Francouzský toast z vánočky
Vánočka už všem leze ušima a pomalu okorává v chlebníku? Dejte jí nový život a překvapte rodinné příslušníky lahodnou snídaní.
Ingredience:
- 1/2 ztvrdlé vánočky
- 2 vejce
- 100 ml smetany ke šlehání
- 2-3 lžíce moučkového cukru
- 1/2 lžičky mleté skořice
- 1-2 lžíce kávového likéru nebo tuzemáku
- máslo na smažení
- moučkový cukr na poprášení
Pracovní postup:
- Vánočku nakrájíme na silnější plátky.
- V misce rozšleháme vejce, přidáme smetanu, cukr, skořici a likér a prošleháme.
- Na pánvičce rozehřejeme trochu másla. V misce s vajíčkovou směsí rychle namočíme plátek vánočky a opékáme na mírném plameni z obou stran dozlatova.
- Opakujeme s ostatními plátky vánočky.
- Před podáváním tousty poprášíme moučkovým cukrem.