Vaříme polévky

V Mimoni jako u moře, koupaliště s řasami může vystřídat slaná voda

6. srpna 2019  6:26

Třebaže voda v mimoňském koupališti na Českolipsku je podle hygieniků té nejvyšší kvality, nikdo se...

Lilkové recepty: řecká musaka, grilované rolky i zahradnická polévka

3. srpna 2019

Cuketu do svého letního repertoáru zakomponoval už snad každý, ovšem s lilkem se to má tak, že se...

Lázeňské procedury, které musíte zkusit. Masáž hady i koupel v polévce

18. července 2019

Hadí masáž, maska z býčího spermatu nebo koupel v polévce. To všechno si dnes můžete dopřát v...

Zapomeňte na kávu i pivo a nebojte se přepití. 6 pravidel pro horké dny

30. června 2019

Vysoké venkovní teploty a horečná pracovní aktivita před dovolenou – není divu, že si během dne ani...

RECEPT DNE: Gazpacho

30. června 2019

Tato oblíbená a osvěžující polévka je v parném létě ideálním obědem či večeří. Vyzkoušejte náš...

Na dovolené nevařte. Otestovali jsme pro vás hotová jídla na cesty

27. června 2019

Ačkoliv u mnoha rodin to v létě vyhrávají zájezdy s all inclusive nebo aspoň polopenzí, stále je tu...

RECEPT DNE: Rajčatová polévka s cizrnou

26. června 2019

Nemáte v teple chuť na vydatnou večeři? Uvařte si podle našeho receptu rychlou rajčatovou polévku s...

RECEPT DNE: Polévka ze sladkých brambor s avokádem

11. června 2019

Sladké brambory neboli batáty patří k nejvýživnějším druhům zeleniny vůbec. Obsahují velké množství...

RECEPT DNE: Kuřecí polévka s divokou rýží, zázvorem a špenátem

7. června 2019

Milujete polévky? Pak rozhodně stojí za vyzkoušení recept na kuřecí polévku s divokou rýží,...

Jedna minuta, jedna malina. Britové postavili robota na sběr plodů

30. května 2019  18:30

Chvěje se a váhá jako batole, které se snaží jíst polévku, aniž by bryndalo - první robot na světě,...

RECEPT DNE: Cuketová polévka s krutony

27. května 2019

Skvěle zasytí a navíc je rychle hotová. Připravte k dnešní večeři výbornou cuketovou polévku s...

RECEPT DNE: Studená polévka z jahod a rebarbory

21. května 2019

Jahody a rebarbora jsou skvělá kombinace. A když si z nich uděláte osvěžující studenou polévku,...

Na šumavském Březníku si turisté dají pivo i polévku. Hájenku otevřou

10. května 2019  8:31

V letní sezoně bude opět otevřené občerstvení na Březníku. Majitel hájenky, Správa NP Šumava, ale...

KVÍZ: Jak zvládáte základní postupy v kuchyni při každodenním vaření?

26. dubna 2019

Jak se připravuje jíška, jak dlouho se musí omáčka nebo polévka provařit po zahuštění, jakým...

Užijte si plevel na talíři, do kuchyně patří pampelišky, pelyněk i kopřivy

23. dubna 2019

Autorka následujících jarních receptů je opravdovou kytkožroutkou, která pro chuťové vyladění svých...

Nemoci, řídká polévka, vši. Stoletá žena vzpomíná na lágr ve Svatavě

17. dubna 2019  7:10

Hladu, nemocem, vyčerpávající práci a nelidskému zacházení čelily ženy v koncentračním táboře...

Medvědí česnek je vítačem jara. Dejte ho do polévky, pesta i pomazánky

30. března 2019

Je jemnější než klasický česnek, ale nádherně dochutí každé vaše jarní menu. Natrhejte si medvědí...

Ochutnejte Česko. Nejlepší tradiční polévky nejen ze Šumavy či Krkonoš

9. března 2019

Ať se vydáte do kteréhokoliv koutu naší krásné země, všude dostanete talíř poctivou polévku, která...

Nechte se svést exotickou chutí asijských polévek, které zvládne každý

23. února 2019

Milovníci orientálních vůní, neobvyklých ingrediencí a více či méně pálivých chutí, máme něco...

RECEPT DNE: Pravá gulášová polévka

16. února 2019,  aktualizováno  31.3 14:35

Poctivou gulášovou polévku můžete podávat jako hlavní chod.

Jezte méně masa, vyzývá lidi organizátorka vegetariánské zabijačky

19. ledna 2019  19:20

Tatarák z pohanky, prejt z fazolek adzuki, škvarková pomazánka bez škvarků i falešná zabijačková...

Polévky, které zasytí a zastanou hlavní chod. S fazolemi, hlívou i masem

19. ledna 2019

Nemusí být jen jedna součást menu, ale i právoplatný oběd nebo večeře. Společně s čerstvým pečivem...

Vaříme s Gwyneth Paltrowovou: vyzkoušejte netradiční salát i polévku

12. ledna 2019

V dnešní uspěchané době se málokdo dovede zastavit a na pár hodin zapomenout na pracovní...

Ředitel Epicu Tim Sweeney je bohatší než Gabe Newell, může za to Fortnite

Tim Sweeney, spoluzakladatel Epic Games
9. ledna 2019  15:32

Magazín Blooberg zařadil zakladatele firmy Epic Games na 196. místo žebříčku nejbohatších lidí...

Vyprošťováky, které vás po divoké noci nakopnou do nového roku

1. ledna 2019

Silvestrovská noc bude možná dlouhá a zábavná, ale první novoroční ráno může být hodně bolavé a...

Sejkory, kyselo i hubník. V Krkonoších se lidová strava drží a vyvíjí

29. prosince 2018  8:15

Zatímco většina zvyků horalů v Krkonoších už dávno zanikla, tamní lidové pokrmy se stále drží v...

Silvestrovské jednohubky a novoroční jídelní tradice

29. prosince 2018

Za dveřmi je oslava nového roku. A co by to bylo za slávu, kdyby nebylo co zobat k vínu nebo jinému...

Kromě vánoční polévky letos primátor Hřib rozdával také houbového kubu

23. prosince 2018  11:44,  aktualizováno  13:11

Tisíce porcí vánoční rybí polévky i houbového kuby v neděli před Štědrým dnem na Staroměstském...

Kapra naporcujete rychle a jednoduše. A ještě zbude dost na polévku

23. prosince 2018

Řízek z kapra patří ke každoroční vánoční tradici. V kuchyni patří k největším problémům, jak si s...

Prvorepublikové vánoční menu. Hodujte na Štědrý den jako naši pradědové

21. prosince 2018

Na svátečním stole se ve většině českých rodin už po desetiletí objevuje především rybí polévka a...

Pohlreich: Batáty prý vyhlazují vrásky. Měl bych je začít brát denně

10. prosince 2018

Pohlreich miluje polévky, které považuje doslova za poklad. V dalším dílu Teď vaší Šéf! připravil k...

Pohlreich ukázal, jak i z nenáviděných fazolí uděláte atraktivní polévku

3. prosince 2018,  aktualizováno 

Zeptejte se dětí, zda můžete uvařit něco z fazolí. Odpovědí vám bude jen nesouhlasné mručení....

Blesková večeře. Pohlreich uvařil polévku z kukuřice a papriky

19. listopadu 2018

Zdeněk Pohlreich ve svém pořadu Teď vaří Šéf! zkouší převést na televizní obrazovku, jak se...

Zbytky z kuchyně nevyhazujte. Proměňte je v exkluzivní hostinu

16. listopadu 2018

Tvrdý chleba, oschlý kousek sýra, pečené maso, které se zdá být tak leda pro kočku. Vyhazování...

RECEPT DNE: Jihočeská kulajda

15. listopadu 2018,  aktualizováno  26.3 13:59

Začíná polévková sezona. Nic totiž nezahřeje líp než talíř horké bramboračky či poctivého vývaru.

Pohlreich přesvědčí i dýňové odpírače. Rychlá polévka z jednoho hrnce

12. listopadu 2018

Ve třetím pokračování pořadu Teď vaří šéf!, kde Zdeněk Pohlreich ukazuje light recepty pro celý...

Poradny