dne u plotny, abyste gastronomicky uspokojila kojence, školáka, manžela i sebe. Stačí jen "dospělácké" menu promyslet tak, aby se... 

Petr Havlíček: Ragbista mi přebral holku, tak jsem si pořídil svaly

26.1.2012  4:41
Specialista na výživu Petr Havlíček neuznává žádné redukční diety, ačkoliv lidé se na něj obracejí nejčastěji právě s prosbou, že chtějí zhubnout. "Pokud se sebou někdo chce něco udělat... 

Češi jedí málo ovoce a zeleniny, rakovina tlustého střeva je důkazem

19.1.2012  10:37
První Islanďané, druzí Švédové a třetí Češi. Takové je pořadí národů, které v Evropě snědí nejméně ovoce a zeleniny. Češi figurují na předních místech i v jiné kategorii - v počtu rakoviny... 

Oběd by měl být největším jídlem dne. I při hubnutí

18.1.2012  2:50
Oběd je největším jídlem vašeho dne. I když třeba shazujete nadbytečná kila, mělo by vaše polední jídlo energeticky překonat večeři, což mnoho lidí nedodržuje. Důležité je také hlídat si jeho... 

Rady, jak zhubnout po porodu nebo v přechodu

17.1.2012  3:00
Mávnete rukou nad dvěma kily, pak nad pěti, deseti... a najednou se vezete v problému zvaném nadváha. Zhubnout přitom můžete, i když jste přibrala v těhotenství a teď kojíte či procházíte... 

Čtyři polévky pro zahřátí podle populárních českých kuchařek

14.1.2012  4:59
Zima už konečně ukazuje svou chladnější tvář, a tak je nejvyšší čas vytáhnout z kredence ten největší hrnec a navařit kotel poctivé domácí polévky, která zahřeje i nasytí po víkendové procházce.... 

Krkonoše na vašem talíři. Uvařte si kulajdu nebo salát z lesních hub

4.1.2012  11:13
Krkonošská kuchyně, to nejsou jen brambory a houby, ale i jehněčí maso nebo kroupy. Přesto první dvě suroviny tvoří základ ve většině dobrot, které hory nabízí. S šéfkuchařem Jiřím Středou z... 

Pět zaručených tipů, jak přežít ráno po prohýřené noci

30.12.2011  4:31
Ještě než se pustíte do bujarého zapíjení končícího roku a mohutného vítání toho nadcházejícího, přečtěte si naše rady, jak první novoroční ráno přežít s co nejmenší motolicí, co nejčistší... 

Vánoční blog: Byl Štědrý den

24.12.2011  2:00
Lesklou desku křídla klavíru pokryl tatínek balícím papírem, na který později Ježíšek postaví zářící stromek. Ptal jsem se maminky, jak ho tam dostane, když je to malé miminko, a maminka se... 

K Vánocům dobré jídlo patří. Tláskání však dětem zrovna nesvědčí

22.12.2011  3:46
Vánoce jsou fajn. Zase si nacpeme břicha... Tak vyjádřil svůj vztah k vánocům devítiletý Radek z jedné pražské základní školy. Jak to tak vypadá, pro mnohé děti nejsou symbolem svátků jen dárky... 

Čtenářky si přes Vánoce chtějí udržet linii, mají tipy na recepty

16.12.2011  4:00
Markéta, Helena a Petra z Brna zhubly od září dohromady více než 37 kilogramů a skvělý výsledek si nechtějí pokazit tím, že by přes svátky opět nabraly. Cíl přes Vánoce si stanovily reálný:... 

Vánoce ve zdraví: rady, jak se nepřejídat a neskončit v nemocnici

14.12.2011  0:44
Kdyby náš žaludek uměl mluvit ve větách, asi by nás během Vánoc zahrnul sprchou nelichotivých výrazů. Zase ho budeme týrat vším tím tučným a sladkým jídlem, zase nám bude těžko. Přejídání se je... 

Ochutnejte Vánoce a dejte si jitrnici, vánočku nebo adventní menu

9.12.2011  2:08
Také si lidé ve vašem okolí občas postesknou, že Vánoce jsou hlavně o jídle? No a co? K nejoblíbenějšímu svátku v roce přece patří plné stoly dobrot a setkávání s přáteli a rodinou nad sladkými... 

Neznají sprchu a jedí rukama. I o takové děti se starají tety v Klokánku

1.12.2011  4:07
Týden bydlí ve svém bytě s manželem a svými dětmi. Dalších sedm dní se stávají tetami a dávají lásku dětem, které normální rodinu nepoznaly. Podívala jsem se, jak žijí tety mezi vlastními rodiči... 

Recepty na perníčky: tipy od koření po polevu

1.12.2011  1:34
Máme za sebou první adventní neděli a je na čase vytáhnout z krabic vykrajovátka, nachystat si vál a napéct první várku cukroví. Začneme s perníčky. 

Špagetová, máslová, muškátová, Hokkaidó. Vyberte si tu svou dýni

19.11.2011  1:48
Dýně se nehodí jen pro okrasu nebo halloweenskou výzdobu. Nejen na podzim se s ní můžeme vyřádit v kuchyni, kde oceníme její univerzálnost a zajímavý vzhled. Dýně totiž bere naši kuchyni útokem... 

S mlékem při dietě šetřete, lepší jsou zakysané výrobky

18.11.2011  1:05
S mlékem je to podobné jako s vejci. Jednou slyšíme, že ke zdravému životnímu stylu neodmyslitelně patří, jiní radí mléko raději zcela nahradit. A jak to je s mlékem při redukční dietě?... 

Jídelníček obézního dítěte: nesnídá a večeří uzeniny

15.11.2011  1:00
Více než třetina dětí ve věku 9 až 13 let má problémy s nadváhou, přičemž nadměrnou hmotnost má 9 procent školáků a obézních je 5 procent dětí. Obézní děti přitom většinou pocházejí z rodin s... 

Eva a Vašek nejen zpívají, ale také vaří. Nakoukněte jim do kuchyně

13.11.2011  9:32
Populární pěvecká dvojka se svým kladným vztahem k jídlu a vaření netají. "Je to na nás ostatně vidět," říká Eva. S Vaškem mají dokonce dvě kuchyně, jednu domácí a druhou větší supermoderně... 

Imunita na talíři. Omeleta, polévka i salát s hlívou ústřičnou

9.11.2011  0:19
Tato zdravá houba se cení nejen jako přírodní posilovač imunity, ale také jako lahodná surovina do kuchyně. Vyzkoušejte tři recepty z hlívy ústřičné připravené výživovou poradkyní Janou... 

Blog: Posvícenské koláče a dýňová polévka

8.11.2011  0:00
Podzimní náladu jsme si tak tento víkend vychutnali plnými doušky. Atmosféra vesnice, červeného listí, medového slunce, zkřehlých prstů, vydlabaných dýní a posvícenských koláčů se postarala o... 

Nigella Lawsonová vaří rychle a skvěle. Chcete znát její triky?

5.11.2011  4:56
Nigella Lawsonová je královnou britské kuchyně. České plotny ale zatím neovládla. A to je škoda. Máme se od ní totiž hodně co učit. Nebo vy snad zvládnete tříchodové menu za dvacet minut? 

Pošlete rodinný recept na bramborový salát a vyhrajte nákup zdarma

1.11.2011  2:53
Vánoce se blíží a s nimi i štědrovečerní hostina, jejímž zlatým hřebem je ve většině českých domácností bramborový salát. Zapojte se do naší nové kulinární soutěže a vyhrajte poukázky do... 

Uvařte si podle podzimní kuchařky sestavené z vašich receptů

31.10.2011  2:35
Podzim je časem mlh, plískanic a dešťových přeháněk, takže není divu, že nás to táhne spíš do kuchyně než na procházku. Pro ty z vás, kteří rádi vaří (a jedí), jsme spolu s našimi čtenáři a... 

Jak v kuchyni využít oleje: ořechový na polévku, bazalkový na salát

29.10.2011  3:04
Možná jste si je přivezli z dovolené, dostali darem nebo koupili jen tak ze zvědavosti. A teď vám doma oleje jako bazalkový, oreganový, ořechový nebo z hroznových peciček zabírají místo, ale vy... 

Dýňová polévka, pečínka se zelím a štrúdl aneb správná podzimní bašta

21.10.2011  1:14
Podzim nabízí hodně radostí a jídlo je asi největší z nich. Pojďte si s námi pochutnat na pečeních, dýňové polévce, jablečném štrúdlu a silném punči. Vše pod vedením zkušeného šéfkuchaře z... 

Zavařovat jde i bez cukru. Zkuste hrušková povidla se solí

15.10.2011  3:22
Odrazují vás od domácího zavařování ta kvanta cukru, která přijdou do každé sklenice? Použijte místo něj špetku soli. Sůl funguje jako konzervant a z ovoce vytáhne jeho přirozené sladké složky,... 




mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.