Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Na festivalu chutí a vůní můžete ochutnat jaro

  10:31aktualizováno  10:31
V pondělí začne jaro a v ten samý den odstartuje také druhý ročník gastronomického Festivalu chutí s podtitulem Vůně jara. Speciální festivalové menu budete moci po celý měsíc ochutnávat ve vybraných restauracích Čech a Moravy.
Šéfkuchaři na festivalu nabídnou to nejlepší, co umí. (Ilustrační snímek)

Šéfkuchaři na festivalu nabídnou to nejlepší, co umí. (Ilustrační snímek) | foto: Profimedia.cz

Zajímavá gastronomická akce navazuje na úspěšný první ročník, který se konal na podzim loňského roku v pražských restauracích. Tehdy přilákal více než 7 000 hostů a nabízel exotické pokrmy z celého světa. Druhý ročník se nově vydává také za hranice hlavního města a originální festivalové menu připravené ze sezonních potravin, které evokují svěžest a vůni jara, budou pro své hosty připravovat šéfkuchaři třiceti vybraných restaurací z celé republiky.

"Festivalem jsme chtěli oslovit širokou veřejnost a nabídnout jí v restauracích něco jiného, než co si lze běžně objednat," vysvětluje ředitel festivalu Pavel Suchánek. Festival chutí – Vůně jara je zaměřen především na gastronomické pochoutky ze sezonních produktů. Každá restaurace může sama zvolit, zda nabídne jeden chod nebo menu o několika chodech. Podmínkou je, že menu ani jeho části nejsou součástí stávajícího jídelního lístku.

Co? Festival chutí – Vůně jara

Kdy? 21. 3. - 21. 4. 2011

Kde? Ve vybraných restauracích v Praze, Brně, Ostravě, Mariánských lázních a Středočeském kraji

Za kolik? Cena 300 Kč za menu + nealko nápoj

Cena festivalového menu včetně jednoho nealkoholického nápoje je sympatických 300 korun za osobu, bereme-li v potaz, že se jedná o jedinečný gastronomický zážitek. Vybrat si přitom na festivalu můžete nejen z pokrmů české kuchyně, ale v nabídce najdete také světové speciality od japonského sushi přes indické speciality až po jídla ve středomořském stylu.

Záštitu nad akcí převzal jeden z nejznámějších propagátorů dobrého jídla u nás, Roman Vaněk, majitel Pražského kulinářského institutu: "Každý kuchař by měl být veřejným ochráncem gastronomické kultury národa. Formou tohoto festivalu dostáváme možnost zažít první jarní dny s vybranými šéfkuchaři a jejich specialitami."

Vstupenkou na festival je potvrzená rezervace, kterou host provede na adrese www.festivalchuti.cz. Pokud již využíváte rezervační systém Alacarte, můžete použít své stávající přihlášení. Noví zákazníci musí nejprve vyplnit registraci. Výhodou tohoto systému je mimo jiné to, že můžete jeho prostřednictvím navštívenou restauraci a její služby ohodnotit.

Autor:






Nejčtenější

Přírodní oleje jsou báječným kosmetickým pomocníkem. Pokud víme, jak nám mohou...
Jak se vyznat v pleťových olejích? Kokosový na tělo, měsíčkový na tvář

Oleje patří do kosmetické výbavy stejně neodmyslitelně jako třeba pleťové krémy, sprchové gely nebo líčidla. Nejen, že skvěle pomáhají například s odličováním,...  celý článek

Martina Formanová
Do mobilu jsem Milošovi nikdy nechodila, říká Martina Formanová

Více než dvacet let žije v Americe, přesto svoji poslední knihu Povídky na tělo situovala spisovatelka Martina Formanová do Česka. „Pořád víc rozumím vztahům...  celý článek

(Ilustrační snímek)
Od hltače po požitkáře. Osm typů jedlíků, aneb jsme to, co jíme?

Jídlo už dávno nemá jen funkci utišení hladu. Žijeme v době, kdy se z vaření stal módní trend. Jíst musíme všichni a stravování podle současných trendů patří k...  celý článek

Vyzrálejší, chuťově výraznější až pikantnější sýry si nejlépe rozumí se...
Sýry pravé i falešné, kolik obsahují vápníku a s jakým vínem je párovat

Málokterá potravina je tak samozřejmou součástí českých ledniček a prostřených stolů. Sýry milujeme k snídani, obědu, svačině, večeři nebo třeba večer jen tak...  celý článek

Jana Bělobrádková se stará o tři děti.
Bartošová, Bělobrádková a Babišová: Své manžely v politice podporujeme

Bez podpory své partnerky žádný politik dlouhodobě neuspěje. Kdo stojí po boku nejvýraznějších osobností letošních voleb? Oslovili jsme manželky lídrů...  celý článek

Další z rubriky

Dýňové kari se zázvorem
Dýně není jen na polévku. Zkuste třeba muffiny, chlebíček nebo kari

Jedním z jasných signálů, že je tady podzim, jsou také zářivě oranžové buclaté plody dýní. Ty jsou oblíbenou přísadou do husté zahřívací polévky, ale tuto...  celý článek

Vyzrálejší, chuťově výraznější až pikantnější sýry si nejlépe rozumí se...
Sýry pravé i falešné, kolik obsahují vápníku a s jakým vínem je párovat

Málokterá potravina je tak samozřejmou součástí českých ledniček a prostřených stolů. Sýry milujeme k snídani, obědu, svačině, večeři nebo třeba večer jen tak...  celý článek

Losos se špenátem a vinnou pěnou
Ve víně je pravda. A když je v jídle víno, je to prostě bašta!

Je tady doba, na kterou se milovníci tekutých hroznů těší víc než na Vánoce. Čas vinobraní a slavností, které symbolizují vrchol vinařské sezony. Ale ač je...  celý článek

Další nabídka

Arome.cz

Tajemství dokonalého make-upu odhaleno! Nanesete ho vycpávkou podprsenky
Tajemství dokonalého make-upu odhaleno! Nanesete ho vycpávkou podprsenky

Nanést na pleť make-up tak, aby dokonale seděl? Pořádná alchymie. Beauty blogerky i obyčejné smrtelnice proto sahají k m... celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.