Doporučujeme

Nové brambůrky v zakysané smetaně

Nové brambůrky v zakysané smetaně | foto: Apetit

Nové brambory v zakysané smetaně

Nové brambory jsou výtečné samy o sobě. Když je ještě lehce opečete a zalijete zakysanou smetanou, budou dokonalé!


NA 6 PORCÍ

Příprava: 15 minut

Těsto:
* 1 kg nových (malých) brambor
* sůl
* 1 lžíce oleje
* 200 ml zakysané smetany
* libeček nebo koprová nať

1. Brambory pečlivě omyjte a i se slupkou je nakrájejte na tenké plátky. Přibližně na sedm minut je vložte do vroucí osolené vody.

2. Uvařené brambory sceďte. V pánvi rozpalte olej a vhoďte na něj brambory. Krátce je orestujte a zalijte smetanou. Nakonec přidejte pár pokrájených lístků libečku nebo kopru a případně podle chuti dosolte.

           

OCHUTNEJTE TAKÉ

           

Nové brambory s fazolkami a řeřichouNové brambory s fazolkami a řeřichou
            Plněné brambůrkyPlněné brambůrky
            Salát z nových brambor a tuňákaSalát z nových brambor a tuňáka

           


  • Vybrali jsme pro Vás