Doporučujeme

Pařížské bochánky

Pařížské bochánky | foto: Pavla Fikejsovápro iDNES.cz

Čtenářský recept: Pařížské bochánky

  • 0

Doba přípravy: 2 dny i s odležením

Na pařížský krém:

  • 0,25 l šlehačky
  • 15 dkg cukru písek nebo krystal
  • 8,75 dkg kakaa

Na zdobení:

  • čokoláda na vaření
  • oloupané mandle

Předem napečená linecká kolečka

1. Pařížské bochánky se skládají z předem upečených lineckých koleček, na která se následně stříká pařížský krém. Svaříme šlehačku s cukrem, když vaří zasypeme kakaem a dobře rozmícháme metličkou a necháme dotuha povařit. Pak necháme nejméně 24 hodin stát v ledničce. Po vychlazení krému jej stříkáme na linecká kolečka.

2. Následně poléváme nebo máčíme v rozpuštěné čokoládě a nakonec zdobíme zapíchnutou celou oloupanou mandlí.

Poznámka: Recept, který mám od cukrářky, zaujal natolik moji maminku, která mimo jiné pekla báječné vánoční cukroví, že jej zařadila každoročně do vánočního pečení cukroví. Nyní pařížské bochánky dělá každý rok i moje dcera.


  • Vybrali jsme pro Vás