- 250 g hladké mouky
- 170 g másla
- 5 lžic vlažného mléka
- 14 g droždí
- 1 kostka cukru
- špetka soli
- čokoládová poleva
1. Droždí a kostku cukru rozmícháme ve vlažném mléce a vlijeme do mísy s prosátou moukou a špetkou soli. Přidáme změklé máslo a vypracujeme hladké těsto, které vložíme do hrnce se studenou vodou tak, aby bylo těsto zcela ponořené a necháme asi 2 hodiny kynout.
2. Jakmile vykynuté těsto vyplave na hladinu, vyjmeme ho, osušíme a rozválíme na pomoučeném válu na plát. Vykrojíme z něj kolečka, rozložíme je na plech vyložený papírem na pečení a v troubě vyhřáté na 180 °C je upečeme dozlatova.
3. Upečená kolečka necháme vychladnout, pak je ozdobíme pomocí kornoutku stočeného z papíru na pečení tenkými linkami rozehřáté tmavé a světlejší čokoládové polevy a necháme zaschnout.