Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Vaříme polévky

Upečte si farmářské kuře, jahodový tart a jogurtový flan

5.7.2014  3:50
Uvařte si menu inspirované českou i francouzskou kuchyní, ve kterém můžete využít čerstvé letní ovoce a zeleninu. Hráškový krém povýšíte jednoduchým jogurtovým flanem, kuře zase zázvorovou... 

Jíte málo ryb? Jednoduchý oběd či večeři z nich vykouzlíte za pár minut

3.5.2014  1:04
Podle výživových specialistů bychom měli rybu jíst alespoň dvakrát týdně. S následujícími recepty uděláte něco pro své zdraví a zároveň ušetříte čas v kuchyni. 

Jak správně obědvat? Rady pro hubnoucí, děti i dospělé

25.4.2014  0:00
Oběd je podobně jako snídaně ideální v tom, že nemusíme až tak věnovat pozornost vhodným či méně vhodným potravinám. Stále totiž zbývá dost času, kdy organismus přijatou energii využije. Proto i... 

Týdenní detoxikační kúra: vyzkoušejte náš jídelníček

5.4.2014  0:00
Detoxikační týden máme v redakci za sebou a jsme spokojené. I proto jsme se rozhodly s vámi podělit o celý náš jídelníček, který můžete vyzkoušet. Jen je třeba dodržovat přesně určené porce,... 

Redaktor v mateřské školce: Učil bych tu, ale za dvojnásobný plat

22.3.2014  0:34
Tři dny jsem dělal práci, která mužům obvykle nenáleží. Učitele v mateřské škole. Pondělí bylo hezké, v úterý jsem pocítil únavový syndrom, k němuž se ve středu přidala migréna. O výplatu jsem... 

Nadopujte se céčkem, zkuste mandarinkovou kuřecí polévku

9.3.2014  0:05
Vedle konzumace čerstvých plodů, které vám zajistí dodávku vitaminu C, si můžete šťavnaté citrusy užít i v teplých jídlech. Vařením se sice céčko částečně ničí, ale chuť zůstává a o tu jde také.... 

Upečte si koláčky s lesním ovocem a další dobroty z celozrnné mouky

1.3.2014  0:55
Naši předkové věděli, proč jedí "vdolky z bílé mouky jenom jednou za týden". Jednak byla bílá mouka drahá, a také po ní rostlo břicho a zadek, který se při práci na poli dost nehodil. My se... 

O víkendu přijede pouť. Bavte se na matějské, masopustu nebo při zpěvu

28.2.2014  0:50
Pokud jste letos ještě nenavštívili masopust, je nejvyšší čas. A pokud vám koblihy a masky již lezou krkem, vydejte se s dětmi na pouť, na zámek, do divadla nebo na zápas basketbalových es. A... 

První kuchařská pomoc: zachraňte přesolenou omáčku i spálené kuře

15.2.2014  3:15
Zkažené vaření mnohdy končí onou známou větou ze starého vtipu: "A za stálého míchání vyléváme do záchodu." V některých případech to ale není nutné a jídlo ani vaše snaha nemusí skončit nadarmo... 

Závislých na vodě přibývá. Je pitný režim podvod?

19.1.2014  0:00
Na světě je nový výraz: aquaholik. Možná se týká vás, určitě někoho z vašeho okolí. Tato závislost postihuje lidi, kteří se snaží vypít co nejvíc vody, protože věří, že to zdraví prospívá. "Je... 

Rodinný oběd: citronové kuře s česnekem, gulášovka a hrušky s medem

18.1.2014  1:08
Jíst zdravě neznamená vzdát se bohatství chutí, dokonce nemusíte oželet ani oblíbená jídla, jako je gulášová polévka. Uvařte si rodinný oběd podle Zdravé kuchařky MF DNES. Kartu se třemi recepty... 

Dietní rady: co jíst při hubnutí a jak odhalit triky obchodníků

17.1.2014  4:07
Už jste začali s hubnutím, ale stále si nevíte rady, jaké jíst potraviny. Seznamte se s další částí ze série stovky dietních rad, které uveřejňujeme každý týden během celého ledna. Tentokrát se... 

Silvestrovské menu: rýžové koule, lososová terina a banánové muffiny

31.12.2013  0:16
Silvestrovský večer je svátkem mlsalů. Klasikou jsou chlebíčky a jednohubky. V kombinaci chutí a surovin se v tento veselý den nemusíte omezovat. Překvapte přátele pochoutkami, které ještě... 

Odborníci radí, jak vařit levně a zdravě. Na kuřecí kůže zapomeňte

29.11.2013  0:00
Na internetu i v televizi se v poslední době objevují recepty na extra levné pokrmy, které vyjdou doslova na pár korun. Odborníci na zdravou výživu ale varují, že jídelníček z takových jídel... 

Přijďte za úlovky na Jarmark. Pro prodejce zbývá už jen 16 stolů

27.11.2013  14:21, aktualizováno  29.11 9:45
Vánoční i jubilejní 10. Jarmark OnaDnes.cz je už za deset dní. Kdo se nestihl zaregistrovat k prodeji, má ještě nyní šanci v druhém kole. Jako obvykle pro všechny chystáme bohatou tombolu i... 

Chcete mít čistou pleť? Změňte jídelníček. Pomáhá řepa i ořechy

25.11.2013  0:30
Zářivá, svěží a hladká pleť bez akné a černých teček - to je v lepším případě jen těžko dosažitelný výsledek složitých procedur, v horším pouhý výtvor fantazie a Photoshopu. Nebo ne? Kosmetika... 

Jak nejchutněji připravit rybu? Vyhrajte za rybí recept kuchařku

22.11.2013  1:45
Dita P. se v dalším díle vydá s otcem a bratrem na ryby. Uloveného candáta pošíruje a servíruje s máslovou pěnou. Jak nejraději chystáte rybu vy? Vyhrajte za svůj recept kuchařku, která byla... 

Čtenářský recept: Dýňové muffiny nebo koláč

21.11.2013  1:04
V originálu jsou to muffiny, ale já těsto častěji peču v pekáčku a hotový koláč krájím na kostky, takže se nenechte zmást.  

Mrkev a další potraviny pro povzbuzení spermií budoucího otce

13.11.2013  2:38
Nejen nastávající matka, ale i nastávající otec by měl dbát na jídelníček. Mezi nejvhodnější potraviny patří podle nejnovějšího amerického výzkumu mrkev a rajčata.  

Moderátorka Aneta Savarová: Jsem příznivcem alternativní medicíny

11.11.2013  0:09
Díky tomu, že moderátoři Událostí nesedí skryti za stolem, znají televizní diváci v celé republice nejen její tvář, ale i postavu. Aneta Savarová pro časopis Zdraví přiznala, že se řídí mottem:... 

Pomazánka povýší chleba na delikatesu. Vyhrajte za ni kuchařku

1.11.2013  1:08
V devátém díle seriálu České televize se Dita vydá s malým synovcem Ondřejem na chalupu. Pohostí ho také vajíčkovou pomazánkou. Pošlete nám svůj recept na pomazánku a vyhrajte kuchařku Deník... 

Užijte si o víkendu zabijačku či posvícení. A ve čtvrtek strašidla

25.10.2013  0:01
Prodloužený sváteční víkend je přímo nabitý akcemi pro milovníky jídla - chystá se zabijačka, foodfestival, vinobraní a slavnosti vepřového masa a dýní. Pondělí můžete strávit pohledem do... 

Co jsme pro vás pekly na Jarmark: slané muffiny, šátečky i koláče

23.10.2013  0:20
Také podeváté jsme pro vás napekly na sobotní Jarmark OnaDnes.cz. Naše dobroty jste mohli ochutnat v sobotu u stánku Nadace Terezy Maxové dětem a kdo chtěl, dobrovolně za ně přispěl do kasičky... 

Dýňová polévka, kterou jste si na Jarmarku OnaDnes.cz pochvalovali

22.10.2013  16:10
Vedle skvělých nákupů oblečení, bot, šperků a doplňků byla na Jarmarku k ochutnání také lahodná dýňová polévka Ivany Kristkové, maminky na mateřské, která si vařením a pečením příležitostně... 

Čtenářský recept: Houbová mlíkačka

3.10.2013  3:33
Polévku můžeme podávat s kopečkem zakysané smetany, která jí dodá ještě jemnější chuť.  

Pošlete recept na piknik a vyhrajte kuchařku Deník Dity P.

20.9.2013  2:13
Ve třetím díle kuchařské show Deník Dity P. probíhají přípravy na piknik. Jaké jídlo si nejlépe vychutnáte venku na dece? Pošlete nám svůj recept a vyhrajte kuchařku Deník Dity P., podle které... 

Čtenářský recept: Kuřecí pálivá kyselá polévka z Thajska

19.9.2013  7:00
Když jsme byli na dovolené v Thajsku, tak jsme si po prohýřené noci vždy dali k obědu tento kyselo-pálivý vývar. S ním opici zaručeně vypálíte z těla. Klíčem k podařené polévce je dosáhnout... 

Placentofágie: je libo placentu v polévce nebo v kapslích?

10.9.2013  10:02
Většina savců po porodu zkonzumuje svou placentu, pro nás je to ale dost nechutná představa. Přitom by měla být velmi výživná. Nyní se trend pojídání vlastní placenty šíří Amerikou i Evropou. 

Milujete omáčky? Vinná, papriková i béarnaise vám zachutnají

31.8.2013  0:01
Dobře uvařená omáčka má stejnou kouzelnou moc jako poctivá polévka. Vydobyde vám pověst skvělé kuchařky, vděčnost vašich hostů a udělá z kuchyně domov pro kohokoliv, kdo si sedne k talíři. 

Dieta podle modelek na vlastní kůži. Hladovka, nebo gurmánský zážitek?

30.8.2013  4:44
Diety modelek - pro mnohé šílené metody, jak udržet hubeňoučké dívenky ještě hubenější, a to za každou cenu. Vatové tampony namočené v džusu, jedno jablko denně, kostky ledu místo oběda, totální... 

Tlusté léto. Proč právě teď přibíráme stejně jako o Vánocích?

9.8.2013  1:05
Tenhle článek se vám nebude líbit, to hlásím rovnou. Začneme tím, že léto a zejména dovolená je po Vánocích druhým nejrizikovějším obdobím pro nabírání nadváhy. No, nikdo nám neslíbil, že život... 

Dovolená s prevítem: Co dělat, aby se z výletu nestalo peklo?

8.8.2013  2:30
Dítě v letadle modrá vzteky a nadechuje se k dalšímu záchvatu pláče, ostatní cestující se pohoršeně otáčejí. Takhle jste si dovolenou asi nepředstavovali. Ale vymysleli jste ji dobře? Někdy je... 

Připravte si brambory ve španělském, anglickém nebo francouzském stylu

3.8.2013  0:00
Připravovat jídla z brambor se naučíte hned po vaření čaje. Mají tu výhodu, že jsou jednoduchá a všeobecně oblíbená. Jediná možná zrada číhá ve špatně použitém varném typu.  

Kuřecí maso na tři způsoby: s kořenovou zeleninou, citronem a dipem

29.6.2013  0:00
Rychleji než kuřecí maso už připravíte jen ryby. Ale nejen proto je oblíbené. Také pro nejrůznější varianty masa na jednom zvířeti a hlavně pro neodolatelnou kůrčičku.  

Jak na příkrmy? Chce to trpělivost, bryndák a mixér

27.6.2013  0:05
Začínáte-li s příkrmy, čeká vás půl roku velkého experimentování, občasného sebezapření, nekonečného bryndání, zarputilého plivání, ale i nadšených reakcí vašeho dítěte. Poradíme vám, jak na to. 




mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.