1. DEN Nejezte pokud možno nic, zato hodně pijte. A to větší množství vody bez bublin, ovocné čaje, ředěné zeleninové a ovocné džusy. Ideální je 2,5 až 3 litry tekutin. Pokud je váš hlad silnější než vy, dejte si výhradně zeleninu.
2. DEN Jezte jen ovoce, a to asi 1-1,5 kg za den, rozdělené do minimálně pěti dávek. Vybírejte ovoce s nízkým obsahem sacharidů - ananas, grapefruit, jablka, mango. Vyhněte se sladkému ovoci, jako je banán, hruška či hroznové víno. Opět nezapomínejte dostatečně pít.
3. DEN K ovoci přiberte zeleninu a doplňte je celozrnným pečivem či těstovinami, rýží. Zeleninu můžete i podusit na malém množství kvalitního rostlinného tuku.
4. DEN Můžete přidávat další potraviny, ale každý den jen jednu novou. Vhodné jsou třeba brambory, a to nejlépe vařené ve slupce, aby si zachovaly více živin. Zkuste kysané zelí - obsahuje velké množství vitaminu C a bakterie mléčného kvašení, které prospívají střevům.
5. A 6. DEN Zařaďte do jídelníčku mléčné výrobky, ideální jsou bílé jogurty, podmáslí či tvaroh.
7. DEN Můžete rozšířit repertoár o bílé maso - rybu, kuřecí, králičí či krůtí. Pro tělo je nejlepší upravovat maso dušením, vařením nebo opečením nasucho. Zcela nevhodné je naopak smažení nebo pečení na tuku.