NA 1 PORCI
Příprava: 5-10 minut
* 40 ml becherovky
* ½ limetky
* 1-2 lžičky hnědého třtinového cukru
* 1 lžíci čerstvých mátových lístků
* 20 ml likéru Monin Lime
Na ozdobu:
* plátek limetky
* čerstvou mátu
1. Do sklenice na whisky (odborně se jí říká old fashioned) rozkrojte půlku limetky na čtvrtiny. Přidejte třtinový cukr, mátu a becherovku. Pak přímo ve sklenici pomocí drtítka porušte strukturu mátových lístků a lehce vymačkejte čtvrtinky limetek.
2. Přidejte ledovou tříšť a promíchejte. Sklenici dosypte drceným ledem, ozdobte snítkou máty a plátkem limetky.
3. Ochutnejte, a pokud máte pocit, že koktejlu chybí říz, doplňte ho limetkovým sirupem Monin nebo šťávou z čerstvé limetky s cukrem. Oázu podávejte s brčkem.
OCHUTNEJTE TAKÉ | ||
---|---|---|
Margarita s limetkou a jahodami |
Kir Royale |
Blue Jewel |