Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Podzimní kuchařka

Přehlížený pašák zázvor. Skvělý je v marinádě i se skleněnými nudlemi

21.11.2017  0:00
Komu zima zalézá za nehty a pod košili, ten určitě ocení recepty, které ho najednou nasytí, zahřejí a ještě posílí imunitu. To všechno dovede jedna nenápadná ingredience. Zázvor vám bude chutnat... 

Horké nápoje, které prohřejí vaše podzimní odpoledne a večery

7.11.2017  0:06
Nenechte se rozházet tím, že se kvůli změně času dříve stmívá. Využijte delší večer k tomu, že si zabalíte nohy do měkoučké deky, otevřete si knížku nebo si pustíte pěkný film a k tomu si... 

Pořádně husté kaše podle Jany a Davida. Snídaně, která vás probere

4.11.2017  0:05
Ona byla herečka, on kameraman a před pár lety se potkali v práci. Zjistili, že je spolu baví snídat a že jejich kaše chutnají i ostatním. A tak se před čtyřmi lety postavili na vlastní nohy a... 

Barevné podzimní saláty, které potěší oko, nasytí i zahřejí

31.10.2017  0:00
Zatímco v létě si dopřáváme saláty pravidelně a daří se nám je propašovat na stůl i v případě, že kolem něj sedí jen sami masožrouti, v chladnějších dnech se do zeleniny tolik nehrneme. A to je... 

Pavouci, myši, čarodějnice. Halloweenská party nejen pro děti

28.10.2017  0:00
Blíží se konec října a s ním také období oblíbených halloweenských večírků, jež milují zejména děti, které tolik baví se bát. Až budete takovou party pořádat pro své potomky a jejich kamarády,... 

Jedlé kaštany jsou podzimní delikatesa. Právě teď je jejich čas

10.10.2017  0:00
Určitě je znáte z vánočních a zimních trhů, kde si je kupujete pečené do kornoutu. Zkuste je však zakomponovat častěji do jídelníčku. Kromě toho, že vám nabídnou neotřelou delikátní chuť, jsou... 

Víkendové pečení. Dejte si závin s mákem a švestkami, jablky či masem

7.10.2017  0:00
Stejně jako se teď za sychravých rán balíme do šál a kabátů, můžeme zavinout naše oblíbené podzimní ingredience do některého ze snadných a rychlých těst. Ať už použijete jablka, švestky nebo... 

Dýně není jen na polévku. Zkuste třeba muffiny, chlebíček nebo kari

3.10.2017  0:00
Jedním z jasných signálů, že je tady podzim, jsou také zářivě oranžové buclaté plody dýní. Ty jsou oblíbenou přísadou do husté zahřívací polévky, ale tuto zajímavou zeleninu můžete využít i při... 

Pórková, s květákem i paprikou. Nejlepší podzimní polévky pro zahřátí

26.9.2017  0:00
Nejsychravější a zároveň nejmalebnější roční období už úřaduje nejen v kalendáři, ale také za okny, takže je pravý čas na husté zeleninové polévky. Kromě toho, že na váš stůl přinesou půvabné... 

Z farmy přímo na stůl: nová kuchařka vás naučí milovat zeleninu

23.9.2017  0:01
Nemusíte být fanatickým přívržencem farmářských trhů, abyste zjistili, že nejlepší zelenina je ta lokální. Ať už máte tatínka, který se vyžívá v pěstování, malou zahrádku pro vlastní pokusy,... 

Šťavnatá cuketová buchta

23.8.2015  0:28
Každý den u nás najdete jeden letní recept. Nechte se inspirovat.  

Zapečená cuketa se slaninou

1.8.2015  0:04
Každý den u nás najdete jeden letní recept. Nechte se inspirovat.  

Báječnou indickou hostinu snadno zvládnete doma. I s plackami čapátí

16.7.2015  0:43
V horkých letních dnech můžete s důvěrou sáhnout po indické kuchyni, která vás zasytí a ještě osvěží skvělými kombinacemi chutí. Doma nebo při kempování udělejte chlebové placky čapátí, jejichž... 

Ruský boršč

15.7.2015  0:00
Každý den u nás najdete jeden letní recept. Nechte se inspirovat.  

Rybová s Winterovou pečou dezert z dýně. Pošlete váš recept a vyhrajte

19.10.2014  0:06
I Češi už propadli kouzlu dýní a jejich úžasné variability. Linda s Katkou připraví v dalším díle Herbáře úžasný dýňový dezert s vlašskými ořechy. Za váš recept obsahující podzimní oranžovou... 

Dýně s kuskusem a mletým masem, jako pomazánka, polévka nebo dezert

3.11.2012  6:46
Rozzařte si pošmourný podzim oranžovou až žlutou barvou dýňových jídel, která vám vykompenzuje chybějící slunce. Z dýní připravíte cokoliv, od polévky přes hlavní jídlo až po sladký dezert. 

Jak na zvěřinu? Šéfkuchaři vám poradí, co s jelenem nebo kancem

1.11.2012  0:36
Zvěřina je jedním z nejlákavějších symbolů podzimu. Je navíc nejen chutným zpestřením našeho jídelníčku, ale také je dietní a zdravá. Její příprava přitom není zdaleka tak složitá, jak by se... 

Dýně, zvěřina, zabijačka i různé druhy piva. Tak chutná pravý podzim

26.10.2012  0:41
Když je venku sychravo, nezbývá než si zvednout náladu něčím dobrým. A právě teď je ta správná doba na dobroty ze zabijačky, posvícenské koláče, zvěřinové či dýňové speciality nebo třeba nějaké... 

Švestky třikrát jinak: marinované, jako omáčka k masu i v perníku

6.10.2012  8:02
Jednou z nejbáječnějších chutí podzimu jsou švestky, slívy neboli kadlátka. Nejlepší jsou samozřejmě čerstvě utržené ze stromu, ale když se úroda vydaří, najdou spoustu využití v kuchyni. A to... 

Daňčí, mufloní, srnčí... Zkuste zvěřinu podle šéfkuchaře

23.11.2011  3:17
Máte v příbuzenstvu nimroda, ale nevíte, jak naložit s daňčím, srnčím nebo mufloním masem, které vám věnoval? Vyzkoušejte některý ze tří receptů, jež pro vás připravil šéfkuchař vyhlášené... 

Špagetová, máslová, muškátová, Hokkaidó. Vyberte si tu svou dýni

19.11.2011  1:48
Dýně se nehodí jen pro okrasu nebo halloweenskou výzdobu. Nejen na podzim se s ní můžeme vyřádit v kuchyni, kde oceníme její univerzálnost a zajímavý vzhled. Dýně totiž bere naši kuchyni útokem... 

Martinská husa, víno či biotrh. Kam za dobrým jídlem nejen o víkendu?

12.11.2011  3:47
Ještě než z našich kuchyní zavoní Vánoce vanilkou, skořicí a hřebíčkem, pojďme se vydat za mladým vínem, pěkně propečeným masem nebo třeba na trh biopotravin. Nejen majitelé mlsných jazýčků a... 

To bude divočina! Recepty na jídla ze zvěřiny

11.11.2011  0:54
Zvěřina je chuťově neobyčejné maso, o tom žádná. Ovšem ještě nedávno, pokud jste doma neměli nadšeného nimroda, sehnat ji byl husarský kousek. Naštěstí už je v řeznictvích a na trzích v sezoně k... 

Uvařte si podle podzimní kuchařky sestavené z vašich receptů

31.10.2011  2:35
Podzim je časem mlh, plískanic a dešťových přeháněk, takže není divu, že nás to táhne spíš do kuchyně než na procházku. Pro ty z vás, kteří rádi vaří (a jedí), jsme spolu s našimi čtenáři a... 

Kotlíkový mejdan: jídla, která připravíte v přírodě na ohni

28.10.2011  3:16
Letní grilování je za námi, ale není nutné vzdát se vaření venku. Inspiraci na jídla z kotlíku jsme převzali z Jižní Afriky. Recepty určené pro litinový kotlík, který tam vlastní skoro každá... 

Byli jste na farmářském trhu? Poradíme vám, co uvařit z nákupu

22.10.2011  11:43
Hlavní sezona farmářských trhů pomalu končí, a tak si užijte čerstvé ovoce, zeleninu, bylinky a další produkty českých zemědělců, dokud jsou k dostání. Pokud jste si právě donesli domů třeba... 

Dýňová polévka, pečínka se zelím a štrúdl aneb správná podzimní bašta

21.10.2011  1:14
Podzim nabízí hodně radostí a jídlo je asi největší z nich. Pojďte si s námi pochutnat na pečeních, dýňové polévce, jablečném štrúdlu a silném punči. Vše pod vedením zkušeného šéfkuchaře z... 

Zavařovat jde i bez cukru. Zkuste hrušková povidla se solí

15.10.2011  3:22
Odrazují vás od domácího zavařování ta kvanta cukru, která přijdou do každé sklenice? Použijte místo něj špetku soli. Sůl funguje jako konzervant a z ovoce vytáhne jeho přirozené sladké složky,...