Doporučujeme

Papriková tortilla z brambor

Papriková tortilla z brambor | foto: Martin Mrowiecpro iDNES.cz

Čtenářský recept: Papriková tortilla z brambor

  • 2

Doba přípravy: 60 minut

Množství: 4 porce

  • 250 g malých lojovitých brambor (pečlivě vyčištěných a nakrájených na kousky)
  • 6 velkých vajec
  • 100 g konzervované červené papriky (scedit a nakrájet na malé kousíčky)
  • malý svazek čerstvé hladkolisté petržele (jen lístky, nahrubo sekané...)
  • extra panenský oliv.olej
  • 1 červená cibule (oloupat, nakrájet na plátky)
  • sůl
  • pepř

1. Troubu předehřejeme na 240 °C.

2. Brambory nasypeme do hrnce s vroucí osolenou vodou a vaříme, dokud nebudou měkké. Scedíme je a necháme odejít páru.

3. Vejce prošleháme vidličkou, vmícháme papriku, petrželku, osolíme, opepříme a dáme stranou.

4. Rozehřejeme si solidní pánev na smažení o průměru 20 cm, která se dá dát do trouby a na středním plameni do ní přidáme trochu olivového oleje. Přidáme cibuli a smažíme, dokud nebude vláčná.

5. Nasypeme uvařené brambory a jemně promačkáme vidličkou. Pár minut smažíme a pánev občas protřeseme. Brambory by měly být ze všech stran křupavé.

6. Směs cibule a brambor vyklopíme do mísy k vejcím a dobře promícháme. Do horké pánve ještě přidáme trošku olivového oleje a vložíme zpět směs brambor s vejci. Po třech minutách dáme celou pánev do trouby a pečeme přibližně 10 minut dokud se tortilla nespojí a nezezlátne.

7. Před podáváním tortillu vyklopíme na prkénko, nakrájíme a podáváme ještě teplou.

Tip:
Tortillu je možné podávat jako hlavní chod nebo nakrájenou jako malé chuťovky. Chutná je i za studena.


  • Vybrali jsme pro Vás