Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Pálenka, víno i masopustní hody. Kde nejen o víkendu ukojit mlsnou

  1:10aktualizováno  1:10
V lednu sice většina z nás řeší, jak zhubnout, než kde sehnat něco dobrého na zub, byla by však škoda docela rezignovat na dobré jídlo a pití. Vždyť se blíží masopust a navíc chladné počasí za okny doslova vybízí k tomu, abyste si spravili náladu nějakou laskominou. Tipy na výlety pro gurmány i příležitostné labužníky pro vás vybrala redakce Gastronaut.cz.

Hlavní město bude v týdnu od 23. do 29. ledna metropolí vína. (Ilustrační snímek) | foto: Anna Vavríková, MAFRA

Praha: týden, kdy poteče víno proudem

Pozvedněte číši, od 23. do 29. ledna proběhne další ročník Prague Wine Week, kdy celá Praha bude žít především vínem. Čekají vás vína těch nejznamenitějších českých i zahraničních odrůd, skvělé pokrmy vybraných restaurací a hlavně dobrá zábava s přáteli nad sklenkou kvalitního moku, v němž je zkrátka vždycky pravda. Více ZDE.

Jihomoravský kraj: košt ovocných pálenek a kysaného zelí

Mikulčice na Hodonínsku

Když se vydáte v sobotu 21. ledna do Kulturního domu v Mikulčicích, můžete se těšit na chuťově intenzivní zážitky. Kysané zelíčko, škvarky a pálenky z nejrůznějších druhů ovoce - tak si představujeme příjemně strávené odpoledne. K zelným specialitám a krajovému pečivu se slivovice, hruškovice, meruňkovice a další pálenky skvěle hodí. A ovoce a zelenina jsou přece zdravé! Více ZDE.

Celá Česká republika: masopustní hody

Masopustní koblihy

Maso je dobré, maso je zdravé (ve zdravé míře) a my ho milujeme. Proto jsme nadšeni, že opět začíná období masopustů, které nám připomene třeba gastronomický festival s názvem Masopustní hody. V Praze, Brně, Liberci a Pardubicích budete moci ochutnat ty nejlepší zabijačkové pokrmy jako kynuté koláče, bůček, kubu nebo kůzlečí maso. Dieta je prý na programu až od příštího měsíce. Více ZDE.

Středočeský kraj: gastronomický víkend na hradě

Hrad Červený Újezd

Přijeďte si o víkendu 21. a 22. ledna zamlsat na hrad. Degustace skvělých pokrmů, lehkých i peprnějších nápojů a výklad kuchaře-historika Luboše Teprta - v tomto duchu se bude odehrávat víkend pro labužníky v Červeném Újezdě. Když navíc navštívíte muzeum, uvidíte, jak se pečou vdolky s mišpulovou nebo hruškovou marmeládou a budete je moci i ochutnat. Více ZDE.

Autor:






Nejčtenější

Přírodní oleje jsou báječným kosmetickým pomocníkem. Pokud víme, jak nám mohou...
Jak se vyznat v pleťových olejích? Kokosový na tělo, měsíčkový na tvář

Oleje patří do kosmetické výbavy stejně neodmyslitelně jako třeba pleťové krémy, sprchové gely nebo líčidla. Nejen, že skvěle pomáhají například s odličováním,...  celý článek

Sportovní moderátor ČT Vojtěch Bernatský s rodinou
Vojtěch Bernatský: Starat se o děti a hrát si s nimi je nejvíc

O povolání sportovního moderátora snil Vojtěch Bernatský už v první třídě, komentoval vymyšlené zápasy, zpíval, šaškoval. Sen si splnil už jako student, jen na...  celý článek

Ilustrační fotografie
Šest příznaků nezdravého srdce. Varovat může chrápání i krvácení dásní

Srdeční onemocnění jsou nejčastější příčinou úmrtí. Mohou postihnout kteroukoli část srdce, nejčastěji však věnčité tepny a srdeční chlopně. Onemocnění srdce...  celý článek

Ilustrační fotografie
Co dělat, když tělo zadržuje vodu. Na vině může být špatné jídlo i nemoc

Je to vůbec možné, aby se naše tělo příliš „zavodnilo“, když je vlastně z vody? No ano, je. Nejsme totiž z vody úplně a jak praví staré rčení: všeho moc škodí.  celý článek

Zpěvačka Paloma Faith na Britain Q Awards (Londýn, 18. října 2017)
Moje děti budou genderově neutrální, říká zpěvačka Paloma Faith

Loni v prosinci se britská zpěvačka Paloma Faith (36) poprvé stala maminkou. S francouzským partnerem Leymanem Lahcinem (30) by chtěla mít další potomky....  celý článek

Další z rubriky

Pikantní zeleninová polévka
Pórková, s květákem i paprikou. Nejlepší podzimní polévky pro zahřátí

Nejsychravější a zároveň nejmalebnější roční období už úřaduje nejen v kalendáři, ale také za okny, takže je pravý čas na husté zeleninové polévky. Kromě toho,...  celý článek

Maďarský guláš z vepřového masa
Guláš nejen předvolební. Dejte si klasiku z hovězího či vepřového masa

Za několik dnů tu máme volby a s tímto obdobím býval už za dob Rakouska-Uherska spjatý zvyk podávat voličům předvolební guláš uvařený nebo aspoň podávaný...  celý článek

Vyzrálejší, chuťově výraznější až pikantnější sýry si nejlépe rozumí se...
Sýry pravé i falešné, kolik obsahují vápníku a s jakým vínem je párovat

Málokterá potravina je tak samozřejmou součástí českých ledniček a prostřených stolů. Sýry milujeme k snídani, obědu, svačině, večeři nebo třeba večer jen tak...  celý článek

Další nabídka

Arome.cz

5 tipů, jak pečovat o ombré a nezničit si vlasy
5 tipů, jak pečovat o ombré a nezničit si vlasy

Vlasy vám zdobí čerstvé ombré, jenže co dál? Na hlavě máte teď hned dvě barvy s rozdílnými nároky a obě se hlasitě dožad... celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.