Doporučujeme

Pikantní roštěná s brambory

- 600 g roštěné, 200 g brambor, 4 zelené papriky, 1 pálivá paprička, 50 g cibule, nové koření, mletý pepř, mletá červená paprika, hořčice, bobkový list, hladká mouka, kečup, tuk, sůl

Umytou roštěnou nakrájíme na řízky, které naklepeme, osolíme a okořeníme. Z jedné strany je potřeme hořčicí, z druhé strany poprášíme hladkou moukou. Takto připravené roštěné prudce osmažíme na rozehřátém tuku nejprve z pomoučené strany, potom je obrátíme. Přidáme najemno nakrájenou cibuli, pálivou papričku a proužky zelené papriky. Podlijeme a s bobkovým listem a třemi zrníčky nového koření dusíme asi půl hodiny. Potom přidáme na čtvrtky nakrájené očištěné brambory, lžíci kečupu, lžičku mleté červené papriky a dodusíme.
Před dokončením podle potřeby osolíme a okořeníme.
(Pressfoto Bratislava)

Pikantní vepřová pečeně


  • Vybrali jsme pro Vás