Diskuze

Jíst, či nejíst pečivo? Běžcovo dilema, které by mělo mít jasné řešení

Pečivo, těstoviny, kuskus. Potraviny, které neodmyslitelně patří do zdravého jídelníčku každého člověka. Celozrnné sušenky, křupavé müsli s vlákninou. Zdravá energie na celý den. Nebo… je to celé trochu jinak? A prozraďme to rovnou: ano, opravdu je.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

M79i28r74a 82L41o37v77e

25. 4. 2014 21:27

To není o druhu chleba, ani jeho zrnitosti, či barvě. Jednoznačně nejdůležitější je kvalita vstupních surovin a použitá technologie výroby. Zásadotvorný není žádný.  Osobně zastávám názor, že rozumný člověk chleba nejí hlavně proto, že je vždy škodlivý.V

0 0
možnosti

Za mne tedy nedovedu - vzdát se chleba co peče moje dcera z kvásku se nevzdám.V

0 0
možnosti

Franta Janda

18. 4. 2014 22:30

Po Atkinsonově dietě-do 20g sacharidů denně,jsem skončil v nemocnici s akutním zánětem tlustého střeva.Pšenici určitě ano,ale ne moc a pokud možno celozrnou a hlavně dbát na řádné vyprazňování se-třeba pomocí vlákniny Lepicol apod...

0 0
možnosti

Je docela legrace, jak paní haní pšenici a pak doporučuje špaldový chleba. Špalda je druh pšenice...:-) Asi raději jezte to, po čem je vám dobře a není v tom glutaman, konzervanty a ztužené tuky a hýbejte se, ono to bude stačit. Můj děda za život snědl pšenice velkou hromadu, je mu 94 let, žije celý život v Ostravě, takže prý ve špatném ovzduší, ve kterém by měl přece brzy umřít, ale, sakra, nic mu není, bydlí sám, sám si vaří i nakupuje, dá si jelito, zelí, klobásu, spoustu pečiva a buchet, cpe se Hašlerkama, nebo si udělá třeba šílený, mrkvový salát s Becherovkou, chodí denně na procházky a je naprosto spokojený a zdravý... Akorát si trochu stěžuje, že to s ním při chůzi občas trochu "zamává" a rozčiluje ho, že na něj to stáří "pomalu jde..." Takže co? Důležitá je psychika, asi mnohem více, než pšenice.;-)

2 0
možnosti

J98i52r15i 42F25i62n75k

16. 4. 2014 14:57

Zajímavostí je, že v dřívějších dobách snídali lidé maso, vejce, různé kaše, zatímco palačinky nebo chléb jen občas

Zdroj: http://rungo.idnes.cz/pecivo-a-psenice-skodi-zdravi-dj6-/behani.aspx?c=A140408_183905_behani_fro

Tak to je demagogie nejhrubšího zrna. Maso bylo dříve luxusní potravinou, kterou měla pravidelně jenom šlechta, zbytek obyvatel jednu týdně. Mimochodem - mohla by autorka paní poradkyně doplnit, kolika let se v oněch dobách lidé dožívali..?!

Také by mě zajímalo, co je pro paní poradkyni pro Středoevropana nejpřirozenější zdroj sacharidů -resp. energie? Bílkoviny těžko, ty mají jinou funkci, tuky - z části rozhodně ano, ale neměli by být stěžejní. Rýže i brambory jsou importované a nepůvodní, takže..... aha, obiloviny..

Jak nám říkal jeden profesor na škole (mám zemědělsko-potravinářské vzdělání): "Nikdy nemělo lidstvo takový dostatek tak kvalitních potravin, a nikdy se v tom tak nešťourali..."

Chápu paní poradkyni, že se něčím živit musí, ale nemusí snad parazitovat na "moderních trendech a vědeckých poznatcích" a vysávat peníze z lidí, kteří se sami neumí ani rozhodnout jestli se utírat pravou nebo levou, ale rozhodně bio papírem..

5 0
možnosti

Nejlepsi zroj sacharidu bude spis ovoce a zelenina nez obliovny....

1 0
možnosti

Petra Chytrá

16. 4. 2014 0:04

Musím říct, že poslední dobou jsem už dost alergická na všechny výživové poradce, kdy navíc každý tvrdí něco naprosto jiného. Jako např. nejíst sacharidy k večeři,aby člověk zhubnul, teď zase úplně vyřadit pečivo a vůbec veškeré sacharidy kromě o&z. Za sebe můžu říct, že bych do toho nešla. Kdysi (90-léta) jsem zkoušela dietu Lenky Kořínkové a musím říct, že když jsem měla "zvířátkový den", tzn. maso se zeleninou, tak jsem měla celý den hlad. Mohla jsem sníst třeba 30 dkg šunky nebo masa s horou zeleniny a do hodiny mi kručelol v břiše! Po snědení "rostlinek" (sacharidy typu těstoviny, rýže+zelenina nebo ovoce)jsem problém s hladem neměla. Navíc nevím, jak paní výživářka, ale já jíst celý den jen o&z, navíc v takovém množství, aby mě to aspoň na chvíli zasytilo (a teď pomíjím finanční stránku věci), tak vůbec nemůžu chodit mezi lidi, páč budu tak nadmutá, že budu furt zavřená na WC :-P Nemluvě o tom, že já osobně jsem bez sacharidů unavená a bez energie, takže si dost dobře neumím představit ještě nějaký pohyb. Mimochodem není ten problém s nesnášenlivostí lepku atp. spíš v tom, že pšenice, resp. mouka se cpe do všeho, kam ale přirozeně nepatří - jogurty, uzeniny, kečupy atd.? To si myslím, že je základ, proč spoustě lidí lepek začal vadit, ne to, že si k snídani dají krajíc chleba a k obědu např. těstoviny nebo rýži (která mimochodem z pšenice fakt není;-D). A jak tu někdo píše, že zhubnul a je bez zdravotních potíží, nemohlo to být např. tím, že měl nesnášenlivost lepku, jen o tom nevěděl? Navíc při vyřazení některých potravin člověk téměř vždy zhubne, ale spíše proto,že více přemýšlí nad tím co jí a necpe bezmyšlenkovitě vše, co mu přijde pod ruku.

2 0
možnosti

No ona spousta poradcu poradcu tvrdi neco jineho i z duvodu ze cilem muze byt neco jineho (dieta pro hubnuti a pro aktivni trening je trochu jina)...

0 0
možnosti
Foto

To je zase propaganda na ÚROVNI

1 0
možnosti

Kniha, ze které autorka čerpá, mi připomíná knihu Fit pro život, kde třeba psali, aby člověk pil destilovanou vodu, protože se díky tomu nebude znečišťovat jako např. žehlička ;-D Takže člověk v dnešní době musí být opravdu hodně obezřetný.

0 0
možnosti

Pečivo jím tak jednou týdně ( chleba, několik housek, ... - jak to kdy vyjde ) a tlustý nejsem.

Ale to díky tomu, že kolu piju jednou za dva roky, a hamburgery / bagety nepožírám nikdy. A na vlak chodím kilometr pěšky.

0 0
možnosti

P42e69t30r 76B49u86k20a24l

15. 4. 2014 13:40

Takze se mam cpat zeleninou, ze ktere se dnes masovou produkci stala mrtva hmota s minimem zivin a mineralu.

3 1
možnosti
  • Nejčtenější

Největší mýty o zubní hygieně, kvůli kterým si můžete zničit chrup

20. dubna 2024

Možná si myslíte, že se v péči o zuby orientujete dost dobře, přesto v této oblasti stále ještě...

Sexy, průhledné i s rozparkem. Šaty pomsty zvedají slavným ženám sebevědomí

24. dubna 2024

Co udělá žena, když se jí nedaří nebo ji zradí muž? Změní účes nebo si pořídí nové šaty. Róby,...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Příběh Miloše: Mám podezření, že třetí dítě není moje, manželka to popírá

22. dubna 2024

Rodina pro mě byla vždycky na prvním místě. Moje žena si ani nedovede představit, jak je...

Mladá maminka se proměnila k nepoznání, vsadila na jiný životní styl

24. dubna 2024

Devětadvacetiletá Indya Agosová z Texasu vážila sto sedmnáct kilo, když se rozhodla pro životní...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Záhady špatného trávení. Kdy už potíže signalizují nádor, vysvětluje lékař

19. dubna 2024

Premium Pocit plnosti, plynatost, jindy zácpa. Tyto příznaky mohou být způsobeny problémy s tlustým...

Horňáci versus dolňáci. Víme, čemu muži dávají přednost, a je to překvapení

25. dubna 2024

Ženské tělo je pro muže celkově velmi atraktivní a nabízí jejich očím mnoho zajímavých partií....

Život s nemocí ALS. Prvním příznakem bylo mluvení nosem, vzpomíná Josef

25. dubna 2024

Ještě před pár lety pracoval třiapadesátiletý Josef v telekomunikační společnosti jako vedoucí...

Krásu dnes určuje Instagram, za nás byly úpravy tabu, říká Taťána Kuchařová

25. dubna 2024

Premium Před osmnácti lety jí posadili na hlavu ikonickou modrou korunku, letos její triumf v soutěži Miss...

Dříve měly modelky charisma, dnes je vše plytké a instantní, říká hledačka talentů

24. dubna 2024

Premium Krása je velmi diskutabilní a individuální pojem, tvrdí Milada Karasová, která pro svět modelingu...