- 250 g rostlinného tuku 100 %
- 250 g hladké mouky
- 250 g jemně strouhané mrkve
- špetka kypřícího prášku do pečiva
- moučkový cukr ̈
- skořicový cukr
1. Z prosáté mouky smíchané s kypřicím práškem, tuku a mrkve vypracujeme hladké těsto a necháme je asi 2 hodiny odpočinout v chladničce.
2. Těsto na pomoučeném vále vyválíme na placku asi 5 mm vysokou, vykrajujeme z ní kolečka nebo rádýlkem tvoříme čtverečky. Přitom musíme počítat s tím, že se cukroví při pečení asi o 1 cm srazí.
3. Vykrájené cukroví klademe na plech (nemusí se vymazávat) a pečeme v rozehřáté troubě při 200°C asi 15 minut. Ještě horké obalujeme ve směsi moučkového a skořicového cukru.