Doporučujeme

Ovesné sušenky

Ovesné sušenky | foto: Michaela Gryčová

Čtenářský recept: Ovesné sušenky

  • 1

Doba přípravy: 20 minut
Množství: 15 kousků

  • 80 g jemně mletých ovesných vloček
  • 80 g rozpuštěného másla
  • 60 g špaldové nebo celozrné mouky
  • 60 g třtinového cukru
  • hrst rozinek
  • hrst ořechů
  • špetka soli
  • půl lžičky sody
  • špetka skořice
  • 1 lžic kokosu
  • 1 vejce

1. Vločky, mouku, cukr, sůl, sodu, kokos a skořici smícháme dohromady, přidáme rozpuštěné máslo a promícháme. Přidáme rozinky a ořechy, vejce a znovu promícháme.

2. Tvarujeme malé placičky, které pokládáme na plech. Pečeme dozlatova na 170 stupňů 12-15 minut.

3. Vyndáme z trouby a necháme úplně vychladnout.

Poznámka: Toto cukroví je u nás oblíbené nejen o Vánocích, hodí se i pro nečekanou návštěvu nebo zabalené do celofánu jako originální dárek. Pro mlsouny ještě někdy námáčím v čokoládě. Většinou nevydrží déle, jak do večera, a proto nezbývá než péct znovu a znovu...


  • Vybrali jsme pro Vás