Doporučujeme

Mrkvové cukroví

Mrkvové cukroví | foto: Markéta Hosmanová

Čtenářský recept: Mrkvové cukroví

  • 0
  • 250 g rostlinného tuku 100 %
  • 250 g hladké mouky
  • 250 g jemně strouhané mrkve
  • špetka kypřícího prášku do pečiva
  • moučkový cukr ̈
  • skořicový cukr

1. Z prosáté mouky smíchané s kypřicím práškem, tuku a mrkve vypracujeme hladké těsto a necháme je asi 2 hodiny odpočinout v chladničce.

2. Těsto na pomoučeném vále vyválíme na placku asi 5 mm vysokou, vykrajujeme z ní kolečka nebo rádýlkem tvoříme čtverečky. Přitom musíme počítat s tím, že se cukroví při pečení asi o 1 cm srazí.

3. Vykrájené cukroví klademe na plech (nemusí se vymazávat) a pečeme v rozehřáté troubě při 200°C asi 15 minut. Ještě horké obalujeme ve směsi moučkového a skořicového cukru.


  • Vybrali jsme pro Vás