Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Ochutnejte tiramisu Jamieho Olivera

  0:20aktualizováno  0:20
Snad nejslavnější kuchař světa Jamie Oliver je známý tím, že nemiluje složité recepty. Vaří s vášní a fantazií a jeho nadšení pro věc strhne i ty, kteří si myslí, že by spálili i vodu na čaj. Zveme vás k unikátnímu kuchařskému kurzu, který právě začíná.

Chcete vyhrát Oliverovu kuchařku?
Pusťte si kousek z pořadu, který jste mohli v pondělí koupit na DVD spolu s papírovou ONOU DNES. Stačí, když správně odpovíte na otázku: JAKÉ SUROVINY SI JAMIE NATRHAL?
Podobnou hádanku vám položíme i v příštích pěti týdnech. Každý týden pak vylosujeme tři výherce a pošleme jim Oliverovu kuchařku. Pište odpovědi ZDE

Komplet všech DVD můžete získat zdarma ZDE.

Tiramisu

NA KORPUS:
* 110 g cukru moučka
* 4 vejce
* 50 g rozehřátého másla
* 85 g hladké mouky
* 30 g kvalitního kakaového prášku

NA NÁPLŇ:
* 500 g mascarpone
* 70 g cukru moučka
* 2 žloutky
* 100 ml Vin Santo (italské dezertní víno z Toskánska)
* 4 až 5 dávek silného espresa
* likér Tia Maria
* 110 g rozehřáté kvalitní bílé čokolády
* kakaový prášek a tabulka kvalitní hořké čoklády na ozdobu

Příprava: 40 minut

1. Nejdřív upečeme korpus. Předehřejeme troubu na 180 stupňů. Ušleháme vejce s cukrem do zhoustnutí (asi tři minuty). Vmícháme rozehřáté máslo a potom prosáté kakao a mouku.

2. Nalijeme na plech o rozměrech zhruba 25 x 35 cm vyložený pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě asi 10 minut. Upečené vyndáme z trouby, i s papírem sundáme z plechu a necháme vychladnout.

3. Náplň připravíme tak, že v míse dohladka smícháme mascarpone, cukr, žloutky a Vin Santo.

4. Připravíme si misky. Z korpusu vyřežeme kusy ve velikosti misek a vmáčkneme je na dno. Pokropíme kávou, pokapeme likérem Tia Maria a bílou čokoládou.
Misky vyplníme mascarponovou směsí a poprášíme kakaem.

5. Velkým nožem oškrábeme z tabulky čokolády směrem k sobě dekorativní hobliny a ozdobíme jimi všechny misky.

NA DVD TAKÉ NAJDETE:

Čokoláda
Recepty, které Jamie připravil za odměnu kamarádkám, které hlídaly jeho dceru. Mezi jinými i tiramisu, jehož recept vám přinášíme.

Mistrovství světa
U Jamieho se sešla parta kamarádů. Nad ránem dávají v televizi veledůležitý fotbalový zápas a Jamie vyráží na trh, aby sobě i ostatním fandům připravil chlapskou snídani.

Divočina ve městě
Jamie a jeho kamarád Gennaro vaří ze surovin, které vyrostly přímo v Londýně.

V PŘÍŠTÍM ČÍSLE VÁS ČEKÁ:

Tygr
Tuhle přezdívku má Jamieho babička, která přijíždí do Londýna se svými přáteli, a Jamie pro ně připraví velkou svačinu.

Zkouška kapely
Jamie býval bubeníkem v kapele Scarlet Division. Dnes už na zkoušky kapely nemá čas, ale konečně se sešli alespoň na jeden večer, aby si zahráli a něco dobrého snědli.

Seriál
Jamieho kamarád Steve Hartley hraje v seriálu z policejního prostředí. Pro něj a jeho herecké kolegy, kteří milují pálivá jídla, připraví Jamie skutečně "hot" večírek.

V DALŠÍCH ČÍSLECH SE TĚŠTE NA:

Bollywood
Jamie připraví poctu indické kuchyni a s pomocí kamaráda Daze uvaří pochoutky na pravou bollywoodskou party.

Jak na zeleninu
Jamie se snaží uplatit jídlem řemeslníky z vedlejšího bytu, aby pracovali rychleji a už ho nerušili hlukem. Připraví jim pár lahůdek z často opovrhované zimní zeleniny.

Angličan a Ir
Jamie se pustí do přátelského kuchařského souboje s irským šéfkuchařem Richardem Corriganem. Navštívíme kuchyně obou mistrů a naučíme se pár jejich specialit.

DVD Jamie Oliver

Autoři:






Nejčtenější

Babička s dědou se starají o svá vnoučata - jedenáctietou Anežku a osmiletého...
Děti žily ve stanu, než je máma opustila. U prarodičů našly nový domov

Na 35 metrech čtverečních žijí ve dvou místnostech babička s dědou a jejich dvě vnoučata. Jejich máma a prarodičů nejmladší dcera je opustila. Do televizního...  celý článek

Nakupování online je sice pohodlné, ale přináší i svá úskalí. Často si nemůžete...
Zklamaná zákaznice? Už nikdy. Ukážeme, jak předejít hororovým nákupům

Nemilá překvapení při nakupování zažil asi každý z nás. Rozlepenou podrážku či díru na svetru můžete v kamenném obchodě snadno odhalit. Co ale dělat, pokud si...  celý článek

(Ilustrační snímek)
Od hltače po požitkáře. Osm typů jedlíků, aneb jsme to, co jíme?

Jídlo už dávno nemá jen funkci utišení hladu. Žijeme v době, kdy se z vaření stal módní trend. Jíst musíme všichni a stravování podle současných trendů patří k...  celý článek

(Ilustrační snímek)
Uši se čistí samy, my to dělat nemusíme. Když už, tak jen jemně

Nahromaděný ušní maz svádí k odstraňování, někdo ho dokonce považuje za znak nedostatečné hygieny. A tak uši čistí víc a víc. Ve skutečnosti tolik pozornosti...  celý článek

Ilustrační fotografie
Nechte děti se nudit, podpoříte jejich rozhodnost, radí odborníci

Není dobře, když se dnešní rodiče snaží od rána do večera zabavovat svoje děti. Ony se totiž nenaučí nudit, což pro ně později může být na škodu, varuje...  celý článek

Další z rubriky

Vyzrálejší, chuťově výraznější až pikantnější sýry si nejlépe rozumí se...
Sýry pravé i falešné, kolik obsahují vápníku a s jakým vínem je párovat

Málokterá potravina je tak samozřejmou součástí českých ledniček a prostřených stolů. Sýry milujeme k snídani, obědu, svačině, večeři nebo třeba večer jen tak...  celý článek

Pečené kuře s kaštanovou nádivkou
Jedlé kaštany jsou podzimní delikatesa. Právě teď je jejich čas

Určitě je znáte z vánočních a zimních trhů, kde si je kupujete pečené do kornoutu. Zkuste je však zakomponovat častěji do jídelníčku. Kromě toho, že vám...  celý článek

Pikantní zeleninová polévka
Pórková, s květákem i paprikou. Nejlepší podzimní polévky pro zahřátí

Nejsychravější a zároveň nejmalebnější roční období už úřaduje nejen v kalendáři, ale také za okny, takže je pravý čas na husté zeleninové polévky. Kromě toho,...  celý článek

Další nabídka

Arome.cz

5 tipů, jak pečovat o ombré a nezničit si vlasy
5 tipů, jak pečovat o ombré a nezničit si vlasy

Vlasy vám zdobí čerstvé ombré, jenže co dál? Na hlavě máte teď hned dvě barvy s rozdílnými nároky a obě se hlasitě dožad... celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.