Recepty
Fastfood není výsadou dneška. Před staletími tak jedli chudí, hráči i otroci
V dávných dobách patřilo hodování v teple domova k luxusu, který si mohli dovolit leda boháči....
Rostlinná strava potěší tělo i duši. A možná se také budete víc smát
Říká se, že ten, kdo vyřadil ze svého jídelníčku živočišné produkty, se více usmívá. Jestli je to...
Vypadají nevinně, ale mohou i zabít. Odvrácená stránka oblíbených potravin
Zdravé, plné vitaminů, minerálů, zázrak na talíři. Tak bývají prezentovány některé potraviny i...
Labuť z čokolády, cheescake i malinový dort. Představujeme výherce soutěže
Soutěž Mezinárodní den dětí se snad v žádné rodině neobejde bez sladkého překvapení pro děti. Proto jsme...
Skromná hvězda české kuchyně. Kedlubna je zdravá a navíc moc dobrá
Její blahodárné účinky znali už staří Římané, kteří ji užívali jako lék proti depresím. Prý...
Jak vybírat, loupat i vařit chřest. Užijte si sezonu této báječné zeleniny
Chřest je zdravý a velmi chutný. Právě teď je jeho sezona a koupit ho můžete jak přímo u pěstitelů,...
KVÍZ: Jak se vyznáte v regionálních specialitách? Víme, kdo vyhrál kuchařku
Soutěž Zábavný kvíz, který prověřil vaše znalosti regionální kuchyně, zná své vítěze. Kdo vyhrál kuchařku...
Chřestová sezona začala, můžeme se těšit také na ředkvičky a salát
Zahájením chřestové sklizně začíná lokální zemědělská sezona a špičky asparágu signalizují, že za...
Na jaře si dejte mladé maso. Je výživné, zdravé a skvěle si pochutnáte
Jarní kuchyně je pro mnohé vysvobozením z těžkého snu hutných polévek, tučných mas a zahuštěných...
Atmosféra i chuť. Kdo je teatender a jak správně připravit a vychutnat čaj
Uvařit vodu, hodit do hrnku sáček a nechat ho louhovat. Takový byl „čajový rituál“ redaktorky Ženy...
Kopřivová nádivka s mandlemi
Lehké
60 min
Bezmasá varianta pro velikonoční debužírování potěší nejen vegetariány. Nasekané mandle dodávají...
Proč se peče mazanec, co je to kulič a jak na to, aby se povedl
Někomu by se mohl zdát nudně kulatý, těsto je v podstatě stejné jako u vánočky, přesto tradiční...
Klasika i inovace. Seznamte se s výherkyněmi soutěže Pečeme na Velikonoce
Soutěž Děkujeme za všechny vaše sladké příspěvky do naší velikonoční soutěže, věřte, že se nám nad snímky...
Velikonoční nádivka s uzeným a vepřovým masem
Lehké
80 min
Když si z procházky donesete domů lístky kopřivy a medvědího česneku, není nic lepšího, než je...
Pečení je dědictví po komunistech. Co nebylo, to jsme si upekli, říká cukrářka
Premium Je úspěšnou cukrářkou, která posbírala mnoho úctyhodných ocenění, a také světoběžnicí. Nad zákusky...
Nádivka s medvědím česnekem a kopřivami
Lehké
60 min
Jestli nějaká specialita patří bez debat na velikonoční stůl, pak je to voňavá nádivka s medvědím...
Velikonoční kokosový beránek
Lehké
70 min
Tenhle beránek oslní krásným huňatým kokosovým kožíškem. No není roztomilý? Je! A také neskutečně...
Šlehačkový beránek
Střední
70 min
Klasického velikonočního beránka každý z nás peče minimálně jednou za rok. Podle velikosti formy...
Tarte tatin
Lehké
60 min
Traduje se, že tento koláč vznikl vlastně omylem. Ale my jsme za tu chybičku sester Tatinových moc...
Příliš malý hrnec, rozvařené nudle a další české hříchy v italské kuchyni
Pizza, pasta, risotto, zákusky či zmrzlina – prakticky celý svět vzal vynálezy italské kuchyně za...
Velikonoční sušenky
Lehké
50 min
Jemné mandlové sušenky jsou skvělou dobrotou a také originálním dárkem pro koledníky.
Velikonoční sedmikrásková polévka
Lehké
40 min
O tom, že je tady jaro, nás neomylně informují bíložluté kvítky sedmikrásek vykukující z...
Velikonoční koláč
Střední
60 min
Co si upéct o Velikonocích, když máte doma hodně vajec a sladkého jste přejedeni? Třeba tento...
Čtyři důvody, proč vařit aspoň měsíc jinak, zdravěji a z lokálních zdrojů
Chcete udělat něco pro své zdraví, kondici, duševní pohodu, rodinu, ale také své sousedy a planetu,...
Velikonoční kuřecí roláda
Střední
90 min
Kopřivy nebo listový špenát dodají kuřecí roládě jarní šmrnc. Ideální jarní oběd pro celou rodinu.
Cuketové rolky plněné mletým krůtím masem
Lehké
60 min
Také milujete jídla z trouby? Místo mletého krůtího masa můžete v tomto receptu použít třeba...
Palačinky plněné špenátovou pomazánkou
Lehké
40 min
Tip na rychlou a chutnou večeři. Připravte si palačinky plněné špenátovou pomazánkou.
Zapečené brambory s kapustičkami
Lehké
100 min
Zapečené pokrmy miluje snad každý. Kapustičky spolu s mletým masem a rajčatovým přelivem se proto...
Pivo jako základ české kuchyně. Hodí se pod buřty, k rybě i do závinu
K české kuchyni pivo patří nejen jako prostředek ke spláchnutí vepřo knedlo zela nebo k zahnání...
Vášeň prochází žaludkem. Připravte vzrušující valentýnské pohoštění
Víte, že probudit vášeň v partnerovi můžete nejen sexy prádlem a svůdným líčením, ale také...
Devět záchranných kuchyňských misí, které spasí vaši pověst i večeři
I nejzkušenější kuchař nebo hospodyňka mohou mít svůj špatný den, kdy se nedaří. Ne vždycky je ale...
Luxusní nepečený cheesecake
Střední
60 min
Připravte si na víkend ke kávě lahodný tvarohový koláč s rybízovým přelivem.
Vejce Benedikt
Náročné
30 min
Amerika dala světu spoustu dobrého a vejce Benedikt jsou jedním z těchto darů. Tak směle do toho,...
Zázrak jménem vývar. Pomůže v boji s viry i k omlazení pleti
Už naši předkové věděli, že horký vývar dokáže člověka v každé situaci postavit na nohy. A tento...
Nenaklepávejte, masírujte. Osm rad od odborníka, jak na dokonalé řízky
Nestačí jen koupit kvalitní maso, při přípravě řízků se s nimi musíte trochu „pomazlit“. Jakým...
Hovězí roláda s ořechy
Náročné
140 min
Ořechová náplň povýší plátek hovězího masa na božský pokrm. Ideální volba pro nedělní oběd.
Poradny
Ptáte se dědka kořenáře
Co dělat, když je v krvi nadměrné množství železa. A jak je snížit? Vstoupit do poradny
Ptáte se kulináře
Dobrý den, prosím vás z čeho udělám nejlepší vývar? Děkuji. Vstoupit do poradny