Celozrnná pizza
Ingredience:
- 500 g celozrnné pšeničné mouky
- 50 ml olivového oleje
- 1 lžička cukru
- 350 ml vlažné vody
- 2 lžičky soli
- 15 g čerstvého droždí
- rajčatová omáčka, sýr, šunka a bazalka na ozdobení pizzy
Pracovní postup:
Netradiční zbraně na posílení imunity: celozrnné pečivo, ořechy i brambory |
- Mouku nasypeme do mísy spolu se solí, přidáme vodu, cukr, olej a rozdrobené droždí. Vypracujeme hladké těsto a to necháme přikryté kynout na teplém místě asi 1,5 hodiny.
- Vykynuté těsto rozdělíme na 2 až 3 díly podle požadované velikosti výsledné pizzy a z každého vyválíme tenkou placku.
- Tu přeneseme na pečicím papírem vyložený plech, potřeme rajčatovou omáčkou (kraje necháme suché) a ozdobíme.
- Pečem při 220 °C asi 10 minut nebo dokud nebudou okraje zlatavé.