Jablečné koláčky
Ingredience:
- 750 g jablek
- kůra a šťáva z 1 citronu
- 3 vejce
- 80 g medu
- špetka soli
- 110 g hladké celozrnné mouky
- 2 lžičky kypřicího prášku
- 60 g bílého jogurtu
- med na potření
Pracovní postup:
- Jablka oloupeme, očistíme a nakrájíme na měsíčky. Pokapeme je citronovou šťávou.
- Vejce vyšleháme s medem a špetkou soli do pevné pěny. Mouku prosejeme s kypřicím práškem po částech do pěny. Nakonec zapracujeme jogurt a citronovou kůru.
- Formičky vyložíme pečicím papírem, rozdělíme těsto, aby formičky byly do 3/4 plné. Nakonec poklademe jablky, které potřeme lehce nahřátým medem. Pečeme v předehřáté troubě při 165 °C asi 40 minut.