Doporučujeme

Oválky Marie Terezie

Oválky Marie Terezie | foto: Zdenka Andersová

Čtenářské recepty: Oválky Marie Terezie

  • 0

Doba přípravy: 1 hodina
Množství: 40 kousku

  • 210 g mleté vlašské ořechy
  • 110 g hladká mouka
  • 10 g máslo
  • 140 g cukr moučka
  • 1 vejce
  • 1 nastrouhaná čokoláda
  • 100 g na vaření nebo kakao

1. Rychle zupracujeme těsto, vyválíme váleček a dáme do chladničky na dvě hodiny.

2. Před pečením krájíme na 4 mm plátky a pečeme na plechu s pečicím papírem na 175 stupňů.

3. Zdobíme polevou, buď čokoládovou s bílou vlnkou (viz obrázek) nebo citronovou (150 g cukru + 1 lžíce horké vody + citronová šťáva) a s vlnkou čokoládovou.

Poznámka: Výborné ke kávě nebo kapučínu.


  • Vybrali jsme pro Vás