Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Vaříme polévky

Česnečka, soljanka a další poctivé polévky, které zahřejí a posilní

2.3.2013  3:00
Když je chladno, nic vás tak nezahřeje jako pořádná polévka. Chřipkou oslabenému tělu dodá energii, dostane vás na nohy po náročném večírku a po celodenním shonu je vhodná jako teplá večeře. Tak... 

Na internetu se bude dražit Warholův dort i polévka

13.2.2013  10:38
Vůbec poprvé se do striktně internetové aukce prestižní síně Christie's dostávají díla Andyho Warhola. Kyberdražba, jak ji pořadatelé na internetu označují, začne 26. února v 10 hodin a potrvá... 

Valentýnské menu: Amorův šíp, karotkové pohlazení i tiramisu

13.2.2013  2:21
Říká se, že láska prochází žaludkem, a tak na Valentýna nenechte nic náhodě a naservírujte své lásce romantické menu od polévky po dezert. Inspiraci pro vás připravil šéfkuchař pražské... 

Anketa: Jak se známé ženy udržují fit? Tancem i sexem

6.2.2013  1:00
Nevěřte řečem modelek o neschopnosti přibrat navzdory permanentním hříchům. Dietní prohřešky se na většině z nás projeví záhy. Bez omezení a pohybu to prostě nejde. Co dělají pro svou postavu... 

Sladké masopustní mámení s vůní skořice a chutí domácích povidel

2.2.2013  1:23
K pravému masopustu nepatří jen veselé masky a všeobecné veselí, ale především poctivé jídlo. Kromě jitrniček, jelítek, bůčků, paštik a dalších masitých specialit si naši předkové v této hodům... 

Kam za dobrým jídlem? Na masopust, do Beskyd nebo do karnevalové Prahy

1.2.2013  10:15
Začátek února je tradičně spjatý s dobou masopustů a maškarních rejů, kde o dobré jídlo a pití není nikdy nouze. Ať už se vydáte na noblesní pražský Carnevale nebo na vesnický masopust v... 

Jak léčit chřipku

29.1.2013  10:15
Ležet a spát, to jsou hlavní rady pro ty, kteří onemocněli chřipkou. Důležitý je také dostatek tekutin. Pokud máte opravdovou chřipku a vyděsí vás, že je vám opravdu na umření, může vás uklidnit... 

Máte alergii na mléko? Zkuste svíčkovou trochu jinak

26.1.2013  1:00
Mléko je přirozenou součástí našeho jídelníčku, ale stále více dospělých i dětí má problémy s mléčnou bílkovinou. Ani oni si však nemusejí odepřít třeba oblíbenou svíčkovou nebo smetanový... 

Nákupní seznam na sobotní dietní jídla podle Zdravé kuchařky MF DNES

24.1.2013  1:00
Po celý leden vás při vaší cestě za hubnutím i zdravějším stravováním provází praktické karty s recepty, jež vycházejí každý den v MF DNES a ze kterých si můžete sestavit Zdravou kuchařku. Tuto... 

Bláznivé diety ničí vaše tělo. Reklamu jim dělají celebrity

19.1.2013  4:00
Přiznejte se, že když čtete článek o dietě, pořád doufáte v zázrak. Že někdo přijde s tím, jak zhubnout bezbolestně. Nedočkáte se ani teď, ale něco vás naučíme - rozeznávat rozumné návody na... 

Uvařte si v sobotu oběd podle Zdravé kuchařky. Bude maso i zmrzlina

17.1.2013  1:00
Ještě dva týdny se budete na stránkách MF DNES setkávat s praktickými kartami s chutnými a lehkými recepty. Tuto sobotu si podle Zdravé kuchařky můžete uvařit rodinný oběd sestávající z čínské... 

Zkuste ga kari, polévku pho bo či rendang podle šéfkuchaře SaSaZu

15.1.2013  3:00
Asijská kuchyně má snad tisíce chutí, kvůli kterým ji zbožňují nejen gurmáni, ale i obyčejní jedlíci na celém světě. Jídlu z východu propadl i izraelský šéfkuchař Šahaf Šabtaj, který přes čtyři... 

Uvařte si v sobotu podle Zdravé kuchařky. Zde je nákupní seznam

10.1.2013  0:01
Zajímáte-li se o vaření a navíc chcete v lednu shodit nějaké to kilo, určitě už jste zaznamenali projekt Zdravá kuchařka, v rámci kterého každý den vychází s deníkem Mladá fronta DNES karta s... 

Uvařte v sobotu podle Zdravé kuchařky MF DNES. Zde je nákupní seznam

3.1.2013  0:00
Až do konce ledna vychází v MF DNES zdarma Zdravá kuchařka s 66 recepty na sladká i slaná jídla pro celou rodinu, která jsou chutná a navíc s nimi můžete zhubnout. Přinášíme vám nákupní seznam... 

ANKETA: Co byste dělali poslední den před koncem světa?

20.12.2012  0:38
Podle výpočtů Mayů má už zítra nastat apokalypsa. Jedenadvacátého prosince nás prý čeká konec světa. My v redakci každopádně děláme jakoby nic a chystáme pro vás články i na dny příští. Pro... 

Tradiční české vánoční menu, jak ho servírovaly naše babičky

20.12.2012  0:00
Klasické štědrovečerní menu už se dnes tolik nenosí. Kapra mnoho z nás nahrazuje řízkem, rybí polévku hrachovkou a místo štrúdlu si dáváme tiramisu. Pojďme se teď zase vrátit v čase za... 

Avokádový, čufový nebo arašídový? Jak využít méně známé oleje

4.12.2012  1:36
V českých domácnostech hrají rostlinné oleje stále dominantnější roli a v teplé i studené kuchyni stále častěji nahrazují dříve tolik oblíbené máslo nebo sádlo. Co ale vyzkoušet také něco méně... 

Děti a jídlo: Švédsko sladkosti jen v sobotu, Itálie moře zeleniny

30.11.2012  4:51
Kdo z vás žije rodinným životem a musí denně stíhat práci, aktivity dětí i nákupy, ten ví, jak je těžké při tom všem ještě zajistit potomkům zdravé, vyvážené a pestré stravování. Zajímalo nás,... 

Víkendové adventní tipy nejen pro děti: vánoční trhy, betlém i čerti

30.11.2012  0:22
O víkendu se poprvé rozsvítí vánoční stromy na mnoha náměstích a do ulic vstoupí advent s tradičními vánočními trhy. V Brně vás navíc pozvou na největší mechanický betlém na Moravě a v Lomnici... 

Hromada masa, chlad a slivovice. Jak to vypadá na domácí zabijačce

25.11.2012  13:02
Neopakovatelnou atmosféru domácí zabijačky v Hřivínově Újezdu na pomezí Valašska a Slovácka zažil redaktor MF DNES. Byl to rituál, ale taky pořádná dřina pro Josefa Kudláče a jeho pomocníky. 

Dýně s kuskusem a mletým masem, jako pomazánka, polévka nebo dezert

3.11.2012  6:46
Rozzařte si pošmourný podzim oranžovou až žlutou barvou dýňových jídel, která vám vykompenzuje chybějící slunce. Z dýní připravíte cokoliv, od polévky přes hlavní jídlo až po sladký dezert. 

Dýně, zvěřina, zabijačka i různé druhy piva. Tak chutná pravý podzim

26.10.2012  0:41
Když je venku sychravo, nezbývá než si zvednout náladu něčím dobrým. A právě teď je ta správná doba na dobroty ze zabijačky, posvícenské koláče, zvěřinové či dýňové speciality nebo třeba nějaké... 

Eva Herzigová: Kluci jsou můj domov, ale přála bych si ještě holčičku

Exkluzivně 18.10.2012  3:03
"Je to strašný, ale dopadne to dobře," usmála se prorocky Eva Herzigová, rodačka z Litvínova, na otázku OnaDnes.cz, zda sledovala vítězství KSČM v krajských volbách v Ústeckém kraji. Právě touha... 

Jako vůl se necítím, vzkazuje Čechům moderátorka Emma Smetana

1.10.2012  4:47
Půvabná moderátorka Emma Smetana se ve svých 24 letech pyšní až neuvěřitelným životopisem: kromě češtiny se domluví dalšími pěti jazyky, stačila vystudovat dvě vysoké školy v Paříži a v Berlíně.... 

Jak snížit vysoký krevní tlak? Začněte sportem a změnou jídelníčku

29.9.2012  1:00
Normální hodnota krevního tlaku u dospělého člověka by měla být 120/80. Krevní tlak se ale s věkem zvyšuje a nejvíce u lidí, kteří kouří a mají nadváhu. Jak snížit krevní tlak? Začít můžete... 

Víkendové chutě Česka: Vydejte se za jablky, cibulí nebo vínem

14.9.2012  2:48
Zářijové víkendy ještě slibují příjemné babí léto, a tak určitě neseďte doma a vydejte se na výlet. Máte-li navíc rádi dobré jídlo a pití, nasměrujte své kroky nebo svůj automobil do míst, kde... 

Zázrak z moře: řasy jsou nejzdravější zeleninou

12.9.2012  2:00
Mořské řasy jsou výbornou potravinou už pro svůj mořský původ. Jsou pomalu rostoucí zeleninou na mořském dně, jsou ohebné a pružné a tyto vlastnosti mohou předat i našemu tělu. Obsahují až... 

Česnek, čokoláda, rajčata. Jaké potraviny vám prodlouží život?

11.9.2012  2:29
Kdo by nechtěl žít do sta let a zůstat přitom zdravý a plný života? I když některé věci jen těžko ovlivníte, své zdraví a délku života máte z velké části ve svých rukách. Nové vědecké studie a... 

Poklady naší kuchyně: v posledním dílu ochutnáte Prahu a střední Čechy

29.8.2012  0:07
Matka českých měst bývala oázou pro břicha všech gurmetů, a to hlavně díky uzeninám. Například pražskou šunku znají daleko za hranicemi Česka. Poslední díl naší regionální kuchařky zakončíme v... 

Bazalka jako afrodiziakum. Co ještě dokáže letní koření?

28.8.2012  0:00
K létu patří svěží čerstvé koření, které je ideální k ochucování pokrmů a nápojů. My však známe i jeho léčivé stránky. Bylinky jsou zásobárnou cenných látek, podporují vylučování žaludečních... 

Poklady naší kuchyně ze Slezska: králík na černo, bigos či pirohy

22.8.2012  0:23
Míchají se tu prvky polské, pomořanské a východopruské regionální kuchyně. Což zní složitě, ale slezské recepty se vaří snadno a chutnají skvěle. 

Poklady naší kuchyně: v Krkonoších a Podkrkonoší uzdravují polévky

15.8.2012  1:00
Před lety se v tomhle kraji usedlíci živili i ulovenými ptáky, takže se v neděli ve zdejších chalupách servírovala třeba polévka z vran. Dnes je nejznámějším krkonošským receptem kyselo.  

Poklady naší kuchyně: Slovácku vévodí moravský vrabec se zelím

7.8.2012  0:00
Pokud milujete jídlo a rádi poznáváte nové chutě, tuhle oblast na jihovýchodní Moravě byste si neměli nechat ujít. Zdejší kuchyně by vydala na samostatnou kuchařku. A byla by pořádně tlustá. Už... 

Vařte jako slavný kuchař Jamie Oliver a získejte jeho grilovací sadu

2.8.2012  2:09, aktualizováno  21.8 2:09
Díky olympiádě se pozornost celého světa donedávna upírala na britské ostrovy a sportem žili i lidé, kteří jindy v roce dávají přednost kuchařské zástěře před trenýrkami. Kouzlu pěti kruhů... 




mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.