Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Podzimní kuchařka

Přehlížený pašák zázvor. Skvělý je v marinádě i se skleněnými nudlemi

21.11.2017  0:00
Komu zima zalézá za nehty a pod košili, ten určitě ocení recepty, které ho najednou nasytí, zahřejí a ještě posílí imunitu. To všechno dovede jedna nenápadná ingredience. Zázvor vám bude chutnat...  celý článek

Horké nápoje, které prohřejí vaše podzimní odpoledne a večery

7.11.2017  0:06
Nenechte se rozházet tím, že se kvůli změně času dříve stmívá. Využijte delší večer k tomu, že si zabalíte nohy do měkoučké deky, otevřete si knížku nebo si pustíte pěkný film a k tomu si...  celý článek

Pořádně husté kaše podle Jany a Davida. Snídaně, která vás probere

4.11.2017  0:05
Ona byla herečka, on kameraman a před pár lety se potkali v práci. Zjistili, že je spolu baví snídat a že jejich kaše chutnají i ostatním. A tak se před čtyřmi lety postavili na vlastní nohy a...  celý článek

Barevné podzimní saláty, které potěší oko, nasytí i zahřejí

31.10.2017  0:00
Zatímco v létě si dopřáváme saláty pravidelně a daří se nám je propašovat na stůl i v případě, že kolem něj sedí jen sami masožrouti, v chladnějších dnech se do zeleniny tolik nehrneme. A to je...  celý článek

Pavouci, myši, čarodějnice. Halloweenská party nejen pro děti

28.10.2017  0:00
Blíží se konec října a s ním také období oblíbených halloweenských večírků, jež milují zejména děti, které tolik baví se bát. Až budete takovou party pořádat pro své potomky a jejich kamarády,...  celý článek

Jedlé kaštany jsou podzimní delikatesa. Právě teď je jejich čas

10.10.2017  0:00
Určitě je znáte z vánočních a zimních trhů, kde si je kupujete pečené do kornoutu. Zkuste je však zakomponovat častěji do jídelníčku. Kromě toho, že vám nabídnou neotřelou delikátní chuť, jsou...  celý článek

Víkendové pečení. Dejte si závin s mákem a švestkami, jablky či masem

7.10.2017  0:00
Stejně jako se teď za sychravých rán balíme do šál a kabátů, můžeme zavinout naše oblíbené podzimní ingredience do některého ze snadných a rychlých těst. Ať už použijete jablka, švestky nebo...  celý článek

Dýně není jen na polévku. Zkuste třeba muffiny, chlebíček nebo kari

3.10.2017  0:00
Jedním z jasných signálů, že je tady podzim, jsou také zářivě oranžové buclaté plody dýní. Ty jsou oblíbenou přísadou do husté zahřívací polévky, ale tuto zajímavou zeleninu můžete využít i při...  celý článek

Pórková, s květákem i paprikou. Nejlepší podzimní polévky pro zahřátí

26.9.2017  0:00
Nejsychravější a zároveň nejmalebnější roční období už úřaduje nejen v kalendáři, ale také za okny, takže je pravý čas na husté zeleninové polévky. Kromě toho, že na váš stůl přinesou půvabné...  celý článek

Z farmy přímo na stůl: nová kuchařka vás naučí milovat zeleninu

23.9.2017  0:01
Nemusíte být fanatickým přívržencem farmářských trhů, abyste zjistili, že nejlepší zelenina je ta lokální. Ať už máte tatínka, který se vyžívá v pěstování, malou zahrádku pro vlastní pokusy,...  celý článek

Šťavnatá cuketová buchta

23.8.2015  0:28
Každý den u nás najdete jeden letní recept. Nechte se inspirovat.   celý článek

Zapečená cuketa se slaninou

1.8.2015  0:04
Každý den u nás najdete jeden letní recept. Nechte se inspirovat.   celý článek

Báječnou indickou hostinu snadno zvládnete doma. I s plackami čapátí

16.7.2015  0:43
V horkých letních dnech můžete s důvěrou sáhnout po indické kuchyni, která vás zasytí a ještě osvěží skvělými kombinacemi chutí. Doma nebo při kempování udělejte chlebové placky čapátí, jejichž...  celý článek

Ruský boršč

15.7.2015  0:00
Každý den u nás najdete jeden letní recept. Nechte se inspirovat.   celý článek

Rybová s Winterovou pečou dezert z dýně. Pošlete váš recept a vyhrajte

19.10.2014  0:06
I Češi už propadli kouzlu dýní a jejich úžasné variability. Linda s Katkou připraví v dalším díle Herbáře úžasný dýňový dezert s vlašskými ořechy. Za váš recept obsahující podzimní oranžovou...  celý článek

Dýně s kuskusem a mletým masem, jako pomazánka, polévka nebo dezert

3.11.2012  6:46
Rozzařte si pošmourný podzim oranžovou až žlutou barvou dýňových jídel, která vám vykompenzuje chybějící slunce. Z dýní připravíte cokoliv, od polévky přes hlavní jídlo až po sladký dezert.  celý článek

Jak na zvěřinu? Šéfkuchaři vám poradí, co s jelenem nebo kancem

1.11.2012  0:36
Zvěřina je jedním z nejlákavějších symbolů podzimu. Je navíc nejen chutným zpestřením našeho jídelníčku, ale také je dietní a zdravá. Její příprava přitom není zdaleka tak složitá, jak by se...  celý článek

Dýně, zvěřina, zabijačka i různé druhy piva. Tak chutná pravý podzim

26.10.2012  0:41
Když je venku sychravo, nezbývá než si zvednout náladu něčím dobrým. A právě teď je ta správná doba na dobroty ze zabijačky, posvícenské koláče, zvěřinové či dýňové speciality nebo třeba nějaké...  celý článek

Švestky třikrát jinak: marinované, jako omáčka k masu i v perníku

6.10.2012  8:02
Jednou z nejbáječnějších chutí podzimu jsou švestky, slívy neboli kadlátka. Nejlepší jsou samozřejmě čerstvě utržené ze stromu, ale když se úroda vydaří, najdou spoustu využití v kuchyni. A to...  celý článek

Daňčí, mufloní, srnčí... Zkuste zvěřinu podle šéfkuchaře

23.11.2011  3:17
Máte v příbuzenstvu nimroda, ale nevíte, jak naložit s daňčím, srnčím nebo mufloním masem, které vám věnoval? Vyzkoušejte některý ze tří receptů, jež pro vás připravil šéfkuchař vyhlášené...  celý článek

Špagetová, máslová, muškátová, Hokkaidó. Vyberte si tu svou dýni

19.11.2011  1:48
Dýně se nehodí jen pro okrasu nebo halloweenskou výzdobu. Nejen na podzim se s ní můžeme vyřádit v kuchyni, kde oceníme její univerzálnost a zajímavý vzhled. Dýně totiž bere naši kuchyni útokem...  celý článek

Martinská husa, víno či biotrh. Kam za dobrým jídlem nejen o víkendu?

12.11.2011  3:47
Ještě než z našich kuchyní zavoní Vánoce vanilkou, skořicí a hřebíčkem, pojďme se vydat za mladým vínem, pěkně propečeným masem nebo třeba na trh biopotravin. Nejen majitelé mlsných jazýčků a...  celý článek

To bude divočina! Recepty na jídla ze zvěřiny

11.11.2011  0:54
Zvěřina je chuťově neobyčejné maso, o tom žádná. Ovšem ještě nedávno, pokud jste doma neměli nadšeného nimroda, sehnat ji byl husarský kousek. Naštěstí už je v řeznictvích a na trzích v sezoně k...  celý článek

Uvařte si podle podzimní kuchařky sestavené z vašich receptů

31.10.2011  2:35
Podzim je časem mlh, plískanic a dešťových přeháněk, takže není divu, že nás to táhne spíš do kuchyně než na procházku. Pro ty z vás, kteří rádi vaří (a jedí), jsme spolu s našimi čtenáři a...  celý článek

Kotlíkový mejdan: jídla, která připravíte v přírodě na ohni

28.10.2011  3:16
Letní grilování je za námi, ale není nutné vzdát se vaření venku. Inspiraci na jídla z kotlíku jsme převzali z Jižní Afriky. Recepty určené pro litinový kotlík, který tam vlastní skoro každá...  celý článek

Byli jste na farmářském trhu? Poradíme vám, co uvařit z nákupu

22.10.2011  11:43
Hlavní sezona farmářských trhů pomalu končí, a tak si užijte čerstvé ovoce, zeleninu, bylinky a další produkty českých zemědělců, dokud jsou k dostání. Pokud jste si právě donesli domů třeba...  celý článek

Dýňová polévka, pečínka se zelím a štrúdl aneb správná podzimní bašta

21.10.2011  1:14
Podzim nabízí hodně radostí a jídlo je asi největší z nich. Pojďte si s námi pochutnat na pečeních, dýňové polévce, jablečném štrúdlu a silném punči. Vše pod vedením zkušeného šéfkuchaře z...  celý článek

Zavařovat jde i bez cukru. Zkuste hrušková povidla se solí

15.10.2011  3:22
Odrazují vás od domácího zavařování ta kvanta cukru, která přijdou do každé sklenice? Použijte místo něj špetku soli. Sůl funguje jako konzervant a z ovoce vytáhne jeho přirozené sladké složky,...  celý článek




mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.