Hovězí v pepři s pečenou zeleninou
Ingredience:
- 2 lžíce drceného černého pepře
- 2 lžičky drceného koriandru
- 3 stroužky česneku
- špetka mletého chilli
- 1/2 lžičky mleté sladké papriky
- olivový olej
- 600 g hovězího nízkého roštěnce
- sůl
Na zeleninu:
- 50 ml vinného octa
- 1 lžíce hnědého cukru
- mletý černý pepř
- 4 mrkve
- 2 petržele
- 3 červené cibule
- 2 žluté papriky
- 2 červené papriky
- 2 snítky čerstvého tymiánu
Pracovní postup:
- V hmoždíři promícháme drcený pepř, koriandr, prolisovaný česnek, chilli a sladkou papriku. Přilijeme 100 ml olivového oleje a utřeme na pastu.
- Hovězí maso osolíme a zprudka opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji. Pak jej potřeme kořeněnou pastou a vložíme do pekáčku. Pečeme v troubě předehřáté na 160 ºC asi 40 minut.
- V misce promícháme asi 50 ml olivového oleje, ocet, cukr, sůl a pepř a vše prošleháme metličkou. Mrkev, petržel i cibuli oloupeme. Papriky omyjeme a zbavíme semínek. Všechnu zeleninu nakrájíme na stejně velké kousky a promícháme s marinádou a lístky tymiánu. Pak ji rozložíme na plech s pečicím papírem a pečeme při 200 °C asi 25 minut. Během pečení zeleninu zlehka promícháme.
- Upečené maso zabalíme do alobalu a před podáváním jej necháme asi 15 minut odpočívat. Pak hovězí pečeni nakrájíme na plátky a podáváme se zeleninou a pečivem.