Perníčky podle Sandtnerové
Ingredience:
- 300 g žitné mouky
- 150 g moučkového cukru
- na špičku nože amonia
- mletá skořice
- tlučený anýz, hřebíček, nové koření
- kůra ze 1/4 bio citronu
- 120 g medu
- 2 vejce
Pracovní postup:
- Na vál si prosejeme všechny suché ingredience. Doprostřed uděláme důlek a nalijeme do něj rozehřátý med a vejce. Vypracujeme tuhé těsto.
- To vyválíme na pomoučeném válu, vykrajujeme různé tvary a pečeme na povoskovaném plechu (nebo vyloženém pečicím papírem) v předehřáté troubě.
- Vychladlé perníčky zdobíme cukrovou nebo čokoládovou polevou. Necháme změknout do Vánoc.
Tip: Tmavší odstín perníčku získáte tím, že do těsta přidáte lžíci prosetého kakaa.