Doporučujeme

Nepečené jáhlové kuličky

Nepečené jáhlové kuličky | foto: Tereza Mrowiecová

Čtenářský recept: Nepečené jáhlové kuličky

  • 0

Množství: 50 kousků

  • 200 g syrových jáhel
  • 100 g rozinek
  • sůl
  • 750 ml kvalitního jablečného moštu
  • 100 g loupaných mandlí
  • 250 g strouhaného kokosu + trochu na obalení
  • 4 lžíce sušeného ovesného nápoje (nebo sušené syrovátky v BIO kvalitě)
  • 10 lžic rýžového nebo javorového sirupu

1. Jáhly několikrát propereme a uvaříme v moštu s rozinkami se špetkou soli.
Výsledná konzistence bude trochu kašovitá, nicméně jáhly si získají navinulou chuť od jablečného moštu.

2. Jáhly necháme vychladnout, vmícháme k nim opražené mandle, kokos, sušený nápoj a postupně přidáváme rýžový sirup. Rukama vytvoříme těsto (když se vám zdát málo sladké, můžete ještě dosladit sirupem).

3. Pokud je těsto moc řídké, přisypeme kokos, který umí vysávat vodu.

4. Z těsta tvarujeme kuličky, které obalujeme v kokosu. Cukroví uložíme do krabice do chladu. Tyto kuličky nejsou ale trvanlivé, jako ostatní cukroví...

Poznámka: Jáhly jsou mnohými lidmi nenáviděné, protože neví, jak je správně upravit, aby zachutnaly...


  • Vybrali jsme pro Vás