NA 4 PORCE
Příprava: 10 minut + 5 minut vaření
* 500 ml ovesného bionápoje (viz níže), například dm drogerie
* 20 ml javorového sirupu, nejlépe bio
* vanilkový biopudink (prodávají dm drogerie nebo bioprodejny)
* 4 lžíce sójové smetany v biokvalitě (Provamel)
* čerstvé, nejlépe domácí jahody nebo kvalitní jahodový džem (například Dalfour; nepochází z bioovoce, ale obejde se bez přidaného cukru)
* čerstvá meduňka či máta na ozdobu
1. Ovesný nápoj promíchejte s javorovým sirupem a dvě třetiny směsi dejte vařit. Ve zbylé části rozmíchejte pudink.
2. Když se mléko začíná vařit, přilijte pudink s mlékem a za stálého míchání vařte do zhoustnutí, 3–5 minut.
3. Nakonec přidejte sójovou smetanu, promíchejte a stáhněte z ohně.
4. Část jahod rozmačkejte a promíchejte s vychladlým krémem. Ozdobte jahodami a lístky bylinek.
OCHUTNEJTE TAKÉ Opojný pohár s malinami a bezinkovým sirupem |