Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Vaříme polévky

Chřest je opět tady! Zapečte ho, grilujte nebo dejte do polévky

chřest bílý a zelený
21. dubna 2018

Sezona této báječné a nedoceněné zeleniny právě začala, potrvá jen do června. Na nic nečekejte a...

Nejlepší jarní recepty, ve kterých využijete vejce natvrdo z koledy

Ilustrační snímek
3. dubna 2018

I letos to u vás doma probíhalo stejně. Malí i velcí muži se vrátili z mrskačky, sladkosti snědli...

Zamilujte se do batátů. Zkuste třeba polévku, voňavé kari nebo salát

Polévka z batátů a hrušek
10. března 2018

Vypadají trochu jako brambory, ale brambory to nejsou. Batáty jsou doma v tropech a subtropech a...

VIDEO: Poctivá gulášová polévka z hovězí kližky

Gulášová polévka
17. února 2018

VIDEO Gulášová polévka je dokonalé jídlo, které vás teď v zimě zasytí. Uspokojí vaše chuťové buňky a...

Extrémní gastronomie: bosintang je opravdu silný psí vývar

Mnozí Korejci se bosintangu nechtějí vzdát.
10. února 2018

Jen v samotném Soulu se kvůli masu zabijí dva miliony psů ročně. Je to především kvůli pokrmu...

Masopust je v plném proudu. Dejte si jitrnici nebo škvarkové šneky

Škvarkoví šneci
26. ledna 2018

Tento svátek se u nás slaví už od 13. století a ač je výsadou hlavně venkova a malých měst,...

Zázvor, pohanka a chilli. Ingredience, které vás v zimě zahřejí

Thajská polévka Tom Yum
20. ledna 2018

Pokud nepatříte k těm, kdo se radují,, že se konečně ochladilo, pak vám možná udělají radost...

Extrémní gastronomie: Krvavá tiết canh není žádná fádní pho

Sytě červenou barvu dává polévce čerstvá krev.
14. ledna 2018

Je to velmi sytý pokrm s velmi krutou přípravou a velmi specifické chuti. Nemůže za ni jen bazalka,...

Vydatné večeře z jednoho hrnce, které vám po lyžování dodají energii

13. ledna 2018

Není nic lepšího, než víkend na chalupě v horách, kdy celý den sjíždíte sjezdovky, touláte se...

Jako ve školní jídelně. Hlad na Dakaru zaženou těstoviny a sladké

11. ledna 2018

Peru (Od zpravodaje iDNES.cz) Během celého Dakaru se v zázemí pohybuje jen v rámci týmů téměř dva tisíce lidí. Největší stavbou v...

Extrémně proti kocovině: syrové ovčí oko, sušený býčí penis, hovězí krev

31. prosince 2017

Zavináč a dršťková polévka zní jako docela konvenční zbraně proti kocovině. Syrové ovčí oko, sušený...

Vánoční menu se obejde i bez kapra. Zkuste tresku podle šéfkuchaře

19. prosince 2017

VIDEO Rybí polévka, smažený kapr a bramborový salát – tak vypadá štědrovečerní večeře ve většině českých...

Štola, pirohy, řízek nebo kapustnica. Vánoční hvězdy našich sousedů

12. prosince 2017

Zatímco českou klasikou při štědrovečerní večeři je rybí polévka, smažený kapr s bramborovým...

Krysí polévkou proti kocovině. Mexická politička bojuje za tradiční pokrm

19. listopadu 2017

Léčí chřipku, navrací libido a pomáhá s kocovinou. Tedy alespoň podle místních. Polévka caldo de...

Zapečené večeře s květákem, brokolicí a italským krasavcem romanescem

14. listopadu 2017

Jedním z nejuniverzálnějších druhů zeleniny je květák. Hodí se do salátů, polévek i pomazánek, na...

Kulajda, kančí roláda i řezy hrk-hrk. Podzimní menu podle blogerky

14. října 2017

Ačkoli dnes jídlo miluje a je nejen jejím koníčkem, ale i povoláním, jako dítě se Andrea Motlíková...

Jedlé kaštany jsou podzimní delikatesa. Právě teď je jejich čas

10. října 2017

Určitě je znáte z vánočních a zimních trhů, kde si je kupujete pečené do kornoutu. Zkuste je však...

Dýně není jen na polévku. Zkuste třeba muffiny, chlebíček nebo kari

3. října 2017

Jedním z jasných signálů, že je tady podzim, jsou také zářivě oranžové buclaté plody dýní. Ty jsou...

Za stejnou cenu méně polévky. Může za to palmový tuk, brání se Vitana

26. září 2017

Pět ze sedmnácti oblíbených pytlíkových polévek Vitana se zmenšilo o čtvrtinu a z původního balení...

Pórková, s květákem i paprikou. Nejlepší podzimní polévky pro zahřátí

26. září 2017

Nejsychravější a zároveň nejmalebnější roční období už úřaduje nejen v kalendáři, ale také za okny,...

Z farmy přímo na stůl: nová kuchařka vás naučí milovat zeleninu

23. září 2017

Nemusíte být fanatickým přívržencem farmářských trhů, abyste zjistili, že nejlepší zelenina je ta...

Škubánky s mákem a jiné levné dobroty, které nám vařila babička

16. září 2017

Opravdové domácí jídlo, které člověka vrátí o desítky let zpátky a na které se mu sbíhají sliny už...

Mýty a fakta o zraku: mrkev nepomáhá, žloutek ano

8. září 2017

Všichni jsme slýchali, že musíme jíst mrkev v polévce, protože je dobrá na oči. Přitom ve...

Hovězí závitky bodovaly. Nejlepší školní oběd vaří kuchařky z Černčic

24. srpna 2017

VIDEO Kuchařky ze Základní a mateřské školy Petrohrad v Černčicích vyhrály klání o nejlepší školní oběd....

Rajčata nejsou jen na špagety a na pizzu. Co s červeným nadělením?

22. srpna 2017

Konec prázdnin je ve znamení dozrávajících červených plodů, které v sobě během slunečných dnů...

Rostou? Tak honem do lesa! Tyhle recepty užijete nejen na chalupě

19. srpna 2017

Uklidňující procházka lesem mnohdy vyústí ve sběračskou výpravu – zejména, když máte svoje tajná...

Nudle v ešusu i müsli tyčinky. Outdoorové recepty nejen na horskou túru

5. srpna 2017

Na přechodech hor i na celodenních výletech s dětmi se musí dobře a kvalitně jíst. A zdaleka se...

Bylinkové hody. Roláda s pestem, šalvějové ravioli a krém s koriandrem

17. června 2017

Kdy jindy si užívat zelené bohatství ze zahrady nebo truhlíku za oknem, než právě teď, když se to...

Sýrové menu podle šéfkuchaře: pravé italské rizoto i luxusní smažák

31. května 2017

VIDEO Kvalitní sýr dokáže jídlo povýšit, ale klidně být i jeho chutným základem. Následující menu...

Červená řepa, špenát, karotka. Barevné jarní polévky k obědu i večeři

23. května 2017

Jarní počasí se nám chvílemi převléká do letního hávu, ale období záplavy čerstvé domácí zeleniny...

Vytěžte ptáka na maximum. Z jednoho kuřete máte tři jídla a polévku

5. dubna 2017

Když si donesete z farmářského trhu pořádného kuřecího macka, nemusíte se cítit provinile, že stál...

V pražském bistru vaří kuchařky z ulice. Výdělek jim pomůže splácet dluhy

22. března 2017

Čočková polévka za 25 korun, špagety za 75 korun, mošty, zákusky i slané koláče - vše veganské....

Co možná nevíte o chlebu. A tři recepty pro ty, kterým doma ztvrdnul

14. března 2017

VIDEO Na celém světě je chléb základem jídelníčku a aktérem mnoha rituálů. I u nás vítáme hosty chlebem a...

Manželce vylil v restauraci na hlavu polévku, doma jí rozkopal televizi

7. března 2017

Napětí před rozvodem nezvládl šedesátiletý muž v Domažlicích. Své o sedmnáct let mladší manželce...

Čtyři rychlé večeře z brambor, které potěší chuťové buňky i zasytí

21. února 2017

Všední dny bývají někdy hektičtější, než bychom si přáli, a tak se občas stane, že cestou z práce...

Dršťky jsou lahůdka na celém světě. Se sýrem, zázvorem i telátky

21. února 2017

Legendární dršťková polévka podávaná snad ve všech nádražních restauracích Rakouska-Uherska sice...