Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Vaříme polévky

Muži jsou horší než děti. Alespoň v tom, kolik sní ovoce a zeleniny

Ilustrační snímek
2. dubna 2013

Zatímco průměrný předškolák sní za týden dvanáct různých druhů ovoce a zeleniny, běžný muž si...

Gastrotipy: víno, pivo, zabijačka i voňavý příslib Velikonoc

Ilustrační snímek
15. března 2013

Jaro už se blíží, i když zatím velmi opatrně. Kdo se na něj těší, může ho zatím ochutnat v tekuté,...

Česnečka, soljanka a další poctivé polévky, které zahřejí a posilní

Česnekový krém
2. března 2013

Když je chladno, nic vás tak nezahřeje jako pořádná polévka. Chřipkou oslabenému tělu dodá energii,...

Na internetu se bude dražit Warholův dort i polévka

Z dražby Andy Warhol @ Christie’s - I Love Your Kiss Forever Forever (see F. &
13. února 2013

Vůbec poprvé se do striktně internetové aukce prestižní síně Christie's dostávají díla Andyho...

Valentýnské menu: Amorův šíp, karotkové pohlazení i tiramisu

Ilustrační snímek
13. února 2013

Říká se, že láska prochází žaludkem, a tak na Valentýna nenechte nic náhodě a naservírujte své...

Anketa: Jak se známé ženy udržují fit? Tancem i sexem

Tereza Kostková a trenérka Zuzka Bičíková
6. února 2013

Nevěřte řečem modelek o neschopnosti přibrat navzdory permanentním hříchům. Dietní prohřešky se na...

Sladké masopustní mámení s vůní skořice a chutí domácích povidel

Domácí buchtičky s vanilkovým krémem a švestkami marinovanými v rumu
2. února 2013

K pravému masopustu nepatří jen veselé masky a všeobecné veselí, ale především poctivé jídlo. Kromě...

Kam za dobrým jídlem? Na masopust, do Beskyd nebo do karnevalové Prahy

Carnevale Praha - zahájení Staroměstské náměstí
1. února 2013

Začátek února je tradičně spjatý s dobou masopustů a maškarních rejů, kde o dobré jídlo a pití není...

Jak léčit chřipku

29. ledna 2013

Ležet a spát, to jsou hlavní rady pro ty, kteří onemocněli chřipkou. Důležitý je také dostatek...

Máte alergii na mléko? Zkuste svíčkovou trochu jinak

26. ledna 2013

Mléko je přirozenou součástí našeho jídelníčku, ale stále více dospělých i dětí má problémy s...

Nákupní seznam na sobotní dietní jídla podle Zdravé kuchařky MF DNES

24. ledna 2013

Po celý leden vás při vaší cestě za hubnutím i zdravějším stravováním provází praktické karty s...

Bláznivé diety ničí vaše tělo. Reklamu jim dělají celebrity

19. ledna 2013

Přiznejte se, že když čtete článek o dietě, pořád doufáte v zázrak. Že někdo přijde s tím, jak...

Uvařte si v sobotu oběd podle Zdravé kuchařky. Bude maso i zmrzlina

17. ledna 2013

Ještě dva týdny se budete na stránkách MF DNES setkávat s praktickými kartami s chutnými a lehkými...

Zkuste ga kari, polévku pho bo či rendang podle šéfkuchaře SaSaZu

15. ledna 2013

Asijská kuchyně má snad tisíce chutí, kvůli kterým ji zbožňují nejen gurmáni, ale i obyčejní...

Uvařte si v sobotu podle Zdravé kuchařky. Zde je nákupní seznam

10. ledna 2013

Zajímáte-li se o vaření a navíc chcete v lednu shodit nějaké to kilo, určitě už jste zaznamenali...

Uvařte v sobotu podle Zdravé kuchařky MF DNES. Zde je nákupní seznam

3. ledna 2013

Až do konce ledna vychází v MF DNES zdarma Zdravá kuchařka s 66 recepty na sladká i slaná jídla pro...

ANKETA: Co byste dělali poslední den před koncem světa?

20. prosince 2012

Podle výpočtů Mayů má už zítra nastat apokalypsa. Jedenadvacátého prosince nás prý čeká konec...

Tradiční české vánoční menu, jak ho servírovaly naše babičky

20. prosince 2012

Klasické štědrovečerní menu už se dnes tolik nenosí. Kapra mnoho z nás nahrazuje řízkem, rybí...

Avokádový, čufový nebo arašídový? Jak využít méně známé oleje

4. prosince 2012

V českých domácnostech hrají rostlinné oleje stále dominantnější roli a v teplé i studené kuchyni...

Děti a jídlo: Švédsko sladkosti jen v sobotu, Itálie moře zeleniny

30. listopadu 2012

Kdo z vás žije rodinným životem a musí denně stíhat práci, aktivity dětí i nákupy, ten ví, jak je...

Víkendové adventní tipy nejen pro děti: vánoční trhy, betlém i čerti

30. listopadu 2012

O víkendu se poprvé rozsvítí vánoční stromy na mnoha náměstích a do ulic vstoupí advent s...

Hromada masa, chlad a slivovice. Jak to vypadá na domácí zabijačce

25. listopadu 2012

Neopakovatelnou atmosféru domácí zabijačky v Hřivínově Újezdu na pomezí Valašska a Slovácka zažil...

Dýně s kuskusem a mletým masem, jako pomazánka, polévka nebo dezert

3. listopadu 2012

Rozzařte si pošmourný podzim oranžovou až žlutou barvou dýňových jídel, která vám vykompenzuje...

Dýně, zvěřina, zabijačka i různé druhy piva. Tak chutná pravý podzim

26. října 2012

Když je venku sychravo, nezbývá než si zvednout náladu něčím dobrým. A právě teď je ta správná doba...

Eva Herzigová: Kluci jsou můj domov, ale přála bych si ještě holčičku

18. října 2012

Exkluzivně "Je to strašný, ale dopadne to dobře," usmála se prorocky Eva Herzigová, rodačka z Litvínova, na...

Jako vůl se necítím, vzkazuje Čechům moderátorka Emma Smetana

1. října 2012

Půvabná moderátorka Emma Smetana se ve svých 24 letech pyšní až neuvěřitelným životopisem: kromě...

Jak snížit vysoký krevní tlak? Začněte sportem a změnou jídelníčku

29. září 2012

Normální hodnota krevního tlaku u dospělého člověka by měla být 120/80. Krevní tlak se ale s věkem...

Víkendové chutě Česka: Vydejte se za jablky, cibulí nebo vínem

14. září 2012

Zářijové víkendy ještě slibují příjemné babí léto, a tak určitě neseďte doma a vydejte se na výlet....

Zázrak z moře: řasy jsou nejzdravější zeleninou

12. září 2012

Mořské řasy jsou výbornou potravinou už pro svůj mořský původ. Jsou pomalu rostoucí zeleninou na...

Česnek, čokoláda, rajčata. Jaké potraviny vám prodlouží život?

11. září 2012

Kdo by nechtěl žít do sta let a zůstat přitom zdravý a plný života? I když některé věci jen těžko...

Poklady naší kuchyně: v posledním dílu ochutnáte Prahu a střední Čechy

29. srpna 2012

Matka českých měst bývala oázou pro břicha všech gurmetů, a to hlavně díky uzeninám. Například...

Bazalka jako afrodiziakum. Co ještě dokáže letní koření?

28. srpna 2012

K létu patří svěží čerstvé koření, které je ideální k ochucování pokrmů a nápojů. My však známe i...

Poklady naší kuchyně ze Slezska: králík na černo, bigos či pirohy

22. srpna 2012

Míchají se tu prvky polské, pomořanské a východopruské regionální kuchyně. Což zní složitě, ale...

Poklady naší kuchyně: v Krkonoších a Podkrkonoší uzdravují polévky

15. srpna 2012

Před lety se v tomhle kraji usedlíci živili i ulovenými ptáky, takže se v neděli ve zdejších...

Poklady naší kuchyně: Slovácku vévodí moravský vrabec se zelím

7. srpna 2012

Pokud milujete jídlo a rádi poznáváte nové chutě, tuhle oblast na jihovýchodní Moravě byste si...