Recepty z kořenové zeleniny

Šest tipů pro zdravější oči vašich dětí: mrkev, tučné ryby i pobyt venku

1. března 2017

Zrak hraje v našem životě velmi důležitou roli a jeho zdraví bychom neměli opomíjet ani u dětí....

Víme, jak přimějete děti všeho věku jíst zeleninu. Začněte v těhotenství

22. února 2017

U některých jídelních stolů svádějí rodiče každodenní bitvy kvůli konzumaci zeleniny. Rodiče...

Čtyři rychlé večeře z brambor, které potěší chuťové buňky i zasytí

21. února 2017

Všední dny bývají někdy hektičtější, než bychom si přáli, a tak se občas stane, že cestou z práce...

S luštěninami kolem světa. Harira, čočkový dál a kreolské fazole

18. února 2017  1:36

Každá světová kuchyně si s luštěninami rozumí. Nejen proto, že jsou jich stovky druhů a využití...

Vášnivé valentýnské menu. Zázvor, šafrán, chilli a mořské plody

14. února 2017

Dnes je svátek svatého Valentýna, takže nezapomeňte toho, koho máte rádi, obdarovat nějakou...

Martin Škoda vaří se svými babičkami. Rajská s trhaným hovězím a jahelník

28. ledna 2017

Chuť a vůně mají neuvěřitelnou moc přesunout nás v čase tam, kde jste se s nimi poprvé setkaly....

Hrstková polévka podle pověry přinese do nového roku peníze

1. ledna 2017

Luštěniny jsou tradiční součástí vánočních a novoročních oslav. Podle lidových pověr symbolizují...

Tipy na Silvestra: kanapky, rychlé dipy, koktejl i flambovaná káva

31. prosince 2016,  aktualizováno  27.12 15:55

Ať už plánujete na dnešní oslavu vyrazit za přáteli, nebo jste si pozvali hosty, budou se vám hodit...

Vyzkoušejte letos rybí polévku a kapra na víně podle Jana Punčocháře

18. prosince 2016

Kapr je v Česku tradičním vánočním jídlem, ale jinak žebříčky popularity neláme. Navíc není zrovna...

Luxusní houbový kuba podle šéfkuchaře Jana Punčocháře

17. prosince 2016

Houbový kuba je klasické české vánoční jídlo, na které se však v některých domácnostech zapomíná....

Škola asijské kuchyně: jak zarolovat závitek a dochutit thajskou polévku

5. listopadu 2016

Asijská kuchyně u nás stále nabírá na popularitě. Pokud jste i vy propadli lahodným vietnamským...

Julek ve Výměně manželek: Jsi krásná, ale drž hubu!

3. listopadu 2016

Na první pohled mají „vyměněné manželky“ Jaroslava s Eliškou hodně společného. Obě si stěžují, že...

Užívejte si jídlo jako Ital. Úžasné sýrové recepty pro sladký život

15. října 2016

Italové jsou známí svou láskou z dobrému jídlu a důrazem na kvalitní suroviny. Italská kuchyně a...

Nejlépe zahřeje poctivá polévka. Zkuste ji podle Koko nebo Pauluse

12. října 2016

Spolu s klesajícími teplotami nastává ideální doba na misku teplé polévky. Následující recepty...

Kombinace afghánské kuchyně: mátový jogurt, sladká rýže a jehněčí

30. července 2016

Afghánistán není v posledních letech zrovna dovolenkovou destinací, ovšem i z bezpečí domova nebo...

Šest potravin, které mohou chránit před Alzheimerovou chorobou

8. července 2016

Roztržitost, neustálé ztrácení klíčů a zapomínání jmen může působit vcelku nevinně nebo dokonce...

Zuby v železech: kolik mohou stát rovnátka a který typ je nejlepší

23. června 2016

Vyhlásit boj křivým zubům můžeme kdykoliv. Dokonce i když jsme teenagerovský věk dávno překročili....

Přivolejte léto dobrotami jako od moře: pálivé kari, sirnica a flan

12. května 2016

Už se nemůžete dočkat dovolené? Čekání si můžete zpříjemnit jídlem ve stylu oblíbených...

Hostina ledu a ohně u vás doma: pečínka, kachna i medové koláčky

30. dubna 2016

Hra o trůny je fenomén, který zasahuje už i do kulinářského světa. Dvě americké blogerky se...

Marmeláda i polévka. Pomerančové recepty, co vás napumpují vitaminem C

27. února 2016

Šťavnaté pomeranče jsou skvělé k zahnání zimních chmur a vylepšení chuti jídel o exotický rozměr....

Polévka zahřeje nejlépe: uzená zelňačka, mrkvový krém a thajská tom yum

11. února 2016

Polévky jsou grunt, obzvlášť ve větrném a chladnějším počasí nás nic nezahřeje lépe. Inspirujte se...

Redaktorka vyzkoušela superpotraviny na vlastní kůži. Zázrak se nekonal

5. února 2016

Tři, dva, jedna, teď. Zavírám oči, polykám. Vypadá to jako voda ze zatuchlého rybníku plného...

Konopí vám v kuchyni zachutná, upečte si jamajské pirožky nebo dort

20. ledna 2016

Konopí v kuchyni poslouží třeba ve formě semínek, mouky nebo oleje, u kterých se nemusíte bát...

Voňavé thajské menu: papájový salát, kachní kari a mangový nákyp

16. ledna 2016

Thajská kuchyně je proslavená svými skvělými kombinacemi sladkého, pálivého a kyselého v jedné...

Zkuste nutričně vyváženou a na přípravu nenáročnou krabičkovou dietu

10. ledna 2016

Žádné zákazy, příkazy a omezení, ale chutná jídla připravená podle zásad moderní gastronomie. To je...

Šest věcí, které podpoří vaši imunitu na maximum

10. ledna 2016

Když se kolem sebe podíváte na ulici nebo v hromadné dopravě, zjistíte, že sezona viróz trvá po...

Zapékání v troubě je zdravější než smažení, uvedl odborník online

7. ledna 2016

Po narození miminka se svět matky často točí výhradně kolem dítěte a často jí nezbývá čas ani na...

Osm potravin, které mohou ohrozit těhotenství

19. prosince 2015

Tatarák s topinkou spláchnutý sklenkou vína, jako zákusek kremrole s bílkovým sněhem a sladká káva...

Hovězí na víně s restovanými žampiony a cibulkou

5. prosince 2015

Někteří kuchaři nedají dopustit na přípravu ve stylu „dlouze taženého masa“, čímž myslí...

Ivanka Devátá: Mám přání, že až to přijde, chci zemřít rychle a důstojně

3. prosince 2015

Herečka a spisovatelka Ivanka Devátá (80) měla dle svých slov úžasný život a pochvaluje si i své...

Zapečený sýr je lahoda. Teče a křupe v koláči, na zelenině i v suflé

17. listopadu 2015

Dobrý sýr dokáže povýšit kdejaké jídlo a uspokojí i mlsné jazýčky dětí a gurmánů. Vyzkoušejte...

Restovaný losos se smetanovou omáčkou

14. listopadu 2015

Jsou večery, kdy bychom po příchodu z práce nejraději odpočívali. Jenže rodina chce jíst. Po chlebu...

Mrkev, brambor a rovnou i maso. Jak začít s prvními příkrmy u dětí

27. října 2015

Po uplynutí půlroku života dítěte přichází období, kdy přestává stačit mléko od matky a je třeba...

Na talířku: rychlá zeleninová polévka

7. září 2015

Na tuto polévku s lehce orientální chutí můžete použít jakoukoli zeleninu, kterou máte zrovna doma....

Čtenářský recept: Tučňáci jako jednohubky

18. srpna 2015

Posíláte své recepty do soutěže Moje letní dobrota.

Čtenářský recept: Afghánský lilek Banjan Bourani s omáčkou Tchaka

4. srpna 2015,  aktualizováno  12:49

Posíláte nám své recepty do soutěže Moje letní dobrota.

Poradny