Doporučujeme

Pečená ryba s nádivkou

- Rybu očistíme, vykucháme, omyjeme a nakrájíme na porce. Jednotlivé porce osolíme, opepříme a do každé prořízneme kapsu až k žeberní kosti. Cibuli a petrželku velmi jemně nasekáme a vpravíme do zářezů.Zbytkem potřeme rybu po vnější straně.

1 větší sladkovodní ryba (např. kapr, maréna)
2 cibule
2 lžíce hladké mouky
sůl
pepř
svazek petrželky
olej na pečení

Porce poprášíme moukou, vložíme na pekáč vymaštěný olejem, povrch pokapeme trochou oleje a upečeme.
Dozlatova upečenou rybu obložíme dílky rajčat, proužky paprik, kolečky citrónu a snítkou petržele. Jako přílohu doporučujeme opečené nebo vařené brambory.

Pečená ryba s nádivkou


  • Vybrali jsme pro Vás