Doporučujeme

Opilý František

Opilý František | foto: Alena Doskočilová

Čtenářský recept: Opilý František

  • 0

Doba přípravy: 1,5 hodiny
Množství: 60

Na těsto:

  • 220 g moučkového cukru
  • 220 g másla
  • 6 vajec
  • 120 g polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 2 lžíce kakaa

Na náplň:

  • 220 g ořechů
  • 150 g cukru
  • 1 dcl rumu (vše smícháme)
  • marmeláda na potření

1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Máslo vyšleháme s polovinou cukru, postupně přidáváme žloutky a zbývající cukr. Do vzniklé hmoty střídavě přidáváme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem.

2. Dobře vymícháme a upečeme na vymazaném plechu při 180 stupních. pečení trvá přibližně 15 minut.

3. Upečený vychladlý plát potřeme marmeládou a na ni natřeme ořechovou hmotu. Povrch polijeme čokoládovou polevou. Ztuhlý plát krájíme na úhledné řezy.

Poznámka: Při krájení je dobré namáčet nůž do horké vody, poleva se nepoláme. Cukroví je určeno především pro mlsné muže.


  • Vybrali jsme pro Vás