Odpovědi psycholožky Marty Boučkové najdete ZDE |
A dodala, že povýšení jídla na něco, co není, bývá draze zaplaceno. Člověk by si měl na uklidnění v životě najít i jiné radosti.
PhDr. Marta Boučková Vystudovala psychologii na FF UK. Už 19 let provozuje soukromou praxi (První Pražská Partnerská Poradna), od roku 2002 je spoluzakladatelkou a předsedkyní představenstva Evropského kariérního institutu – EKI. Specializuje se na sociální psychologii, oblast mezilidských vztahů a komunikaci i osobnostní rozvoj. Letos vydala knihu Když se hubnout nedaří - 12 příběhů těch, kterým pomohla rada psychologa. Čtenářky OnaDnes.cz si ji budou moci koupit za zvýhodněnou cenu na Jarmarku 19. 10. v pražských Holešovicích. |
Psycholog pomůže i s hubnutím
Ač si většina z nás myslí, že k psychologovi se chodí hlavně s bolavým srdcem, Marta Boučková se ve své praxi velmi často setkává s lidmi, kteří víc než lásku nebo nevěru řeší vztah ke svému tělu.
Nenutí klienty skákat přes švihadlo nebo jíst dva bílé jogurty denně, ale pracuje s nimi na odbourávání špatných návyků z dětství, zbytečných strachů nebo příliš lehkovážného pohledu na své zdraví.
V hlavě to všechno začíná
"Jakmile se vám podaří změnit myšlení, brát jídlo jako zdroj živin, ne jako potěšení, tak máte z poloviny vyhráno," upozorňuje Marta Boučková.
"Když ovšem vnímáte úpravu jídelníčku jen jako něco dočasného, co je nutné jen přežít, pak zřejmě boj s kilogramy zase prohrajete. Záhada úspěšného hubnutí neleží na talíři, ale skrývá se v hlavě."
Dá se zhubnout navzdory "tlustým" genům a mizerné vůli? Kdy je nejlepší čas začít držet dietu? Proč někomu stačí, když přestane jíst rohlíky a čokoládu, zatímco jiný kyne i nad "prázdným talířem"? Na tyto a další otázky najdete odpovědi v on-line rozhovoru s psycholožkou Martou Boučkovou.
Dieta v krabičceMyslete "out of box", ale jídlo můžete zkusit z krabičky. Aktuální jídelníček |