Podzimní kuchařka

Pošlete nám recept do Podzimní kuchařky

Ilustrační snímek
18. srpna 2011

Máte doma zajímavý recept na jakékoliv vynikající jídlo z typicky podzimních surovin? Chystáme...

Celer, růžičková kapusta a šípky aneb listopad na vašem talíři

12. listopadu 2010  3:09

Za okny už to pěkně fouká, stromy jsou téměř bez listí a Vánoce vám pomalu koukají pod pokličku....

Na svatého Martina si dejte sklenku vína

11. listopadu 2010  8:56

Dnešní den, tedy 11. listopad, je spjat nejen se svátkem svatého Martina, který by k nám podle...

Dýně: podzimní klasika na pět způsobů

6. listopadu 2010  3:09

Neznámo proč tahle oranžová koule v české kuchyni stále ještě nezdomácněla. Přitom při vaření má...

Chcete ochutnat božskou manu? Jmenuje se kaki

5. listopadu 2010

Jasně oranžové exotické ovoce, které vypadá trochu jako přerostlé rajče, své místo v českém...

Lahodné podzimní nápoje z jablečného cideru zahřejí i osvěží

22. října 2010  3:19

Chystáte rodinnou oslavu, setkání s přáteli nebo romantický večer s partnerem? Pak určitě...

Ořechový říjen: recepty na slaná i sladká jídla s „lískáči“ i „vlašáky“

22. října 2010  1:02

Sezona oříšků právě začala. Dozrály vlašáky i lískové ořechy, ale nemusíte se držet jen klasicky...

Ochutnejte zelí a kapustu s masem a přijdete jim na chuť

15. října 2010  1:43

Jestli jste ještě nepřišli zeleným listům na chuť, vyzkoušejte je v kombinaci s masem... a možná...

Jablka, ořechy, dýně aneb říjen v kuchyni

9. října 2010  12:24

Není proč litovat, že léto už skončilo. Je tady přece období sklizně těch nejúžasnějších plodů,...

Zkuste brambory nasladko, nakyselo i naplacato

1. října 2010  1:07

Podzim a brambory k sobě neodmyslitelně patří. Vybavte si vůni pálené naťě a chuť pečených brambor...

Chcete čerstvé ovoce, zeleninu a další dobroty? Najděte si svůj Farmářský trh!

3. září 2010  3:02

Češi se znovu postavili do fronty. Tentokrát ale nečekají na mandarinky a banány z dalekých krajů,...

Nejlepší recepty ze zvěřiny: jelení hřbet nebo divoká kachna

24. října 2009

Zvěřina nepatří mezi nejlevnější masa, proto se pořád řadí mezi lahůdky, které si dopřáváme spíše...

Bohyně české kuchyně: přichází sezóna zvěřiny

23. října 2009

Zvěřina je delikatesa, která před sto lety patřila téměř do každé rodiny, se vrací na české stoly....

Vaše recepty a rady. Podzimní nádivka, domácí sádlo a další rodinné poklady

3. října 2009

Soutěžili jste s magazínem ONA DNES o Bohyni české kuchyně. Vítězné recepty jsme představili v...

Pečeme vepřové i srnčí. Moravský vrabec a srnčí kýta na víně

26. září 2009

Péct se dá v podstatě každé maso, a pokud k němu přidáte zeleninu, nemůžete nic pokazit. Vepřové...

Jalovcové zelí: podzimní pochoutka

10. září 2009  13:38

Podzim s sebou přináší i takové radosti, jako je třeba zelí za pár korun. Pochutnejte si na něm!

Učíme se nakládat okurky i jinou zeleninu

14. srpna 2009

Nakládané okurky byly u nás vždycky rodinným pokladem, o rychlokvaškách nemluvě. Do sladkokyselého...

Grilované jehněčí kotletky

4. března 2009

Ideálními chuťovými partnery jehněčího jsou česnek a rozmarýn. Citronová kůra a vícebarevný čerstvě...

Pečená martinská husa

14. listopadu 2008  10:16

Pečená husa zahajuje procesí zimních lahůdek, které prověřila tradice. Aby chutnala opravdu...

Bažant s krémovou houbovou omáčkou

7. listopadu 2008  11:22

Oslavte podzim tím nejlepším, co nabízí. Bažant s houbovou omáčkou, pórkem a rozinkami, to je přímo...

Podzimní kuchařka: naučíme vás připravovat zvěřinu

25. října 2008

Začíná sezona divočiny, přípravy masa se ale nemusíte bát – podle našich receptů se do srnčího...

Hustá polévka s houbami pro sychravé podzimní dny

29. září 2008

Zasmahnutí mouky spolu se zeleninou vám značně zrychlí přípravu a ušetří nádobí. Také kostky...

Chcete netradiční menu? Zkuste jej připravit z dýně

13. září 2008

Kuchařky i kuchaři na západ od našich hranic si tuhle velkou tykev nemohou vynachválit. Naučte se...

Co takhle dát si bažantí pečínku nebo paštiku z kachny?

28. října 2007

Zvěřina - to není jen daňčí, srnčí nebo kančí. Ochutnejte i další divočinu a vyzkoušejte třeba...

Hody ze zvěřiny uděláte i doma

27. října 2007

Nemusíte s flintou do lesa, a přesto si s námi pochutnáte na originálně připravené zvěřině s...

Sladké radosti a čatní z podzimního ovoce

21. října 2007

Podzimní ovoce můžete využít nejen na sladké džemy nebo kompoty. Zkuste z něj uvařit třeba indické...

Podzimní ovoce a maso? Skvělá kombinace!

20. října 2007

Na podzim přichází velká zahradní sklizeň. Našli jsme pro vás recepty na netradiční lahůdky. Třeba...

Poradny