Obsah článku 1. Muffiny |
Kde je fantazie, tam jsou i nápady. Od myšlenky není u nás navíc k realizaci nikdy daleko. Výsledkem jsou pohodové výběhy, kdy s blížícím se doběhem každý mohutně přemýšlí a dedukuje, co za „mňamku“ dnes ochutná. A že takto hřešíme a porušujeme životosprávu? No bóže, vždyť to zase brzo vyběháme, není-liž pravda?
Glazované citronovo-vanilkové ovesné sušenkyMNOŽSTVÍ: 60 ks sušenek INGREDIENCE: Sušenky:
Glazura:
Před a po upečení POSTUP: Předehřejte troubu na 180°C a připravte si plech vyložený pečicím papírem. Utřete máslo, přidejte oba cukry a vyšlehejte společně do světlé barvy, až bude směs nadýchaná. Přidejte vejce jedno po druhém, míchejte po každém přidání od dna a stěn mísy. Přidejte vanilkový extrakt, mouku, jedlou sodu a sůl. Míchejte, dokud se směs řádně nepropojí. Přidejte ovesné vločky, citronovou kůru a zamíchejte. Utvořte kuličky objemu polévkové lžíce, srovnejte je na plech s odstupem od sebe, lehce stiskněte, aby se utvořily sušenky. Pečte 11 minut. Zatímco se sušenky pečou, připravíme si glazuru. Vanilková semínka dobře smícháme se smetanou. Přidáme moučkový cukr a citronovou kůru, pomocí metly mícháme, dokud glazura není hladká. Sušenky pokapeme glazurou po upečení ještě horké a necháme je zchladnout na plechu. |
Zimní sušenky s melasou a ořechyIngredience:
Před a po upečení Postup: Troubu (horkovzdušnou) předehřejte na 180°C a dva plechy vyložte pečicím papírem. Do větší mísy vlijte olej, mléko, cukr, melasu, rum a vanilku a dobře prošlehejte, dokud směs jemně nezpění a nezhoustne. Ve střední míse smíchejte mouku, škrob, prášek do pečiva, sodu, muškátový oříšek, skořici a sůl, promíchejte a poté vsypte do tekutých ingrediencí. Zamíchejte a vytvořte měkčí těsto (pokud by bylo příliš řídké, přidejte trochu mouky). Nechte ho asi 10 minut odpočinout při pokojové teplotě. Poté z těsta oddělujte vždy asi 1 lžíci těsta, vytvarujte kuličku a tu dobře obalte v nasekaných oříškách. Na jeden plech vyskládejte 20 kusů kuliček, lehce je stiskněte do tvaru sušenek a pečte přibližně 14 minut. Po upečení nechte sušenky zchladnout na plechu. |
Zkuste naše recepty nejen na výbězích, ale připravte si je i sami doma a ochutnejte je po vlastním tréninku nebo závodu. Uvidíte, že odměna za odvedenou dřinu nebude sladká jen jako fráze, ale bude sladká skutečně.
Dobrou chuť přejí Plzeňáci.