Květáková rýže s hráškem, kukuřicí a karotkou
Ingredience na 4 porce:
- 1 květák
- 1 velká cibule
- 1 lžíce oleje
- 2-3 karotky
- mražený nebo nakládaný hrášek a kukuřice
- sůl a čerstvě mletý pepř
- bazalka na ozdobu
Pracovní postup:
- Květák omyjeme, osušíme, rozebereme na růžičky a pomocí elektrického robota s rotačními noži rozsekáme nahrubo.
- Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Karotku oškrábeme a nakrájíme na malé kostičky.
- Ve větším kastrolu rozehřejeme olej a zpěníme na něm cibuli, pak přidáme karotku a chvíli ji restujeme.
- Přisypeme nasekaný květák, osolíme, opepříme a za stálého míchání restujeme celkem asi 8 minut. Ke konci přidáme rozmrazený (nebo slitý) hrášek a kukuřici.
- Podáváme ozdobené lístky bazalky.
Tip: Karotku nebo jinou kořenovou zeleninu můžete nasekat v robotu společně s květákem.