Většina z nás je zvyklá zajít před Mikulášem do obchodu a pořídit ratolestem čokoládové figurky, mandarinky, buráky a možná nějakou tu bramboru jako připomínku toho, že nadpřirozené bytosti moc dobře vědí, kdo tady zlobí.
Zkuste to letos trochu jinak a proměňte mikulášský svátek v oslavu rodinné pohody. Zapojte děti do pečení a zdobení a připravte si doma sladké pohoštění ve stylu Mikulášů, andělů a čertů.
Není na tom nic tak těžkého, stačí pojmout oblíbené pochoutky trochu jinak. Třeba taková klasická vosí hnízda se mohou jako mávnutím kouzelného proutku proměnit v andělíčky, běžné muffiny nebo cupcakes zase lehce dozdobíte pomocí marcipánu nebo obarveného krému či polevy.
Nezapomeňte ani na adventní a vánoční tradici v podobě perníčků, kterým pomocí formiček a cukrové polevy vdechnete jakoukoli podobu. Nabízíme vám návod, jak na to, krok za krokem.
Tipy na zdobení: Cukr moučku na zdobicí polevu několikrát prosejte, aby v něm nebyly hrudky. Když do polevy přidáte trochu bramborového škrobu, nebude se tak trhat a lámat. Perníčky zdobte až po úplném vychladnutí, poleva nebude praskat.
A jestli vás baví tvoření, určitě se zapojte do naší aktuální soutěže o pět parádních kuchyňských robotů nazvané Nejkrásnější vánoční perníčky, své snímky můžete posílat až do 10. prosince!
SOUTĚŽ: Pochlubte se, jaké pečete perníčky, a vyhrajte kuchyňský robot |
Ceny v soutěži Nejkrásnější vánoční perníčky
Čtenářská soutěž Nejkrásnější vánoční perníčky s novými moukami Kváskování probíhá na iDNES.cz od 15. 11. do 20. 12. 2021. Pět výherců, jejichž perníčky nejvíc zaujmou čtenáře iDNES.cz, získá Kuchyňský robot ETA Gratus 0028 90030 titanium v hodnotě 9 999 Kč.
Cenu do soutěže věnovala společnost Penam, přední pekárenský a mlýnský výrobce v České republice.
Upečte s námi ty nejkrásnější vánoční perníčky. Díky moukám Kváskování budou naprosto dokonalé! Každý druh mouky z řady Kváskování je vhodný pro přípravu nebo upečení jiného výrobku, a proto má každá mouka svoji specifickou výraznou barvu a číselné označení. Penam mouky Kváskování jsou výsledkem spolupráce s domácími pekařkami, které ví, co je ke správnému pečení potřeba.
Penam mouky Kváskování:
- žitná mouka celozrnná: jedna z nejdůležitějších mouk na kváskování, která slouží na založení a udržení kvásku
- žitná mouka chlebová tmavá: mouka slouží na založení a udržování kvásku a pečení žitného nebo žitno-pšeničného chleba
- pšeničná hladká polosvětlá mouka: mouka ideální na pečení kváskového chleba, croissantů nebo focaccie
- pšeničná hladká světlá mouka: mouka ideální na pečení rohlíků, baget, pizzy a křehkého těsta
Videonávody, jak připravit chléb z mouk Kváskování, najdete na stránkách Penam Kváskování.