Tapenáda z černých a zelených oliv
Pečiva vám doma zbylo dost, ale není zrovna nejčerstvější. Co na něj namazat? Třeba superrychlou pomazánku z oliv. Všechny suroviny určitě máte doma.
Ingredience.
- 1 konzerva černých nebo zelených vypeckovaných oliv
- 2 stroužky česneku
- 4 ančovičky
- 1 lžíce okapaných kaparů (nemusí být)
- 2-3 lžíce olivového oleje
- sůl
- citronová šťáva
- pečivo a olej na smažení
Pracovní postup:
- Olivy, vyloupané stroužky česneku, okapané kapary, olej a sůl vložíme do nádoby od elektrického sekáčku a rozsekáme na hrubší pastu. Podle chuti dosolíme nebo kápneme trochu citronové šťávy či oleje.
- Pečivo nakrájíme na plátky a opečeme na pánvi lehce vymazané olejem.
- Topinky a tapenádu servírujeme odděleně, nebo opečené pečivo pomazánkou potřeme a teprve pak podáváme.