Vejce, solamyl, hořčici, drobně sekaný česnek, sůl a pepř dobře promícháme. Plátky masa naklepeme po obou stranách a takto upravené obalíme připravenou směsí. Necháme dvanáct hodin, nejlépe do druhého dne, v chladničce odležet.
Poté je vložíme do kulatého pekáčku, ten umístíme na horní rošt horkovzdušné trouby a pečeme dvacet minut při teplotě 220 stupnů C. Během pečení plátky jednou obrátíme. Vždy po každé straně řízek pokapeme olejem.
Nakládané řízky podáváme s vařenými brambory, anebo se smaženými hranolky a zeleninovou oblohou.
(z kuchařky Horkovzdušná trouba pro začátečníky)
Nakládané řízky
Pstruh, jehněčí i bulky. Pochutnejte si o Velikonocích na lahůdkách ze světa
Velikonoce jsou kromě lidových a liturgických tradic také svátky dobrého jídla a pití. Klasických...
Prodej rodinného domu 5+2, 151 m2, ul. U Lomu, Rýmařov
U Lomu, Rýmařov, okres Bruntál
2 625 000 Kč