Marokánky
Ingredience:
- 250 ml smetany
- 180 g krupicového cukru
- 20 g hladké mouky
- 1 sáček vanilkového cukru
- 150 nasekaných ořechů (lískové, vlašské, pistáciové...)
- 150 g nasekaného kandovaného ovoce (dle chuti)
- čokoláda na vaření
Pracovní postup:
- V trošce šlehačky rozmícháme mouku. Zbylou šlehačku s oběma cukry postavíme na sporák na mírný plamen a vmícháme šlehačku s moukou.
- Za stálého míchání uvaříme kaši, do které přidáme nasekané ovoce a ořechy.
- Za občasného míchání necháme úplně vychladnout.
- Na plech vyložený pečicím papírem tvoříme lžící hrudky a pečeme v předehřáté troubě na 150 °C asi 20 minut.
- Vyjmeme, necháme zchladnout a pak spodní plochu potíráme rozpuštěnou čokoládou na vaření.