Doporučujeme

Nepečené melouny

Nepečené melouny | foto: Hana Vejvodovápro iDNES.cz

Čtenářský recept: Nepečené melouny

  • 0
  • 250 g kokosu
  • 100 g sušeného mléka
  • 1 slazené kondenzované mléko Salko
  • červené a zelené potravinářské barvivo

Dokončení:

  • čokoláda na vaření

1. Ze všech surovin vypracujeme těsto a rozdělíme na 3 díly. Do jednoho dílu vmícháme trošku červeného barviva rozmíchaného ve lžičce vody, do druhého trošku zeleného barviva a třetí necháme bílý.

2. Z červené hmoty uděláme větší kuličky a pro lepší zpracování dáme na chvíli zamrazit do mrazáku. Poté kuličku obalíme slabou vrstvou bílé hmoty a opět zamrazíme. Poslední vrstva je silnější zelená, která tvoří kůru melounu.

3. Necháme chvíli v mrazáku a poté nakrájíme každou kuličku na osminy a párátkem vytvoříme tmavá jádra melounu z rozpuštěné čokolády na vaření.

Poznámka
V naší rodině máme rádi spíše nepečené cukroví, zvláště když je hezky barevné.


  • Vybrali jsme pro Vás