Diskuze
Téměř žádné kalorie a sladí jako cukr. Erythritol a další zajímavá sladidla
Děkujeme za pochopení.
Hana Hradecká
Já cukr nemůžu, takže pro mě velice zajímavý článek, taky jsem si našla podobné sladidlo, sladí jako cukr, chuťově to nejde ani poznat - SlaDIA obsahuje stévii a sukralózu takže za mě spokojenost.
T56o74m90á97š 84C82h34r94u86d49i40m95s21k16ý
A sladěnka je kde?????
P16e98t42r 93K74o15š25u64t83a
No nevim nevim ,ale umělý sladidlo vzniklo jako odpad jedné biologické zbraně.
A48d36r11i31e65n 31S44e65h53n29a27l
Vše, co je průmyslově nebo chemicky upravováno, je více či méně škodlivé. Proto tyto produkty nekonzumuji vůbec nebo v omezeném množství. Doporučuji se orientovat na přírodní produkty na které je lidské tělo zvyklé více jak milión let.
1)nekonzumovat žádné průmyslově vyráběné cukry a výrobky z nich vyrobené včetně sladidel , dortů, sušenek atd.
Každý10. obyvatel naší země má díky tomu cukrovku. Cukr zakyseluje organismus a vytváří tím vhodné prostředí pro vznik rakoviny. V počtu výskytu rakoviny jsme světová špička.
2)1lžičkamedu nikomu neubíží(osahuje řadu prospěšných látek pro náš organismus).Před vytrvalostním výkonem 30-50 minut možno zvýšit dávku až na 1 polívkovou lžíci(vlažný nebo studený zelený čaj). 2 hodiny před závodem 2lžíce vařených vloček + 1/2 banánu + 1 lžička skořice nebo 4 hodiny před závodem 4 lžíce vařených vloček + 1 banán + 1 lžička skořice.
3)Ostatníjídla a nápoje sladím výhradně jemně mletou STÉVII. Sušená nebo jemněmletá Stévie se dá kopit v bioprodejnách. Dávkování je jednoduché, 1 lžička mleté Stévie nahradí 1-2 polívkové lžíce cukru.
Stévie je naprosto dokonalá, naprosto oblbne náš mozek. Dáte jí třeba do štrůdlu a nikdo kromě vás nepozná, že tam není cukr. Ale to nejdůležitější je, že se při trávení v našem těle chová jako zelenina a na rozdíl od cukru má zásaditou reakci!!!!
4)Erythritol a různé výtažky, koncentráty nebo tablety se Stévii nedoporučuji.
To nejcenější co Stévie obsahuje je pryč, navíc to osahuje látky, které nepotřebujem.
Dalším problémem je dávkování, až 320 krát větší sladivost u kocentátů.
Dotazy můžete také psát můj facebook: https://www.facebook.com/adrien.sehnal
nebo mail: bohemka@seznam.cz
B21o42h11d10a87n 69M51a59r64e66k
Když si dovolíte tvrdit takovéhle věci, tak doufám, že jste vysokoškolsky vzdělaný v potravinářství nebo chemii. Jinak bych o Vás musel prohlásit, že lžete jako Rudé právo.
Chuťově se stévie cukru prostě nevyrovná. Umělá i přírodní sladidla můj mlsný jazyk netoleruje a poznám to třeba i v kyselých okurkách. Kdo chce rychle doplnit energii, tak jde do cukrů
Když už chcete cukr omezit, tak ho prostě vysadíte a po cca 14 dnech vám bezproblému začne chutnat černý čaj a kafe i bez cukru. Nemusímte pak platit za nesmysli, jako je chemickou cestou separovaná stévie
B76o71h62d20a69n 66M33a46r87e97k
Tak tohle je článek určený pro Blesk pro ženy? Kdo jiný než sportovec, až už hobík nebo profík, potřebuje dostatečné množství cukru? Mimochodem, na cukry jede také mozek
Když má tělo chuť na sladké, tak to něco signalizuje a já bych se pídil co?
M19i17l58a57n 81K12l38o65u15č73e52k
1/Sportovec a i nesportovec cukr téměř nepotřebuje, potřebuje sacharidy.
2/Když máme chuť na sladké, tak to rozhodně nemusí znamenat, že máme málo cukru nebo energie
Radek Lampíř
Poprosil bych paní autorku o vysvětlení, proč zrovna sukralóza je takové zlo.
Z přijímaného množství (cca 600x nižší než cukr) se střevem vstřebá pouze cca 20%, z nichž jen čtvrtina se nějak metabolizuje. Je špatně rozpustná v tucích (= neukládá se v tucích, nehromadí se v těle).
K vlivu na mikrofloŕu: Zmíněná studie o vlivu na střevní mikroflóru byla prováděna v dávkách 100-1000mg/kg/denně (pro představu: Pro 70kg tvora to znamená ekvivalent příjmu mezi 4 a 40 **kilogramy** cukru denně !).
A to nejlepší nakonec:
a) Studie byla dělána na krysách, přičemž podobný efekt na člověku pozorován nebyl.
b) Ta studie byla metodologicky chybná, což nakonec uznali i zástupci pracoviště, kteří studii prováděli (viz http://www.foodnavigator.com/Science/Sucralose-safety-scientifically-sound-Expert-panel )
Jestli mi něco uniklo, rád se poučím; prosím o fakta, nikoliv emoce a domněnky. Sladidly se (laicky) zabývám dost dlouho; zrovna sukralózu mám docela rád. Současně bych rád znal i názor autorky na nové typy sladidel (Neotam či Advantam); kde by všechna negativa aspartamu měly být eliminovány.
Na druhou stranu pochvala, že si konečně někdo z výživových poradců všiml Erythritolu a Xylitolu a nepovažuje to za výbušninu (což se mi mimochodem stalo i v lékárně ). I když ono "zabraňuje tvorbě plaku" funguje trochu jinak a hlavně u Erythritolu méně než u Xylitolu.
Díky za odpověď
A90n88n31a 72J96e41r15m14á63ř64o10v26á
Dobrý den, Radku, díky za postřehy!
Ta nová sladidla, co uvádíte, jsem neznala a netroufám si je posuzovat... Klientům je nedoporučím. Já sama jsem totiž zastánce spíše přirozeného slazení - prostě ovoce.. a klidně i lžičku cukru, když bude jinak strava zdravá a bez zbytečností (mimochodem, takových lidí moc není).
K sukralóze - pravděpodobně má různé toxické účinky, při zahřívání i karcinogenní... může vést k inzulínové rezistenci...
http://www.tandfonline.com/doi/pdf/10.1080/10937404.2013.842523
Nikdo nic neví 100% a proto se domněnkám nevyhneme. Nakonec jde o to, k čemu se přikloníme/te. Vše lze zpochybnit, vyvrátit, či obhájit, když jste šikovný.
Jsou velké tlaky od farmaceutických firem, aby se umělá sladidla udržela na trhu, i když jsou pochybnosti o jejich neškodnosti...
Hezký den a zdraví zdar! A.
I48v21o 95Ž63á21č29e64k
"Med je v podstatě kombinace fruktózy a glukózy, podobně jako stolní cukr (sacharóza)."
Čtu dobře? Mám věřit "odbornici", která je schopna napsat takovouhle kravinu?
B31o85h11u35m52i51l 16M66á23c93a
Odborná literatura používá termín cukerné alkoholy, nikoliv alkoholické cukry. Jedná se totiž o alkoholy sice odvozené od cukrů, nikoliv však o pravé cukry.
Naštěstí se v terapii nutrií nepoužívají cukerné kyseliny, resp. v nutriční terapii kyselé cukry.
A na sorbitol či manitol se nějak nedostalo.
F58r92a34n79t72i88s95e68k 90M40i83k44e75s
Autor by se mohl trochu neco priucit o chemii.
F19r89a85n92t43i90š42e11k 93G53u86l69a13š
Není to tak dávno, co se na český trh dostalo norské sladidlo SUKRIN, což je vlastně obchodní značka zmíněného Erythritolu. Je to PŘÍRODNÍ SLADILO, ne umělé! - dělá se z ovoce prostým PŘÍRODNÍM PROCESEM, konkrétně kvašením.
Sladivost má zhruba stejnou jako cukr, chuťově je cukru velmi podobný. Dobře se s ním sladí, je k dostání v několika variantách (krystal, moučka...) a také s přidanou Stévií. Velmi dobré sladilo a přitom jde o čistý erythritol, takže vlastnosti přesně takové, jako je v článku uvedeno.
Nevím, zda je sem povoleno vkládat odkazy na komerční stránky - raději nebudu riskovat. Ale stačí do vyhledávače zadat "Sukrin" a odkazy se nabídnou samy.
Vykrojené trikoty budí emoce. Olympijská kolekce Nike je prý sexistická
Velkou kritiku vyvolala kolekce, kterou pro olympijský tým amerických atletek navrhla značka Nike....
Trend pickuperství je fenomén i byznys. Ženy se však mohou cítit jako kořist
Nedávno mě na zastávce oslovil muž. Se sebevědomým úsměvem se zeptal, jestli bych s ním nezašla na...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Nekupujte zajíce v pytli. Sedm signálů, že vám to bude klapat v sexu
Na začátku každého vztahu býváme opatrní, zvláště pak v dospělém věku. Nechceme se zase spálit....
Vyrostla v Jižní Africe, zažila i vězení. Po letech česká zpěvačka zvolila Prahu
Premium Jazzová zpěvačka Barbora Tellinger prožila 51 let v Jihoafrické republice, kam jako malá emigrovala...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Žena trpí obrovskými bolestmi zad kvůli ňadrům, implantátů se však nevzdá
Influencerka Paige Woolenová má ňadra velikosti osm a je na ně náležitě pyšná. Bohužel jí však...
Žena si dopřála obří poprsí, teď musí nosit tři podprsenky
Modelka Katy Ann dala za svá obří silikonová ňadra v přepočtu téměř sedm set tisíc korun. Jsou tak...
Život s výživou na zádech. Lukáš trpí chronickou střevní pseudoobstrukcí
Svou výživu si nosí v batohu na zádech. Ten místo obvyklých svačin skrývá speciální výživu, která...
Od žen chodím odpočívat do mužského světa, říká scenáristka Sodomová
Premium Scenáristka a producentka Daniela Sodomová stojí za projektem letní divadelní scény Musea Kampa....
Tradiční manželka se vrací. Trend TikToku velebí ženy u plotny a dětí
Její jedinou prací je starat se o domácnost, děti a manžela, zakládá si na svém vzhledu a její...
Kdy dát dětem první kapesné a kolik?
Kdy je vhodný čas dávat dětem kapesné a v jaké výši? To jsou otázky, které řeší snad každý rodič. Univerzální odpověď však neexistuje. Je ale...