Vaříme polévky

VIDEO: Milovník polévek ukradl stovky kostek bujonu. Hledá ho policie

Zloděj ukradl v karvinském marketu 77 kostek bujónu
9. prosince 2014

Velmi neobvyklý lup si vybral zatím neznámý zloděj v Karviné. Společně s kumpánem přišli před...

Upečte si dietního králíka na kořenové zelenině a získejte kuchařku

Králík s kořenovou zeleninou
7. prosince 2014

Kateřina s Lindou v Herbáři České televize opět připravují chutná jídla, která mají pozitivní vliv...

Ondra a Verunka už mi umřeli, o život Adámka bojuji, zoufá si maminka

Jana Karešová se synem Adamem
1. prosince 2014

Životní příběh rodiny Karešových je jen pro otrlé. Když už si myslíte, že si rakovina vzala své,...

Pocuchané nervy uklidní šafrán. Zkuste ho ve vaječňáku i rizotu

Kateřina s Lindou si prohlížejí blizny šafránu
23. listopadu 2014

Linda Rybová s Kateřinou Winterovou se v dalším díle Herbáře rozhodnou uklidnit si s pomocí bylinek...

Těhotenský deník: ve třetím trimestru mě zachraňují bylinky a padesátnice

Ilustrační snímek
18. listopadu 2014

Třetí trimestr je nekonečný jako čekání na hlavní chod v restauraci. Už jste si dali polévku a...

Čtenářský recept: Bílá fazolová polévka

Bílá fazolová polévka
14. listopadu 2014

Polévku servírujeme do velkých, nejlépe nahřátých misek, ozdobenou vypečenými plátky slaniny a na...

Jste polívkoví? Vyzkoušejte polévky z ráje podle Kateřiny a Lindy a vyhrajte

9. listopadu 2014

Češi polévky milují a nedají na ně dopustit, obzvlášť pokud se venku žení všichni čerti....

Vývar ze sušeného tuňáka není nijak složitý. Sestavte si vánoční menu

4. listopadu 2014

Samotná polévka by vás samozřejmě nevytrhla, berte ji jako prvního chod celého japonského menu,...

Sedm nejslavnějších polévek světa. Nejlepší česká mezi nimi není

9. října 2014

Téměř každý národ Evropy má legendární polévku. V Rusku vládne boršč, Francouzi milují bujabézu,...

Hitlera zaskočila masová polévka, německého poručíka statečný starosta

aktualizováno  1. října 2014

Exkluzivně Před 76 lety, 1.10.1938 přesně ve 14:00, začalo obsazování Sudet německou armádou. Tehdy Hitler...

Pirohy a tvarohový dezert vám zachutnají, i když nemáte polskou krev

20. září 2014

Zaměstnanci Polského institutu zalovili v rodinných kuchařkách a podělili se s námi o své osvědčené...

Oslabené vlasy po létě? Máme pět tipů, jak je vrátit do formy

18. září 2014

My o dovolené obvykle odpočíváme, ale naše vlasy ne. Slunce, mořská sůl, sport, chlorovaná voda v...

Vepřová kůžička je dobrota, říká majitelka Muzea gastronomie

7. září 2014

Její otec byl uznávaný znalec gastronomie, matka psala kuchařky. Není tedy divu, že rodiče...

O víkendu vyberte dětem koníčka nebo čtyřnohého miláčka

5. září 2014

Pokud má vaše dítě energie na rozdávání, je na čase mu vybrat vhodné volnočasové aktivity na jedné...

Rady Zdeňka Pohlreicha: jak napravit katastrofy při vaření

31. srpna 2014

… a za stálého míchání lijeme do záchodu. Tuhle situaci nejspíš zažil každý, kdo se občas motá v...

Snídaně šampionů. Ve které zemi se po ránu nejlépe hoduje?

10. srpna 2014

Typická snídaně se národ od národu diametrálně liší. Někde se jí polévka, jinde sušené ryby s...

Bulharská kuchyně není jen čevapčiči

3. srpna 2014

Tahle kuchyně nezní tak sexy jako řecká či francouzská. Ale zbavte se předsudků, protože bulharská...

Španělská jídla jsou na léto ideální

27. července 2014

Ve španělské kuchyni se odráží mix mnoha kultur, které na území země v minulosti žily. Určit jediné...

Chuť umami zvyšuje pocit nasycení a pomáhá hubnout

24. července 2014

Člověk rozlišuje svým jazykem čtyři základní chuti. Sladkou, slanou, kyselou a hořkou. To se učí po...

Bezdomovec v Praze udeřil ženu ve frontě na polévku, musela do nemocnice

24. července 2014

Strážníci řešili v úterý večer potyčku na Senovážném náměstí v centru Prahy. Bezdomovec zde napadl...

Ochutnejte Itálii: Tiramisu, Minestrone a těstoviny arrabiata

13. července 2014

I když jste letos o dovolené dali přednost českým luhům a hájům, nevadí. Itálii si přivoláte chutí...

Upečte si farmářské kuře, jahodový tart a jogurtový flan

5. července 2014

Uvařte si menu inspirované českou i francouzskou kuchyní, ve kterém můžete využít čerstvé letní...

Jíte málo ryb? Jednoduchý oběd či večeři z nich vykouzlíte za pár minut

3. května 2014

Podle výživových specialistů bychom měli rybu jíst alespoň dvakrát týdně. S následujícími recepty...

Jak správně obědvat? Rady pro hubnoucí, děti i dospělé

25. dubna 2014

Oběd je podobně jako snídaně ideální v tom, že nemusíme až tak věnovat pozornost vhodným či méně...

Týdenní detoxikační kúra: vyzkoušejte náš jídelníček

5. dubna 2014

Detoxikační týden máme v redakci za sebou a jsme spokojené. I proto jsme se rozhodly s vámi podělit...

Redaktor v mateřské školce: Učil bych tu, ale za dvojnásobný plat

22. března 2014

Tři dny jsem dělal práci, která mužům obvykle nenáleží. Učitele v mateřské škole. Pondělí bylo...

Nadopujte se céčkem, zkuste mandarinkovou kuřecí polévku

9. března 2014

Vedle konzumace čerstvých plodů, které vám zajistí dodávku vitaminu C, si můžete šťavnaté citrusy...

Upečte si koláčky s lesním ovocem a další dobroty z celozrnné mouky

1. března 2014

Naši předkové věděli, proč jedí "vdolky z bílé mouky jenom jednou za týden". Jednak byla bílá mouka...

O víkendu přijede pouť. Bavte se na matějské, masopustu nebo při zpěvu

28. února 2014

Pokud jste letos ještě nenavštívili masopust, je nejvyšší čas. A pokud vám koblihy a masky již...

První kuchařská pomoc: zachraňte přesolenou omáčku i spálené kuře

15. února 2014

Zkažené vaření mnohdy končí onou známou větou ze starého vtipu: "A za stálého míchání vyléváme do...

Za polévku platíte podle teploty. V mrazech restaurace v USA platí vám

30. ledna 2014

Čím je větší zima, tím méně zaplatíte za polévku. A pokud jsou opravdu tuhé mrazy, zaplatí...