Doporučujeme

Podvodnice

Podvodnice | foto: Veronika Poláčková

Čtenářský recept: Podvodnice

  • 0
  • 250 g hladké mouky
  • 170 g másla
  • 5 lžic vlažného mléka
  • 14 g droždí
  • 1 kostka cukru
  • špetka soli
  • čokoládová poleva

1. Droždí a kostku cukru rozmícháme ve vlažném mléce a vlijeme do mísy s prosátou moukou a špetkou soli. Přidáme změklé máslo a vypracujeme hladké těsto, které vložíme do hrnce se studenou vodou tak, aby bylo těsto zcela ponořené a necháme asi 2 hodiny kynout.

2. Jakmile vykynuté těsto vyplave na hladinu, vyjmeme ho, osušíme a rozválíme na pomoučeném válu na plát. Vykrojíme z něj kolečka, rozložíme je na plech vyložený papírem na pečení a v troubě vyhřáté na 180 °C je upečeme dozlatova.

3. Upečená kolečka necháme vychladnout, pak je ozdobíme pomocí kornoutku stočeného z papíru na pečení tenkými linkami rozehřáté tmavé a světlejší čokoládové polevy a necháme zaschnout.


  • Vybrali jsme pro Vás