Doporučujeme

Polévka z fazolových lusků s rýží

Na rozehřátém tuku lehce opečeme kousek slaniny. Přidáme jemně nakrájenou cibuli i česnek, fazolové lusky nakrájíme na 1-2 cm dlouhé kusy a vše dusíme pod poklicí do tmavě zeleného zabarvení lusků. Poté přidáme oloupané čtvrtky rajčat a společně ještě krátce podusíme. Směs zalijeme osolenou vodou a uvedeme do varu.

1 lžíce másla nebo rostlinného tuku
kousek slaniny
1 cibule
2 stroužky česneku
250g fazolových lusků
2 rajčata
1l vody
1,5 lžičky soli
3 lžíce rýže
1 lžička cukru
event. trochu soli a pepře k dochucení

Vysypeme rýži, ochutíme pepřem i cukrem a na mírném ohni vaříme přikryté asi minut. Před podáváním můžeme ještě dokořenit trochou soli a pepře.


  • Vybrali jsme pro Vás