- 250 g kokosu
- 100 g sušeného mléka
- 1 slazené kondenzované mléko Salko
- červené a zelené potravinářské barvivo
Dokončení:
- čokoláda na vaření
1. Ze všech surovin vypracujeme těsto a rozdělíme na 3 díly. Do jednoho dílu vmícháme trošku červeného barviva rozmíchaného ve lžičce vody, do druhého trošku zeleného barviva a třetí necháme bílý.
2. Z červené hmoty uděláme větší kuličky a pro lepší zpracování dáme na chvíli zamrazit do mrazáku. Poté kuličku obalíme slabou vrstvou bílé hmoty a opět zamrazíme. Poslední vrstva je silnější zelená, která tvoří kůru melounu.
3. Necháme chvíli v mrazáku a poté nakrájíme každou kuličku na osminy a párátkem vytvoříme tmavá jádra melounu z rozpuštěné čokolády na vaření.
Poznámka
V naší rodině máme rádi spíše nepečené cukroví, zvláště když je hezky barevné.