Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Vaříme polévky

Velká letní kuchařka: 100 nejoblíbenějších receptů našich kuchyní

23.6.2013  0:11
Celé léto budou od pondělí vycházet v magazínu Ona Dnes vystřihovací karty s recepty, které můžete sbírat a sestavit si tak vlastní kuchařku, kde bude vše, co potřebujete. Rodinné obědy i... 

Zkuste bulharskou baklavu, ovocný rýžový salát nebo polévku z jahod

15.6.2013  17:09
Zkuste něco, co jste ještě možná nikdy nejedli, anebo přinejmenším nevařili: bulharskou baklavu, řecký ovocný rýžový salát, francouzský slaný koláč nebo třeba českou jahodovou polévku. 

Dokážete živit rodinu za 30 Kč na osobu a den? Redaktorka to zkusila

30.5.2013  4:34
Napjaté rodinné rozpočty jsou pro mnoho lidí realitou. Nejhůř na tom jsou samoživitelky s malými dětmi a důchodci. A rodiny s více dětmi se musí vyrovnávat se stoupajícími náklady. "Vyzkoušela... 

Zdravé a chutné recepty na celý týden a hubnoucí jídelníček k tomu

18.5.2013  3:00
Chcete zhubnout? Připravili jsme pro vás týdenní jídelníček, u jednoho jídla najdete vždy recept. Pondělí věnujeme jarní zelenině, úterý vitaminům, středeční recept využije nové brambory, ve... 

Pivo, víno, klobásky i chřest. Tak chutná jaro převlečené za léto

26.4.2013  1:00
Přelom dubna a května s sebou přináší nejen skoro letní teploty, ale také spoustu gastronomických zážitků kolem dokola celé republiky. Vydejte se do Varnsdorfu na pivo, na jižní Moravu za vínem... 

Muži jsou horší než děti. Alespoň v tom, kolik sní ovoce a zeleniny

2.4.2013  11:42
Zatímco průměrný předškolák sní za týden dvanáct různých druhů ovoce a zeleniny, běžný muž si vystačí sotva s polovinou. Mnozí pánové jsou přitom v odmítání "zdravé výživy" tak důslední, že jim... 

Gastrotipy: víno, pivo, zabijačka i voňavý příslib Velikonoc

15.3.2013  1:00
Jaro už se blíží, i když zatím velmi opatrně. Kdo se na něj těší, může ho zatím ochutnat v tekuté, pečené, vařené, sladké i slané formě. Třeba na staročeském jarmarku v Toulcově dvoře v Praze,... 

Česnečka, soljanka a další poctivé polévky, které zahřejí a posilní

2.3.2013  3:00
Když je chladno, nic vás tak nezahřeje jako pořádná polévka. Chřipkou oslabenému tělu dodá energii, dostane vás na nohy po náročném večírku a po celodenním shonu je vhodná jako teplá večeře. Tak... 

Valentýnské menu: Amorův šíp, karotkové pohlazení i tiramisu

13.2.2013  2:21
Říká se, že láska prochází žaludkem, a tak na Valentýna nenechte nic náhodě a naservírujte své lásce romantické menu od polévky po dezert. Inspiraci pro vás připravil šéfkuchař pražské... 

Anketa: Jak se známé ženy udržují fit? Tancem i sexem

6.2.2013  1:00
Nevěřte řečem modelek o neschopnosti přibrat navzdory permanentním hříchům. Dietní prohřešky se na většině z nás projeví záhy. Bez omezení a pohybu to prostě nejde. Co dělají pro svou postavu... 

Sladké masopustní mámení s vůní skořice a chutí domácích povidel

2.2.2013  1:23
K pravému masopustu nepatří jen veselé masky a všeobecné veselí, ale především poctivé jídlo. Kromě jitrniček, jelítek, bůčků, paštik a dalších masitých specialit si naši předkové v této hodům... 

Kam za dobrým jídlem? Na masopust, do Beskyd nebo do karnevalové Prahy

1.2.2013  10:15
Začátek února je tradičně spjatý s dobou masopustů a maškarních rejů, kde o dobré jídlo a pití není nikdy nouze. Ať už se vydáte na noblesní pražský Carnevale nebo na vesnický masopust v... 

Jak léčit chřipku

29.1.2013  10:15
Ležet a spát, to jsou hlavní rady pro ty, kteří onemocněli chřipkou. Důležitý je také dostatek tekutin. Pokud máte opravdovou chřipku a vyděsí vás, že je vám opravdu na umření, může vás uklidnit... 

Máte alergii na mléko? Zkuste svíčkovou trochu jinak

26.1.2013  1:00
Mléko je přirozenou součástí našeho jídelníčku, ale stále více dospělých i dětí má problémy s mléčnou bílkovinou. Ani oni si však nemusejí odepřít třeba oblíbenou svíčkovou nebo smetanový... 

Nákupní seznam na sobotní dietní jídla podle Zdravé kuchařky MF DNES

24.1.2013  1:00
Po celý leden vás při vaší cestě za hubnutím i zdravějším stravováním provází praktické karty s recepty, jež vycházejí každý den v MF DNES a ze kterých si můžete sestavit Zdravou kuchařku. Tuto... 

Bláznivé diety ničí vaše tělo. Reklamu jim dělají celebrity

19.1.2013  4:00
Přiznejte se, že když čtete článek o dietě, pořád doufáte v zázrak. Že někdo přijde s tím, jak zhubnout bezbolestně. Nedočkáte se ani teď, ale něco vás naučíme - rozeznávat rozumné návody na... 

Uvařte si v sobotu oběd podle Zdravé kuchařky. Bude maso i zmrzlina

17.1.2013  1:00
Ještě dva týdny se budete na stránkách MF DNES setkávat s praktickými kartami s chutnými a lehkými recepty. Tuto sobotu si podle Zdravé kuchařky můžete uvařit rodinný oběd sestávající z čínské... 

Zkuste ga kari, polévku pho bo či rendang podle šéfkuchaře SaSaZu

15.1.2013  3:00
Asijská kuchyně má snad tisíce chutí, kvůli kterým ji zbožňují nejen gurmáni, ale i obyčejní jedlíci na celém světě. Jídlu z východu propadl i izraelský šéfkuchař Šahaf Šabtaj, který přes čtyři... 

Uvařte si v sobotu podle Zdravé kuchařky. Zde je nákupní seznam

10.1.2013  0:01
Zajímáte-li se o vaření a navíc chcete v lednu shodit nějaké to kilo, určitě už jste zaznamenali projekt Zdravá kuchařka, v rámci kterého každý den vychází s deníkem Mladá fronta DNES karta s... 

Uvařte v sobotu podle Zdravé kuchařky MF DNES. Zde je nákupní seznam

3.1.2013  0:00
Až do konce ledna vychází v MF DNES zdarma Zdravá kuchařka s 66 recepty na sladká i slaná jídla pro celou rodinu, která jsou chutná a navíc s nimi můžete zhubnout. Přinášíme vám nákupní seznam... 

ANKETA: Co byste dělali poslední den před koncem světa?

20.12.2012  0:38
Podle výpočtů Mayů má už zítra nastat apokalypsa. Jedenadvacátého prosince nás prý čeká konec světa. My v redakci každopádně děláme jakoby nic a chystáme pro vás články i na dny příští. Pro... 

Tradiční české vánoční menu, jak ho servírovaly naše babičky

20.12.2012  0:00
Klasické štědrovečerní menu už se dnes tolik nenosí. Kapra mnoho z nás nahrazuje řízkem, rybí polévku hrachovkou a místo štrúdlu si dáváme tiramisu. Pojďme se teď zase vrátit v čase za... 

Avokádový, čufový nebo arašídový? Jak využít méně známé oleje

4.12.2012  1:36
V českých domácnostech hrají rostlinné oleje stále dominantnější roli a v teplé i studené kuchyni stále častěji nahrazují dříve tolik oblíbené máslo nebo sádlo. Co ale vyzkoušet také něco méně... 

Děti a jídlo: Švédsko sladkosti jen v sobotu, Itálie moře zeleniny

30.11.2012  4:51
Kdo z vás žije rodinným životem a musí denně stíhat práci, aktivity dětí i nákupy, ten ví, jak je těžké při tom všem ještě zajistit potomkům zdravé, vyvážené a pestré stravování. Zajímalo nás,... 

Víkendové adventní tipy nejen pro děti: vánoční trhy, betlém i čerti

30.11.2012  0:22
O víkendu se poprvé rozsvítí vánoční stromy na mnoha náměstích a do ulic vstoupí advent s tradičními vánočními trhy. V Brně vás navíc pozvou na největší mechanický betlém na Moravě a v Lomnici... 

Hromada masa, chlad a slivovice. Jak to vypadá na domácí zabijačce

25.11.2012  13:02
Neopakovatelnou atmosféru domácí zabijačky v Hřivínově Újezdu na pomezí Valašska a Slovácka zažil redaktor MF DNES. Byl to rituál, ale taky pořádná dřina pro Josefa Kudláče a jeho pomocníky. 

Dýně s kuskusem a mletým masem, jako pomazánka, polévka nebo dezert

3.11.2012  6:46
Rozzařte si pošmourný podzim oranžovou až žlutou barvou dýňových jídel, která vám vykompenzuje chybějící slunce. Z dýní připravíte cokoliv, od polévky přes hlavní jídlo až po sladký dezert. 

Dýně, zvěřina, zabijačka i různé druhy piva. Tak chutná pravý podzim

26.10.2012  0:41
Když je venku sychravo, nezbývá než si zvednout náladu něčím dobrým. A právě teď je ta správná doba na dobroty ze zabijačky, posvícenské koláče, zvěřinové či dýňové speciality nebo třeba nějaké... 

Eva Herzigová: Kluci jsou můj domov, ale přála bych si ještě holčičku

Exkluzivně 18.10.2012  3:03
"Je to strašný, ale dopadne to dobře," usmála se prorocky Eva Herzigová, rodačka z Litvínova, na otázku OnaDnes.cz, zda sledovala vítězství KSČM v krajských volbách v Ústeckém kraji. Právě touha... 

Jako vůl se necítím, vzkazuje Čechům moderátorka Emma Smetana

1.10.2012  4:47
Půvabná moderátorka Emma Smetana se ve svých 24 letech pyšní až neuvěřitelným životopisem: kromě češtiny se domluví dalšími pěti jazyky, stačila vystudovat dvě vysoké školy v Paříži a v Berlíně.... 

Jak snížit vysoký krevní tlak? Začněte sportem a změnou jídelníčku

29.9.2012  1:00
Normální hodnota krevního tlaku u dospělého člověka by měla být 120/80. Krevní tlak se ale s věkem zvyšuje a nejvíce u lidí, kteří kouří a mají nadváhu. Jak snížit krevní tlak? Začít můžete... 

Víkendové chutě Česka: Vydejte se za jablky, cibulí nebo vínem

14.9.2012  2:48
Zářijové víkendy ještě slibují příjemné babí léto, a tak určitě neseďte doma a vydejte se na výlet. Máte-li navíc rádi dobré jídlo a pití, nasměrujte své kroky nebo svůj automobil do míst, kde... 

Zázrak z moře: řasy jsou nejzdravější zeleninou

12.9.2012  2:00
Mořské řasy jsou výbornou potravinou už pro svůj mořský původ. Jsou pomalu rostoucí zeleninou na mořském dně, jsou ohebné a pružné a tyto vlastnosti mohou předat i našemu tělu. Obsahují až... 

Česnek, čokoláda, rajčata. Jaké potraviny vám prodlouží život?

11.9.2012  2:29
Kdo by nechtěl žít do sta let a zůstat přitom zdravý a plný života? I když některé věci jen těžko ovlivníte, své zdraví a délku života máte z velké části ve svých rukách. Nové vědecké studie a... 

Poklady naší kuchyně: v posledním dílu ochutnáte Prahu a střední Čechy

29.8.2012  0:07
Matka českých měst bývala oázou pro břicha všech gurmetů, a to hlavně díky uzeninám. Například pražskou šunku znají daleko za hranicemi Česka. Poslední díl naší regionální kuchařky zakončíme v... 

Bazalka jako afrodiziakum. Co ještě dokáže letní koření?

28.8.2012  0:00
K létu patří svěží čerstvé koření, které je ideální k ochucování pokrmů a nápojů. My však známe i jeho léčivé stránky. Bylinky jsou zásobárnou cenných látek, podporují vylučování žaludečních... 




mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.