Recepty z kořenové zeleniny
Šest tipů pro zdravější oči vašich dětí: mrkev, tučné ryby i pobyt venku
Zrak hraje v našem životě velmi důležitou roli a jeho zdraví bychom neměli opomíjet ani u dětí....
Víme, jak přimějete děti všeho věku jíst zeleninu. Začněte v těhotenství
U některých jídelních stolů svádějí rodiče každodenní bitvy kvůli konzumaci zeleniny. Rodiče...
Čtyři rychlé večeře z brambor, které potěší chuťové buňky i zasytí
Všední dny bývají někdy hektičtější, než bychom si přáli, a tak se občas stane, že cestou z práce...
S luštěninami kolem světa. Harira, čočkový dál a kreolské fazole
Každá světová kuchyně si s luštěninami rozumí. Nejen proto, že jsou jich stovky druhů a využití...
Vášnivé valentýnské menu. Zázvor, šafrán, chilli a mořské plody
Dnes je svátek svatého Valentýna, takže nezapomeňte toho, koho máte rádi, obdarovat nějakou...
Martin Škoda vaří se svými babičkami. Rajská s trhaným hovězím a jahelník
Chuť a vůně mají neuvěřitelnou moc přesunout nás v čase tam, kde jste se s nimi poprvé setkaly....
Hrstková polévka podle pověry přinese do nového roku peníze
Luštěniny jsou tradiční součástí vánočních a novoročních oslav. Podle lidových pověr symbolizují...
Tipy na Silvestra: kanapky, rychlé dipy, koktejl i flambovaná káva
Ať už plánujete na dnešní oslavu vyrazit za přáteli, nebo jste si pozvali hosty, budou se vám hodit...
Vyzkoušejte letos rybí polévku a kapra na víně podle Jana Punčocháře
Kapr je v Česku tradičním vánočním jídlem, ale jinak žebříčky popularity neláme. Navíc není zrovna...
Luxusní houbový kuba podle šéfkuchaře Jana Punčocháře
Houbový kuba je klasické české vánoční jídlo, na které se však v některých domácnostech zapomíná....
Škola asijské kuchyně: jak zarolovat závitek a dochutit thajskou polévku
Asijská kuchyně u nás stále nabírá na popularitě. Pokud jste i vy propadli lahodným vietnamským...
Julek ve Výměně manželek: Jsi krásná, ale drž hubu!
Na první pohled mají „vyměněné manželky“ Jaroslava s Eliškou hodně společného. Obě si stěžují, že...
Užívejte si jídlo jako Ital. Úžasné sýrové recepty pro sladký život
Italové jsou známí svou láskou z dobrému jídlu a důrazem na kvalitní suroviny. Italská kuchyně a...
Nejlépe zahřeje poctivá polévka. Zkuste ji podle Koko nebo Pauluse
Spolu s klesajícími teplotami nastává ideální doba na misku teplé polévky. Následující recepty...
Kombinace afghánské kuchyně: mátový jogurt, sladká rýže a jehněčí
Afghánistán není v posledních letech zrovna dovolenkovou destinací, ovšem i z bezpečí domova nebo...
Šest potravin, které mohou chránit před Alzheimerovou chorobou
Roztržitost, neustálé ztrácení klíčů a zapomínání jmen může působit vcelku nevinně nebo dokonce...
Zuby v železech: kolik mohou stát rovnátka a který typ je nejlepší
Vyhlásit boj křivým zubům můžeme kdykoliv. Dokonce i když jsme teenagerovský věk dávno překročili....
Přivolejte léto dobrotami jako od moře: pálivé kari, sirnica a flan
Už se nemůžete dočkat dovolené? Čekání si můžete zpříjemnit jídlem ve stylu oblíbených...
Hostina ledu a ohně u vás doma: pečínka, kachna i medové koláčky
Hra o trůny je fenomén, který zasahuje už i do kulinářského světa. Dvě americké blogerky se...
Marmeláda i polévka. Pomerančové recepty, co vás napumpují vitaminem C
Šťavnaté pomeranče jsou skvělé k zahnání zimních chmur a vylepšení chuti jídel o exotický rozměr....
Polévka zahřeje nejlépe: uzená zelňačka, mrkvový krém a thajská tom yum
Polévky jsou grunt, obzvlášť ve větrném a chladnějším počasí nás nic nezahřeje lépe. Inspirujte se...
Redaktorka vyzkoušela superpotraviny na vlastní kůži. Zázrak se nekonal
Tři, dva, jedna, teď. Zavírám oči, polykám. Vypadá to jako voda ze zatuchlého rybníku plného...
Konopí vám v kuchyni zachutná, upečte si jamajské pirožky nebo dort
Konopí v kuchyni poslouží třeba ve formě semínek, mouky nebo oleje, u kterých se nemusíte bát...
Voňavé thajské menu: papájový salát, kachní kari a mangový nákyp
Thajská kuchyně je proslavená svými skvělými kombinacemi sladkého, pálivého a kyselého v jedné...
Zkuste nutričně vyváženou a na přípravu nenáročnou krabičkovou dietu
Žádné zákazy, příkazy a omezení, ale chutná jídla připravená podle zásad moderní gastronomie. To je...
Šest věcí, které podpoří vaši imunitu na maximum
Když se kolem sebe podíváte na ulici nebo v hromadné dopravě, zjistíte, že sezona viróz trvá po...
Zapékání v troubě je zdravější než smažení, uvedl odborník online
Po narození miminka se svět matky často točí výhradně kolem dítěte a často jí nezbývá čas ani na...
Osm potravin, které mohou ohrozit těhotenství
Tatarák s topinkou spláchnutý sklenkou vína, jako zákusek kremrole s bílkovým sněhem a sladká káva...
Hovězí na víně s restovanými žampiony a cibulkou
Někteří kuchaři nedají dopustit na přípravu ve stylu „dlouze taženého masa“, čímž myslí...
Ivanka Devátá: Mám přání, že až to přijde, chci zemřít rychle a důstojně
Herečka a spisovatelka Ivanka Devátá (80) měla dle svých slov úžasný život a pochvaluje si i své...
Zapečený sýr je lahoda. Teče a křupe v koláči, na zelenině i v suflé
Dobrý sýr dokáže povýšit kdejaké jídlo a uspokojí i mlsné jazýčky dětí a gurmánů. Vyzkoušejte...
Restovaný losos se smetanovou omáčkou
Jsou večery, kdy bychom po příchodu z práce nejraději odpočívali. Jenže rodina chce jíst. Po chlebu...
Mrkev, brambor a rovnou i maso. Jak začít s prvními příkrmy u dětí
Po uplynutí půlroku života dítěte přichází období, kdy přestává stačit mléko od matky a je třeba...
Na talířku: rychlá zeleninová polévka
Na tuto polévku s lehce orientální chutí můžete použít jakoukoli zeleninu, kterou máte zrovna doma....
Čtenářský recept: Tučňáci jako jednohubky
Posíláte své recepty do soutěže Moje letní dobrota.
Čtenářský recept: Afghánský lilek Banjan Bourani s omáčkou Tchaka
Posíláte nám své recepty do soutěže Moje letní dobrota.
Poradny
Ptáte se dědka kořenáře
Co dělat, když je v krvi nadměrné množství železa. A jak je snížit? Vstoupit do poradny
Ptáte se kulináře
Dobrý den, prosím vás z čeho udělám nejlepší vývar? Děkuji. Vstoupit do poradny