Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Recepty

Škubánky s mákem a jiné levné dobroty, které nám vařila babička

16.9.2017  0:01
Opravdové domácí jídlo, které člověka vrátí o desítky let zpátky a na které se mu sbíhají sliny už při vyslovení jeho názvu, nemusí být drahé. To věděly i naše babičky, které připravovaly ty...  celý článek

Tři nejjednodušší a přitom rafinované koláče ze zahradního ovoce

9.9.2017  0:00
Co naplat, léto i se svými typickými plody se pomalu loučí a blížící se podzim signalizují jablka, švestky a hrušky dozrávající do své nejsladší chuti. Koláče z nich upečené provoní váš byt,...  celý článek

Čokoholici pozor, na trh přichází nový druh: rubínová čokoláda

5.9.2017  18:04
Hořká, mléčná a bílá čokoláda jsou typickou nabídkou této sladké odměny. Své čokoládové obzory ale mohou čokoholici nově rozšířit o zbrusu nový druh - rubínovou čokoládu. Ta byla dnes...  celý článek

Už žádná mazaná houska. Svačiny, kvůli kterým se budou těšit do školy

5.9.2017  0:00
Vykoumat takovou školní svačinu, kterou děti donesou do školy vcelku a bez úhony a naopak ji odpoledne nepřinesou netknutou domů, protože jim bude opravdu chutnat, to je výzva, které čelí tisíce...  celý článek

Oslaďte dětem konec prázdnin! Rychlé dezerty, které budou hned pryč

2.9.2017  0:00
I když se před dvěma měsíci zdálo, že prázdniny budou skoro nekonečné, najednou dětem utekly mezi prsty a zase je tady škola. Možná se po všech těch dobrodružstvích a poznávacích výletech i těší...  celý článek

Paprika jinak než jsme zvyklí. Džuveč, ajvar a jiné inspirace z Balkánu

29.8.2017  0:01
Komu se už přejedlo lečo nebo plněné papriky, může s touhle úžasnou zeleninou vyrazit trochu dál od domova. Paprika je totiž jedním ze stavebních kamenů skvělé balkánské kuchyně, a tak neuškodí,...  celý článek

Nemusí být vždycky flákota. Grilovací party pro vegany a vegetariány

26.8.2017  0:00
Většina z nás si spojuje grilování s prorostlou krkovičkou, kuřecím špízem či burgery s mletým hovězím. Jenže možná i ve vaší rodině nebo mezi přáteli je někdo, kdo maso prostě nejí. Stále více...  celý článek

Rajčata nejsou jen na špagety a na pizzu. Co s červeným nadělením?

22.8.2017  0:01
Konec prázdnin je ve znamení dozrávajících červených plodů, které v sobě během slunečných dnů akumulovaly všechnu krásu a sladkost léta. Pokud jste propadli pěstitelské vášni, možná je té úrody...  celý článek

Rostou? Tak honem do lesa! Tyhle recepty užijete nejen na chalupě

19.8.2017  0:00
Uklidňující procházka lesem mnohdy vyústí ve sběračskou výpravu – zejména, když máte svoje tajná místečka a vezmete si s sebou košík. Co ale s houbovou úrodou? Můžete ji nasušit na později, ale...  celý článek

Zavařte chuť léta do skleniček, v zimě jako když ho najdete

15.8.2017  0:00
Prázdniny vstupují do poslední čtvrtiny a to také znamená, že se ovocné stromy i rajčatové keříky prohýbají pod bohatou úrodou. Většinou nemáme šanci všechno spotřebovat rovnou, a tak je tady...  celý článek

Rychlé a zdravé pomazánky ze skyru nejen na letní zahradní party

12.8.2017  0:00
Letní posezení s přáteli nebo rodinná oslava nemusí být jen o grilovačce. Vsaďte na jednohubky s lehkými pomazánkami, které jsou skvělým pochutnáním k vínu, sektu nebo míchaným nápojům. A když...  celý článek

Tekutá letní romantika. Sangria s ovocem, ledový čaj i vanilkové latté

8.8.2017  0:00
Teprve se těšíte na letošní zaslouženou dovolenou? Nebo už ji máte za sebou a při prohlížení fotek sníte o tom, jak by bylo krásné zase se přenést do přímořského letoviska nebo do křesílka na...  celý článek

Nudle v ešusu i müsli tyčinky. Outdoorové recepty nejen na horskou túru

5.8.2017  0:00
Na přechodech hor i na celodenních výletech s dětmi se musí dobře a kvalitně jíst. A zdaleka se přitom nemusíte spokojit jen s instantními polévkami nebo sušenkami ze samoobsluhy. Autorka...  celý článek

Zelenina jako obal: papriky plněné sýrem, nadívaný lilek i rajčata

1.8.2017  0:03
Počasí teď zrovna není na svíčkovou nebo na vepřo knedlo zelo, k chuti přijdou spíše lehčí zeleninová jídla. V kombinaci se sýrem či masem vás paprika, lilek nebo rajčata dokonale nasytí. Kdo...  celý článek

Prázdniny jako u babičky: meruňkové knedlíky, borůvkový koláč a spol.

29.7.2017  0:00
Léto je nejen čas exotických chutí, ale také vzpomínání. Pamatujete, jak jste si o prázdninách u babičky užívali sladkých dobrot? Mezi naše favority patří ovocné knedlíky, drobenkový koláč a...  celý článek

Takhle chutná léto nejlépe. Ve sklenici a třeba s troškou alkoholu

22.7.2017  0:00
V tuto roční dobu si ovoce užívá i ten nejzapálenější fanoušek pečínky. Je všude kolem, někdy – třeba na zahradě – stačí jen natáhnout ruku a hodovat. Občas ale přece jen stojí za to udělat pár...  celý článek

Zapomeňte na krupičku s kakaem. Tyhle vtipné kaše promění vaše ráno

18.7.2017  0:02
Myslíte si, že kašičky jsou jen pro malé děti a nad krupicovou nebo ovesnou kaší ohrnujete nos? Tak to jste ještě nezkusili skvělé recepty blogerky, web designerky a dvojnásobné maminky Věry...  celý článek

Bez cukru a přece sladké. Rychlé letní dezerty pro plavkovou sezonu

15.7.2017  0:05
Co by to bylo za prázdniny bez letních dobrot a lahodného ovoce? Dokonce i pokud řešíte linii, můžete si občas dopřát něco do „dezertní komůrky“. Rafinovanému cukru se přitom můžete snadno...  celý článek

Rychlovky z jednoho hrnce, které přijdou k chuti na chatě i v kempu

12.7.2017  0:02
Jsou chvíle, kdy se nám chce trávit hodiny u sporáku a našpinit polovinu kuchyňského vybavení. Ale pak jsou i takové, kdy bychom dali království za divotvorný hrnec, který uvaří oběd sám a za...  celý článek

Prázdniny se blíží! Rozloučení se školním rokem bude dětem chutnat

27.6.2017  0:12
Za pár dní je tu konec školního roku a kamarádi i kamarádky ze třídy se rozutečou za letními zábavami. Uspořádejte pro spolužáky svého potomka dětskou party, která bude zároveň chutnou rozlučkou...  celý článek

Zapomeňte na nudu. Kuřecí recepty pro milovníky barev a nových chutí

21.6.2017  0:02
Pečené v troubě, jako obalovaný řízek nebo na paprice. Ne že by vám tahle jídla nechutnala, ale občas už vám přijdou celkem nudná? Zkuste to příště trochu jinak. Za pomoci orientálního koření,...  celý článek

Špičaté zelí je hit. Zabalte do něj maso nebo si udělejte skvělý salát

13.6.2017  0:01
Možná jste u stánku svého oblíbeného zelináře narazili na hlávkové zelí neobvyklého zašpičatělého tvaru. Je to některá z méně známých odrůd této v Česku velmi oblíbené košťálové zeleniny. Pro...  celý článek

Bylinkové řízky, plněný bagel, jablečné šátečky. Na výletě vyhládne

20.5.2017  0:38
Pokud se chystáte na výlet do přírody, spojte ho s piknikem. Nebudete závislí na tom, jestli cestou potkáte použitelnou restauraci, a navíc si skvěle pochutnáte. Tyhle dobroty snadno zabalíte do...  celý článek

Pudink v hlavní roli. Sladkosti, které se rozplynou na jazyku

25.4.2017  0:02
Jedna z nejobyčejnějších kuchyňských ingrediencí bývá obvykle spojována jen s dětskými svačinkami. Byla by ale škoda nechat pudinku jen tuhle vedlejší roli. Přidejte ho do slavnostních dezertů...  celý článek

Snídaně na chalupě. Hrnkové recepty, které vám vytrhnou trn z paty

31.1.2017  2:09
Když trávíte víkend nebo dovolenou s rodinou daleko od civilizace, je to sice romantické, ale jíst se musí i na samotě u lesa. Komu by se ale chtělo ráno vyrážet do obchodu, abyste měli k...  celý článek

Martin Škoda vaří se svými babičkami. Rajská s trhaným hovězím a jahelník

28.1.2017  0:00
Chuť a vůně mají neuvěřitelnou moc přesunout nás v čase tam, kde jste se s nimi poprvé setkaly. Právě proto většina z nás s láskou vzpomíná na jídla, která nám jako malým dětem podstrojovaly...  celý článek

Kaštany se hodí do slané i sladké kuchyně. Jak je vybrat i uvařit

21.1.2017  0:34
Pečené kaštany zná asi každý, ale umíte si s nimi připravit rizoto nebo zákusek? Kaštany jsou bohaté na vitamíny a vhodné pro slanou i sladkou kuchyni. Prozradíme vám, jak vybrat v obchodě...  celý článek

Křupavá snídaně přímo z trouby. Pivní rohlíky, žitný chléb a ciabatta

14.1.2017  0:20
V Česku sní každý člověk 40 kilogramů chleba za rok. Nemusíte si ho ale všechen nutně kupovat, chutné rohlíky i chleba si doma zvládnete upéct sami doma, klidně i v neděli.   celý článek

Upečte si v troubě anglický roastbeef či lososa v listovém těstě

7.1.2017  0:35
Zima je ideální k pečení pokrmů v troubě, protože pěkně provoní a vyhřejí kuchyni. Vyzkoušejte následující recepty na pečená masa na několik různých způsobů - od klasické anglické pečeně přes...  celý článek

Co jedí na Vánoce ve světě? Ve Švédsku šunku, na Islandu papuchalky

22.12.2016  0:09
Bramborový salát, smažený kapr a řízky, rybí polévka, houbový kuba a cukroví. Tak vypadají typická česká vánoční jídla. Zajímá vás, co si tou dobou servírují na talíře v jiných zemích? V Litvě...  celý článek

Cukroví na poslední chvíli: včelí úly a kuličky na všechny způsoby

20.12.2016  0:19
Do Vánoc už zbývá jenom několik málo dnů, ale je ještě spousta druhů cukroví, co stihnete nachystat. Do přípravy většiny z nich navíc můžete zapojit i děti, protože se jedná o kuličky na všechny...  celý článek

Luxusní houbový kuba podle šéfkuchaře Jana Punčocháře

17.12.2016  0:52
Houbový kuba je klasické české vánoční jídlo, na které se však v některých domácnostech zapomíná. Je to velká škoda, protože tradiční recept rozhodně není zastaralý. O své tipy na tuto pochoutku...  celý článek

OBRAZEM: Vánoční dárky pro vášnivé kuchaře, pekaře i gurmány

12.12.2016  0:44
Čím potěšit ty, kteří se rádi motají v kuchyni a kolem dobrého jídla? Přinášíme několik tipů pro milovníky vaření, pečení i konzumace dobrot všech věků.   celý článek

Vánoční cukroví: rohlíčky, plněné ořechy a košíčky se slaným karamelem

10.12.2016  0:56
Do Vánoc sice zbývají ještě dva týdny, ale na pečení cukroví není rozhodně brzy. Plněné ořechy a vanilkové rohlíčky jsou v mnoha domácnostech klasikou. Vyzkoušet můžete i netradiční ořechové...  celý článek

Svatomartinská husa krok za krokem. A rohlíčky jako sladká tečka

10.11.2016  11:04
Na svatého Martina velí česká tradice upéct si husu a zapít ji mladým vínem. Prozradíme vám, jak docílit křupavé kůrčičky, kdy sbírat tuk i co dobrého k ní zakousnout. A nezapomeneme samozřejmě...  celý článek

Škola asijské kuchyně: jak zarolovat závitek a dochutit thajskou polévku

5.11.2016  0:23
Asijská kuchyně u nás stále nabírá na popularitě. Pokud jste i vy propadli lahodným vietnamským jarním rolkám nebo báječným thajským polévkám s kokosovým mlékem, pak rozhodně nepřestávejte číst....  celý článek




mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.