Chalupářská bramboračka
Ingredience:
- čerstvé nebo sušené houby
- 3 větší mrkve
- 2 petržele
- 1/2 celeru
- 3 brambory
- 1 velká cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce sádla
- sůl a čerstvě mletý pepř
- majoránka
- petrželka na posypání
Pracovní postup:
- Houby očistíme a nakrájíme, ty sušené namočíme do horké vody.
- Mrkev, petržel, celer a brambory oloupeme a nakrájíme na kousky. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno.
- Ve velkém hrnci rozehřejeme sádlo a na něm osmahneme nasekanou cibuli. Pak přidáme nakrájenou mrkev, petržel a celer a za stálého míchání necháme zezlátnout a rozvonět.
- Zalijeme vodou, přidáme nakrájené brambory, osolíme a vaříme asi 20 minut.
- Pak přidáme houby, nasekaný česnek a vaříme ještě nejméně 15 minut. Dochutíme solí, pepřem a rozemnutou majoránkou. Na talíři zdobíme nasekanou petrželkou.