Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Recepty

Královny jarních zahrad. Udělejte si ředkvičkové pesto nebo salát

18.5.2018  0:00
Sezona ředkviček je v plném proudu. Na jarních zahradách patří mezi první plodiny, jimiž můžeme chuťově i vzhledově zpestřit náš jídelníček. Pojďte se s křupavými ředkvičkami seznámit trochu... 

VIDEORECEPT: Minicheesecakes s ovocem pro maminku

12.5.2018  0:01
Plánujete sladkou oslavu Dne matek, ale klasické dorty už vás nebaví? Zkuste geniálně snadné minicheesecakes podle blogerky Romany Böhmové z Na skok v kuchyni. Tento jednoduchý a efektní dezert... 

Co jsme nachystaly na Jarmark? Makové koláčky, šátečky i muffiny

28.4.2018  0:00
Už tradičně můžete na dnešním jubilejním dvacátém Jarmarku v pražských Holešovicích ochutnat dobroty, které připravily redaktorky OnaDnes.cz, a přitom přispět na dobrou věc. Najdete je jako vždy... 

Chřest je opět tady! Zapečte ho, grilujte nebo dejte do polévky

21.4.2018  0:00
Sezona této báječné a nedoceněné zeleniny právě začala, potrvá jen do června. Na nic nečekejte a připravte rodině k obědu nebo k večeři báječnou chřestovou specialitu. Není to žádná věda a... 

Nebojte se jehněčího a kůzlečího masa. Je zdravé a skvěle chutná.

14.4.2018  0:00
Světová kuchyně se na jaře bez masa z mladých jehňat a kůzlat neobejde. U nás však dnes není příliš běžné, mnoho kuchařek a kuchařů se jej trochu obává. Kůzlečí a jehněčí maso je tak neprávem... 

Nejlepší jarní recepty, ve kterých využijete vejce natvrdo z koledy

3.4.2018  10:00
I letos to u vás doma probíhalo stejně. Malí i velcí muži se vrátili z mrskačky, sladkosti snědli buď cestou, nebo hned na prahu, a hromadu vajíček uvařených natvrdo nechali v košíku. Co s nimi?... 

Beránek jako symbol Velikonoc. Kde se vzal a jakého letos upéct?

30.3.2018  0:00
Na Hod boží by měl stát na stole s mašlí kolem krku. Beránek. Recept na tuto tradiční velikonoční dobrotu se dědí v rodinách po generace. Ať už ten váš bude třený, čokoládový, tvarohový,... 

Zamilujte se do slaných koláčů. Se šunkou, špenátem nebo žampiony

17.3.2018  0:01
Teplá večeře nemusí být jen maso s přílohou. Zkuste se inspirovat francouzskou specialitou jménem quiche. Slaný koláč, který nabízí prostor k experimentům, chutná všem, uděláte s ním dojem a... 

Zamilujte se do batátů. Zkuste třeba polévku, voňavé kari nebo salát

10.3.2018  0:00
Vypadají trochu jako brambory, ale brambory to nejsou. Batáty jsou doma v tropech a subtropech a jejich výrazná barva vás možná zatím v regálech obchodů spíše odrazovala. Ale když se osmělíte a... 

VIDEORECEPT: Ďábelská topinka se strouhaným parmazánem

3.3.2018  0:19
Někdy nemáte chuť na „velké“ jídlo, ale dali byste si něco malého k pivu, vínu nebo televizi. V takové chvíli přijde vhod pikantní masová směs na dozlatova opečeném chlebu potřeném voňavým... 

VIDEORECEPT: nejlepší kuře na paprice

24.2.2018  0:00
I přes všechny módní směry v gastronomii, klasické české omáčky, jaké vařily už naše babičky, se stále drží na vrcholku pomyslné hitparády jídel, na něž nedáme dopustit. Patří mezi ně i sonáta... 

VIDEO: Poctivá gulášová polévka z hovězí kližky

17.2.2018  0:07
Hledáte dokonalé jídlo, které vás teď v zimě zasytí, uspokojí vaše chuťové buňky a spolu s krajícem chleba skvěle zastane svačinu, oběd nebo večeři? Vyzkoušejte gulášovou polévku, která spolu s... 

Brownies, kremrole nebo krevety. Valentýn na talíři podle blogerek

10.2.2018  0:00
Láska prochází žaludkem, a tak se před letošním svátkem zamilovaných nechte inspirovat těmi, kdo si dobré jídlo užívají 365 dní v roce. Zeptali jsme se známých českých blogerek, co by uvařily... 

Žába v díře, pivní škvarky a další speciality ze zlatého moku

3.2.2018  0:00
Orosený půllitr, nádherná zlatavá barva, nadýchaná čepice z pěny... Umíte si představit něco lahodnějšího než sklenici čerstvě natočeného piva? Kromě pití ale můžete nejpopulárnější nápoj Čechů... 

Masopust je v plném proudu. Dejte si jitrnici nebo škvarkové šneky

26.1.2018  0:00
Tento svátek se u nás slaví už od 13. století a ač je výsadou hlavně venkova a malých měst, prostřednictvím tučných a pramálo dietních dobrot si jej užívají lidé napříč Českou republikou. Letos... 

Zázvor, pohanka a chilli. Ingredience, které vás v zimě zahřejí

20.1.2018  0:00
Pokud nepatříte k těm, kdo se radují,, že se konečně ochladilo, pak vám možná udělají radost recepty pro zahřátí. Pohanku si v zimě vařili i naši prapředci, protože věděli, že jim pomůže vyhnat... 

Znovuobjevená špalda vtrhla do kuchyní. Proč jsou z ní buchty lepší?

16.1.2018  0:00
Na rozdíl od bílé pšeničné mouky je ta špaldová tmavší, má oříškovou chuť a z výživového hlediska zdraví prospěšnější složení. Lidé špaldu pěstují už tisíce let, ale před časem ji vytlačila... 

Vydatné večeře z jednoho hrnce, které vám po lyžování dodají energii

13.1.2018  0:00
Není nic lepšího, než víkend na chalupě v horách, kdy celý den sjíždíte sjezdovky, touláte se běžkařskou stopou nebo třeba stavíte s dětmi sněhuláka. Jenže po tom všem pohybu na čerstvém vzduchu... 

Vafle, toasty nebo müsli. Začněte v novém roce pořádně snídat

3.1.2018  0:00
Možná i vy jste si dali na prahu nového roku předsevzetí, že budete pravidelně a lépe jíst. Nejčastější stravovací chybou přitom bývá vynechání ranního jídla. Takže pokud jste dosud odcházeli... 

Pět nejlepších pomazánek nejen na silvestrovskou tabuli

30.12.2017  0:00
Zítra nás čeká nejbujařejší noc v roce. Zkuste letos pohostit přátele a rodinu něčím jiným než klasickými chlebíčky se salátem a šunkou. Tyhle skvělé pomazánky jsou snadné a rychle hotové, stačí... 

Isidor, perník i bábovka. Opilé sváteční dezerty, které budete milovat

26.12.2017  0:00
Jestli nemáte ani po vánočních svátcích dost sladkého, vyzkoušejte jeden z těchto skvělých voňavých svátečních moučníků. Jako pohoštění ke kávě je ocení návštěvy, od tchyně až po kamarádku z... 

Kuličky, čokoláda a marokánky. Cukroví na úplně poslední chvíli

23.12.2017  0:00
V některých rodinách platí pravidlo, že se cukroví dává na stůl až od Štědrého dne, jinde se po upečených dobrotách zapráší už týden před Vánoci. Jestli patříte do té druhé skupiny, možná vám... 

Vánoční menu se obejde i bez kapra. Zkuste tresku podle šéfkuchaře

19.12.2017  0:00
Rybí polévka, smažený kapr a bramborový salát – tak vypadá štědrovečerní večeře ve většině českých domácností. Co letos zkusit něco jiného? Třeba menu, jehož hlavním chodem je grilovaná norská... 

Vánoce s dietou? Proč ne! Cukroví bez lepku, bez cukru i pro vegany

16.12.2017  0:00
Zatímco pro většinu z nás jsou vánoční svátky obdobím mlsání a tláskání, lidé se zdravotními omezeními se musejí připravit na čas odříkání a svodů. Při troše snahy a ochoty si ale mohou užít... 

Štola, pirohy, řízek nebo kapustnica. Vánoční hvězdy našich sousedů

12.12.2017  0:00
Zatímco českou klasikou při štědrovečerní večeři je rybí polévka, smažený kapr s bramborovým salátem a štrúdl nebo vánočka, kousek za našimi hranicemi se před vánoční nadílkou servíruje něco... 

Buráky, mandarinky, čokoláda. Co podniknout s mikulášskou nadílkou?

5.12.2017  0:00
Nejen domácnosti s malými dětmi si potrpí na čertovsko-andělsko-mikulášské rituály. Někdy se ale pamlsků v punčoše nebo celofánu sejde víc, než je zdrávo, a nabídnout tuhle hromadu dětem se... 

Vanilka, skořice, hřebíček. Voňavé pokušení pro první adventní neděli

2.12.2017  0:00
Také si nenecháte zkazit předvánoční atmosféru všudypřítomnými reklamami na bezbřehé nakupování? Ne v obchodních domech, ale v kuchyni je o adventu nejlépe. Voní tu totiž koření, které nás vrací... 

Houbová frittata, bucatini s pestem a kuskus. Teplé večeře do 20 minut

28.11.2017  0:00
Jste zvyklí o víkendu si večer dopřávat náročné menu, ale v týdnu se odbýváte chlebem s něčím jen proto, že to nezabere moc času? Vyzkoušejte snadné a rychlé večeře s vůní Španělska, Itálie a... 

Kulaté dobroty z celého světa. Od čínských knedlíčků po mexické kobližky

25.11.2017  0:00
Ať už sladké, nebo slané, kuličky z pšeničného těsta jsou oblíbené všude na zeměkouli. Můžete je smažit, péct nebo vařit, plnit masem, marmeládou či ovocem, vždycky s nimi budete mít úspěch.... 

Přehlížený pašák zázvor. Skvělý je v marinádě i se skleněnými nudlemi

21.11.2017  0:00
Komu zima zalézá za nehty a pod košili, ten určitě ocení recepty, které ho najednou nasytí, zahřejí a ještě posílí imunitu. To všechno dovede jedna nenápadná ingredience. Zázvor vám bude chutnat... 

Báječné ořechové dezerty jako dělané pro pošmourné podzimní dny

18.11.2017  0:00
Sice už se za obzorem rýsují nejpřetláskanější svátky roku, ale přinejmenším o víkendu bychom se sladkého neměli zříkat. Už proto, že lezavé listopadové počasí moc útěchy nepřináší, a tak je... 

Zapečené večeře s květákem, brokolicí a italským krasavcem romanescem

14.11.2017  0:00
Jedním z nejuniverzálnějších druhů zeleniny je květák. Hodí se do salátů, polévek i pomazánek, na smažení i vaření, ale nejlepší je jako hlavní hvězda zapečených jídel. Když ke stolu pozvete i... 

Ikonou české kuchyně je superpotravina mák. Upečte si babiččin makovec

11.11.2017  0:00
Makové buchty, valašské frgály, nudle s mákem nebo loupák posypaný tmavě modrými semínky. To jsou jen některé ze stálic našeho národního gastronomického pokladu. Jejich společným jmenovatelem je... 

Horké nápoje, které prohřejí vaše podzimní odpoledne a večery

7.11.2017  0:06
Nenechte se rozházet tím, že se kvůli změně času dříve stmívá. Využijte delší večer k tomu, že si zabalíte nohy do měkoučké deky, otevřete si knížku nebo si pustíte pěkný film a k tomu si... 

Pořádně husté kaše podle Jany a Davida. Snídaně, která vás probere

4.11.2017  0:05
Ona byla herečka, on kameraman a před pár lety se potkali v práci. Zjistili, že je spolu baví snídat a že jejich kaše chutnají i ostatním. A tak se před čtyřmi lety postavili na vlastní nohy a... 

Barevné podzimní saláty, které potěší oko, nasytí i zahřejí

31.10.2017  0:00
Zatímco v létě si dopřáváme saláty pravidelně a daří se nám je propašovat na stůl i v případě, že kolem něj sedí jen sami masožrouti, v chladnějších dnech se do zeleniny tolik nehrneme. A to je... 




mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.